potrawy z morszczuka

Na kilka dni przed Świętami Bożego Narodzenia prezentuję Wam ekscentryczne zestawienie kilkunastu przepisów na potrawy, które pojawiły się na blogu i doskonale nadają się na tą Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Morszczukw cieście to propozycja na pożywną, smaczną i nieskomplikowaną potrawę rybną. Świetny pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Morszczuk w Cieście - Składniki: ok. 400 g filetów z Zobacz więcej
ten sam sposób można przygotować również rybę. Wystarczy wziąć filet dowolnej białej ryby morskiej (morszczuk, mintaj, dorsz) i marynować jedynie 20-30 minut. Rybie tyle wystarczy! Dalej należy Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Ryba w sosie warzywnym

Ryba w sosie warzywnym 1651

1
"Piątek, a więc rybka. Sposób przygotowania stylizowany na rybę "po grecku", ale dodatek słodkiej śmietanki i chili wyraźnie zmienił smak. I to bardzo pozytywnie! Potrawa oprócz tego, że smaczna, to Zobacz więcej
Gulasz z dorsza, ziemniaków i dymki porcja dla 2 osób /przepis modyfikowany z książki Jamie's Kitchen/ 400 g filetów z dorsza (może też być np. halibut, okoń, morszczuk) 1 mały por 1 cebula 1 średnia Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Ryba po grecku

Ryba po grecku 124

0
« Dekoracja prezentów nr 27 Dekoracje walentynkowe » Ryba po grecku Składniki: 1 kg filetów kilka ryby mrożonej (morszczuk, mintaj, sola) 4 średnie marchewki 2 średnie pietruszki mały seler 4 cebule Zobacz więcej
sabina16
sabina16 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Sabiny
Ryba po grecku

Ryba po grecku 187

1
Ta potrawa jest znakomita dla osób lubiących ryby, a dodatkowo ma w sobie warzywa, wszystko bogate w witaminy i minerały. Składniki: 800 g filetów z ryby: mogą to być dowolne ryby: morszczuk, mintaj, Zobacz więcej
Rybka smaczna zarówno na ciepła jak i na zimno. Delikatnie zmodyfikowana może być także doskonałą potrawą podczas stosowania różnych dietach. Składniki: - 1 kg dowolnego fileta (mintaj, morszczuk), - Zobacz więcej
arnika
arnika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arnikowa kuchnia
MORSZCZUK "PO GRECKU"

MORSZCZUK "PO GRECKU" 278

1
Składniki: 500g mrożonych filetów z morszczuka (może być inna ryba) 3 marchewki korzeń pietruszki pół selera (uczuleni mogą pominąć i zwiększyć ilość pietruszki) por czerwona papryka (opcjonalnie) 2-3 Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Ryba po grecku

Ryba po grecku 885

0
Zaczynamy od zamarynowania ryb. Najlepiej do tej potrawy nadają się dorsze oraz morszczuki. Pokrojone na 5 cm kawałki filety skrapiamy sokiem z cytryny, soli, pieprzymy i posypujemy ziołami Zobacz więcej
Hiszpańska nazwa tej potrawy to Merluza, czyli morszczuk en Gazpachuelo, czyli w Gazpachuelo. Gazpachuelo w niektórych regionach Hiszpanii nazywana jest sałatka z drobno pokrojonej zielonej i Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
RAGOUT PAPRYKOWY Z RYBĄ

RAGOUT PAPRYKOWY Z RYBĄ 72

0
szklanki wody. Wsypać przyprawy i zioła. Wszystko poddusić przez kolejne 10 min. Koncentrat zmieszać z winem, papryką w proszku i sosem pieczeniowym. Zagotować , wlać do potrawy i wymeszać. Doprawić Zobacz więcej
Ryby, które aktualnie są absolutnie niezbędne w wigilijnym menu, pojawiły się na naszych stołach o wiele później niż potrawy pochodzące z płodów ziemi. Początkowo jadano je podczas wigilii tylko na Zobacz więcej
w mące, mamy wtedy gwarancję, że ciasto będzie się trzymać ryby. Tak przygotowana ryba jest soczysta w środku, a otaczające je ciasto jest chrupiące i ma złocisty kolor. Natomiast przepis na rybę w Zobacz więcej
Wigilia i święta coraz bliżej, dlatego typowe potrawy na ten okres coraz bardziej nas interesują. Postanowiłam zrobić Rybę po grecku, która z Grecją nie ma nic wspólnego tak , jak pierogi ruskie z Zobacz więcej
spróbował:) Z pewnością jeszcze wiele potraw przygotuję z krabowymi paluszkami, gdyż polubiłam je;) Jak podaje Wikipedia, surimi to produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb, Zobacz więcej
i dokładnie odsączyć z wody. Z filetów rybnych można przyrządzać różne potrawy: gotowane, duszone, pieczone i zapiekane, grillowane, smażone (w panierce lub bez). Mogą być dodatkiem lub głównym Zobacz więcej
11 listopada to patetczyne święto, które spędzamy w gronie rodzinnym przy suto nastawionym stole z tradycyjnymi potrawami. Z mamą przygotowałyśmy: zimne nóżki, rosół, schab, sałatkę jarzynową, ciacho, Zobacz więcej
Dzisiaj czas na małą zmianę, czyli smaczny i łatwy przerywnik polski. Stęskniliśmy się za swojską kuchnią z ziemniakami, młodą kapustą i pyszną, panierowaną rybką. Nie jest to popis umiejętności Zobacz więcej