potrawy z koziej brody

domeknachabrowej
domeknachabrowej Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domek na Chabrowej
Flaczki z koziej brody

Flaczki z koziej brody 5124

Dzień dobry! Dziś będzie o niezwykłym grzybie, pierwszy raz miałam okazję go zobaczyć na własne oczy i ugotować. Chodzi o kozią brodę znaną również pod nazwą siedzuń sosnowy lub szmaciak gałęzisty. Zobacz więcej
Końcówka urlopu nieco melancholijna. Mętlik myśli na różne tematy, lekkie zagubienie, ciągłe szukanie sposobu na to, aby dać głowie odpocząć od myślówki... Do tego wszystkiego aura sierpniowa daleka Zobacz więcej
Bardzo często w swoich przepisach używam odżywek białkowych, zawsze jednak jest to białko serwatkowe (WPC). Pod każdym przepisem z użyciem białka dostaję masę zapytań odnośnie tego składnika w moich Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Czy Medyceusze nosili brody?

Czy Medyceusze nosili brody? 27

I Medici, Masters of Florence Tak jak Polska miała swojego Kazimierza Wielkiego, który zastał ją drewnianą, a zostawił murowaną, tak rzec by można, że miała Florencja swojego Cosimo de’ Medici. Na Zobacz więcej
Kochani, tak jak wczoraj wspominałem, sezon na szparagi pomału dobiega końca. W sklepach jeszcze są oferowane szparagi, wybierając je zwróćmy uwagę aby końcówki były jak najmniej zdrewniałe. Im Zobacz więcej
Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych przysmaków Zobacz więcej
Sezon na cukinię w pełni, zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z Zobacz więcej
Smakoszy szlachetnych grzybów przekonywać nie będziemy, a ciekawych zachęcamy.W Polsce pod ochroną, ale że blisko granicy mieszkamy... Składniki 400 g świeżych grzybów masło klarowane sól pieprz 4 Zobacz więcej
Ci co śledzą gotuj się do gotowania na FB wiedzą, że od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką ultra wspaniałego blender marki BOSCH, w którym absolutnie i po uszy się zakochałam. Jego wszechstronność Zobacz więcej
Kozia broda, zwana także szmaciakiem czy siedzuniem sosnowym, do października 2014 była w Polsce chroniona i aby cieszyć się jej smakiem, trzeba się było wybrać np. na Słowację. Pewnie dlatego nie Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na Zobacz więcej
Mam dziś dla Was dwie zupełnie inne odsłony dań z fasolą - każda jest pyszna, prosta do przygotowania i przede wszystkim bardzo zdrowa:-) Pierwsza - kalafiorowa to moja ulubiona. Przypomina trochę Zobacz więcej
Piękne, a zarazem proste wzornictwo nawiązujące do klasycznej brytfanny przełożone na garnek rzymski Trend. Nowy garnek rzymski Trend został zaprezentowany po raz pierwszy w lutym na targach Ambiente Zobacz więcej
Myślę, że każda domowa gospodyni sięgając po książkę kulinarną pragnie, aby zawierała ona przepisy codzienne, idealne na domowe obiady, świąteczne rodzinne przyjęcia, a do tego proste, smaczne i bez Zobacz więcej
2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, Zobacz więcej
Białą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną) w wodzie. Zobacz więcej
Kaczka z pomarańczami z „najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Kaczka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 250-300 ml bulionu, sól, pieprz, 1 łyżeczka skórki otartej z Zobacz więcej