potrawy z mięsa mielonego w sosie

uszepti
uszepti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne Przepisy
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese 421

0
Spaghetti Bolognese, to fantastyczne połączenie pysznego pomidorowego sosu, mięsa mielonego i jak sama nazwa wskazuje, długiego i uwielbianego makaronu spaghetti. Dopełnieniem tych cudownych połączeń Zobacz więcej
Makaron z sosem z mięsa mielonego z szynki i pomidorami... Proste i bardzo smaczne... Składniki (dla 2 osób): - 250g mięsa mielonego z szynki - puszka pomidorów bez skórki - przyprawy: sól, pieprz, Zobacz więcej
Kalafior z mięsem mielonym Zimowe potrawy czas zacząć. Na pierwszy rzut idzie kalafior. Mąż i starsza córka uwielbiają te śmieszne, małe, zimowe, drzewka. Młodsza niestety jakoś nie przepada za Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam potrawy z 2015 roku, które cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem. Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę dania. Ciasto W-Z (wuzetka) Zobacz więcej
W Grecji sos mięsny z mięsa mielonego nosi nazwę saltsa me kima. Z reguły znajduje się w nim obok mięsa, cebula, czosnek, pomidory i sporo przypraw. Podawany jest do makaronu typu spaghetti i nazywany Zobacz więcej
Zieloną fasolkę najlepiej przygotowywać, kiedy jest świeża. Jednak do tej potrawy nada się również mrożona. Najczęściej przygotowuje się ją w sosie pomidorowym, jako lekkie danie wegetariańskie. Zobacz więcej
Chili con carne Składniki: 50 dag mielonego mięsa wołowego, mała puszka pomidorów, 20 dag czerwonej fasoli z puszki, 10 dag fasoli z puszki, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka Zobacz więcej
700 g mielonego mięsa wołowego 2 średniej wielkości cebule 1 papryka zielona 1 ząbek czosnku 1 puszka całych pomidorów 2 łyżki keczupu 2 łyżki musztardy 4 łyżki sosu Worcester 1 łyżeczka cukru sól i Zobacz więcej
Każde, nawet dobrze już znane danie, urozmaici dodatek sosu. Podając potrawy z różnymi sosami zmieniamy ich smak i czynimy je bardziej różnorodnymi i atrakcyjnymi dla naszego podniebienia. Dobrze Zobacz więcej
Sos tuńczykowy jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych mięs. Po pewnych modyfikacjach pasuje do wielu potraw: pieczonego mięsa, wędlin, pasztetu, gotowanych jajek, gotowanych warzyw, sałatek Zobacz więcej
Jeśli lubicie gołąbki, te - nieco oszukane - powinny Wam naprawdę posmakować. Ja niestety utraciłam sympatię do tej potrawy już za czasów dzieciństwa... Podążałam za TYM przepisem. Składniki: 500 g Zobacz więcej
klaudyna.moscicka
klaudyna.moscicka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Klaudynkowa kuchnia
Cebula

Cebula 498

0
, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw Zobacz więcej
British Blend Tea 8 o'clock tea - czarna herbata z drobno mielonych liści, pita najczęściej w godzinach porannych jako dodatek do tradycyjnego angielskiego śniadania. Ceylon Tea 5 o'clock tea - Zobacz więcej
w szynkę -Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem -Jajka z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone -Jajka z groszkiem i majonezem -Jajka faszerowane tuńczykiem -Jajka faszerowane suszonym Zobacz więcej
Nie robię gołąbków zawijanych, bo jest z nimi dużo zachodu. Lubię potrawy w miarę szybkie i wystarczające na co najmniej pół nadchodzącego tygodnia. Proponuję więc moją wersję - bardziej zapiekankową, Zobacz więcej
mielonego 1/2 szklanki bułki tartej zalanej 1/4 szklanki mleka CZYTAJ DALEJ Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Related Ten wpis został opublikowany w kategorii Kino i Kuchnia, potrawy, Zobacz więcej
Fondue z mielonego mięsa » Krem czosnkowy i sos z posiekanymi jajami do fondue Dwa przepyszne sosy do potraw przygotowanych w fondue pochodzą z książki Michaela Spotter "Uczta w miłym towarzystwie Zobacz więcej
Paulinka_K
Paulinka_K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne przepisy
Buritto

Buritto 466

2
Danie dla lubiących ostre potrawy Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 3 średnie cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy papryczka chili czerwona sos meksykański Jamar oliwa pęczek Zobacz więcej
i pietruszkę utrzeć na tarce i dodać do pieczarek. Zalać gorącą wodą. Dodać posiekane grzyby leśne, sos sojowy, sól i pieprz. Gotować 10 minut pod przykryciem. Do sosu wrzucić klopsiki, wlać Zobacz więcej
Kultywujemy tradycję niedzielnego mielonego. Nie jest to taki mielony jak za czasów mojej mamy (mój ojciec mawiał, że mama ma mistrzostwo w tej dziedzinie) ale robię co mogę i z mięsa mielonego Zobacz więcej