potrawy z łososia dla osób z wysokim cholesterolem

Bardzo często w swoich przepisach używam odżywek białkowych, zawsze jednak jest to białko serwatkowe (WPC). Pod każdym przepisem z użyciem białka dostaję masę zapytań odnośnie tego składnika w moich Zobacz więcej
Kochani, tak jak wczoraj wspominałem, sezon na szparagi pomału dobiega końca. W sklepach jeszcze są oferowane szparagi, wybierając je zwróćmy uwagę aby końcówki były jak najmniej zdrewniałe. Im Zobacz więcej
W moim ukochanym „Misiu” pojawia się legendarny fragment: „Parówkowym skrytożercom mówimy nie!”. Ja parówkowym skrytożercom mówię zdecydowane „tak”. Sam za parówkowego skrytożercę się uważam. Ba, Zobacz więcej
Od lewej: Sos jogurtowy z kolendrą i ogórkiem, grillowana cukinia, ostry sos z kurczakiem i bakłażanem, marynowany i pieczony kalafior, pikle z mango, prażone orzeszki, łagodny sos z kurczakiem i Zobacz więcej
Chyba znowu bedzie troche przerwy na tym blogu, bo dokąldnei za miesiąc mam przeprowadzkę. Jak sie uda to wpadne tu na chwilę :0 Pozostawiam was z lodzeczkami wyczarowanymi z salaty i żóltego sera. W Zobacz więcej
Sezon na cukinię w pełni, zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z Zobacz więcej
Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych przysmaków Zobacz więcej
Ci co śledzą gotuj się do gotowania na FB wiedzą, że od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką ultra wspaniałego blender marki BOSCH, w którym absolutnie i po uszy się zakochałam. Jego wszechstronność Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na Zobacz więcej
Piękne, a zarazem proste wzornictwo nawiązujące do klasycznej brytfanny przełożone na garnek rzymski Trend. Nowy garnek rzymski Trend został zaprezentowany po raz pierwszy w lutym na targach Ambiente Zobacz więcej
Mam dziś dla Was dwie zupełnie inne odsłony dań z fasolą - każda jest pyszna, prosta do przygotowania i przede wszystkim bardzo zdrowa:-) Pierwsza - kalafiorowa to moja ulubiona. Przypomina trochę Zobacz więcej
Choroba onkologiczna to nie wyrok. Trzeba jednak przygotować się na walkę o siebie i warto w tym czasie pamiętać też o jedzeniu. Dwa lata temu prowadziłam z Twardym Szparagiem warsztaty kulinarne na Zobacz więcej
Myślę, że każda domowa gospodyni sięgając po książkę kulinarną pragnie, aby zawierała ona przepisy codzienne, idealne na domowe obiady, świąteczne rodzinne przyjęcia, a do tego proste, smaczne i bez Zobacz więcej
Pomidory dojrzałe 70 dkg. Cebula 2 duże Olej 2 łyżki Marchew 2 sztuki Korzeń pietruszki 1 sztuka Śmietana 18% 3 łyżki Sól , pieprz , cukier do smaku PULPECIKI Mielone mięso z indyka 50 dk. Bułka tarta Zobacz więcej
Białą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną) w wodzie. Zobacz więcej
Kaczka z pomarańczami z „najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Kaczka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 250-300 ml bulionu, sól, pieprz, 1 łyżeczka skórki otartej z Zobacz więcej
WPIS GOŚCINNY Osoby, które powinny ustabilizować poziom cholesterolu, zwykle martwią się świąteczną dietą i planują szereg kulinarnych wyrzeczeń. Tymczasem można bez trudu przyrządzić pyszne potrawy, Zobacz więcej