potrawy z łopatki

Do zrobienia tej potrawy wykorzystałam Pomysł na ..soczysty gulasz Winiary . składniki' -2 cebule czerwone -niecały kg skrzydełek -pociętych na części -Pomysł na -soczysty gulasz winiary -ketchup 2 Zobacz więcej
Omlet pieczarkowy zobaczyłam na bloguDieta dukanai chociaż na takiej diecie nie jestem ,postanowiłam spróbować. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki i lekko doprawić solą i pieprzem. Zobacz więcej
Jedna z moich przyjaciółek przekształca bezwiednie nazwy warzyw i potraw. Wychodzą z tego ciekawe kombinacje. Tu mamy przykład jak dynia hokaido stała sie dynią harakiri. Wymyślona nazwa jednak w Zobacz więcej
W zasadzie nic nie potrzeba do urozmaicenia tej potrawy...kochamy slow food, hand made...wspaniała zabawa dla wszystkich <3 Przyprawa z Skworcu jest rewelacyjna <3 Składniki 500 g łopatki Zobacz więcej
Gołąbki to jedna z ulubionych potraw obiadowych moich maluchów, a gołąbek mała wyścigówka znika z talerza z zawrotną prędkością:) Składniki: kilka liści z młodej kapusty, 250 gram mielonej łopatki, Zobacz więcej
Kiedyś strasznie nie lubiłam tej potrawy. Dzisiaj za nią przepadam, a najbardziej smakuje mi leczo według przepisu mojej mamy. Prawdziwe niebo w gębie. 1 kg wieprzowej łopatki 2 kiełbasy 1 kabaczek 40 Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Domowy kebab

Domowy kebab 986

2
przyprawić, pokroić nakawałki iusmażyć. Surówki iwarzywa dodajemy wgupodobań (może tobyć np.surówka zkapusty białej, sałata lodowa itp.). Kebab wykonanyw domowej kuchni smakuje wyśmienicie. Post Zobacz więcej
Postna kapusta to wdzięczna baza do mniej postnej potrawy ;) Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 30 dag grzybów (ja użyłam suszonych podgrzybków i grzybków mun) pieprz ziarnisty sól 3-4 ziarenka ziela Zobacz więcej
Składniki: sos włoski Łowicz Arrabbiata 750 g łopatki wieprzowej bez kości puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 2 cebule papryka 10 placków tortilli kilka plasterków sera żółtego przyprawy: ostra Zobacz więcej
PaniPa
PaniPa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichce i knocę
Top Ten część 4

Top Ten część 4  63

0
już mnie ręka boli od ucierania wołam męża :) A na dodatek dobrze się myje. Berło oczywiście ;) Silikonowy pędzelek, świetny do smarowane ciasta, potraw mlekiem, roztopionym masłem czy natłuszczania Zobacz więcej
smalcu ,następnie pokrojone w dużą kostkę mięso. Obsmażamy ,zalewamy wodą (1/3 szkl) ,solimy ,dodajemy paprykę ,kminek przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 40 min na wolnym ogniu. Kapustę Zobacz więcej
Składniki: warzywa mrożone 50 dag, groszek konserwowy 1 puszka, por 1 średni, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso mielone wieprzowe 50 dag, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4 szklanki, przyprawa do mięsa Zobacz więcej
1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku łopatkę pokroić na większe kostki, obsypać mąką, przyprawą Harrisa, kucharkiem, czubricą, pieprzem, Zobacz więcej
się do gotowania, pieczenia lub duszenia na surowo lub po zapeklowaniu, do zapiekania. Pachwina - Pachwinę przeznacza się do potraw z mięsa mielonego, a tkankę tłuszczową przeznacza się do Zobacz więcej
Składniki kapusta 1 główka, przyprawa do bigosu 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, smalec 2 łyżki, łopatka bez kości 1 kg, cebula 2 sztuki, pomidory 5 sztuk, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, Zobacz więcej
Składniki: kapusta biała 1 średnia, ryż 200 gram, mięso mielone 60 dag, marchew 1 większa, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka, Przyprawa do makaronów 1 Zobacz więcej
6 jajek trochę zielonych oliwek łyżka startego parmezanu sól pieprz Kolejna frittata z nieprzebranego skarbca możliwych do wykorzystania wariacji tej potrawy. 1. Pokrójcie oliwki wzdłuż na połówki. 2. Zobacz więcej
na warzywa. Talarki Camembert wkładam w żółtka. Potrawę posypuję serami. Dodaje pieprz i chilli. Chwilę duszę. Brzegi potrawy lekko podważam łopatką pozwalając, aby sok podpłynął pod warzywa i jajka. Zobacz więcej
Afelia to jedna z najpopularniejszych potraw na cyprze. Przyżądza się ją w różnych wersjach, w zależności od tego, co jest jej głównym składnikiem- mięso, jarzyny, grzyby... U mnie dziś mięsko, a Zobacz więcej
Zaczął się sezon podczas którego lawenda kwitnie i pięknie pachnie. Warto jeśli ma się możliwość ściąć łodygi z kwiatami i zasuszyć. Można ją dodawać w niewielkiej ilości do potraw, jest bardzo Zobacz więcej