potrawy z lina

Kochani, tak jak wczoraj wspominałem, sezon na szparagi pomału dobiega końca. W sklepach jeszcze są oferowane szparagi, wybierając je zwróćmy uwagę aby końcówki były jak najmniej zdrewniałe. Im Zobacz więcej
Bardzo często w swoich przepisach używam odżywek białkowych, zawsze jednak jest to białko serwatkowe (WPC). Pod każdym przepisem z użyciem białka dostaję masę zapytań odnośnie tego składnika w moich Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Lin w smażalni

Lin w smażalni 452

Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się Zobacz więcej
"Siostra Maria- Dania i potrawy z grilla" wydawnictwa Martel to kolejna książka z serii Siostry Marii. W tej serii każdy znajdzie coś dla siebie ciekawego, od przepisów na ciastka, ciasta, desery, są Zobacz więcej
Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych przysmaków Zobacz więcej
Sezon na cukinię w pełni, zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z Zobacz więcej
Kolejną nową książką, która uzupełnia moją kolekcję kulinarną to książka "Dania i potrawy z ziemniaków Siostry Marii" wydawnictwa Martel. Ziemniaki, kartofle, pyry- to inny region to inna nazwa, ale Zobacz więcej
Placuszki są rewelacyjne! Gwarantuję, że ten kto lubi kukurydzę pokocha je od pierwszego gryza :) Nie bez znaczenia jest fakt, że nie zawierają zbyt dużo kalorii a przy tym są syte:) Polecam! Zobacz więcej
Ci co śledzą gotuj się do gotowania na FB wiedzą, że od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką ultra wspaniałego blender marki BOSCH, w którym absolutnie i po uszy się zakochałam. Jego wszechstronność Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na Zobacz więcej
Tym co regularnie do mnie zaglądają to Siostry Marii nie muszę im przedstawiać, bo już opisywałam kilka jej książek :) Dzisiaj chciałabym Wam pokazać książkę, która jakiś czas temu wyszła z drukarni z Zobacz więcej
17 września 2012 by Caroline Czyszczenie lina było kiedyś dla mnie najgorszą rzeczą, jaką można sobie wyobrazić. Ogólnie czyszczenie ryb nie jest dla mnie żadnym problemem, ale lin ma na łuskach Zobacz więcej
Piękne, a zarazem proste wzornictwo nawiązujące do klasycznej brytfanny przełożone na garnek rzymski Trend. Nowy garnek rzymski Trend został zaprezentowany po raz pierwszy w lutym na targach Ambiente Zobacz więcej
Mgotuje
Mgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marta gotuje
Pieczony lin z cytryną

Pieczony lin z cytryną 1811

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam smaczną izdrową propozycję nalina pieczonego wpiekarniku zplasterkami cytryny imasłem zdodatkiem ziół ipietruszki. Dzięki pieczeniu wpiekarniku lin Zobacz więcej
Mam dziś dla Was dwie zupełnie inne odsłony dań z fasolą - każda jest pyszna, prosta do przygotowania i przede wszystkim bardzo zdrowa:-) Pierwsza - kalafiorowa to moja ulubiona. Przypomina trochę Zobacz więcej
Myślę, że każda domowa gospodyni sięgając po książkę kulinarną pragnie, aby zawierała ona przepisy codzienne, idealne na domowe obiady, świąteczne rodzinne przyjęcia, a do tego proste, smaczne i bez Zobacz więcej
Kaczka z pomarańczami z „najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Kaczka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 250-300 ml bulionu, sól, pieprz, 1 łyżeczka skórki otartej z Zobacz więcej
2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, Zobacz więcej
Białą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną) w wodzie. Zobacz więcej
SlodkoSlone
SlodkoSlone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Slodko Slone
Lin i karp z grilla

Lin i karp z grilla 2067

W polskiej złotej jesieni normalne jest to, że czasem zawodzi i uracza nas deszczem, zimnem i szarugą... Tym bardziej cieszę się, że w ubiegłym tygodniu odwiedził nas wujek i przywiózł ze sobą Zobacz więcej