potrawy z parowaru

Jeszcze kilka lat temu ryba była jedną z najgorszych potraw, jakie mogły pojawić się na obiadowym talerzu. Gorsza była tylko zupa rybna i wątróbka ( ta dwójka nadal na podium). Gdy widziałam rybę i Zobacz więcej
Cześć =) Kartofle są w mojej kuchni standardowym dodatkiem do obiadu, ale także występują jako potrawy samodzielne. Lubię je w przeróżnej formie. Tym razem przedstawiam je w wersji ugotowanej na parze Zobacz więcej
Dziś zapukał do mnie wyczekiwany kurier z jeszcze bardziej wyczekiwanym i upragnionym, pięknym parowarem Russell Hobbs. Cudny prezent od Męża, już znalazł swoje miejsce w kuchni i czeka na przyjęcie Zobacz więcej
Uwielbiam bób, ale dopiero od niedawna zaczęłam go wykorzystywać do potraw. Do tej pory pałaszowałam go solo jako przekąskę. Dziś prezentuję przepis z blogu Kalejdoskop Smaków Składniki: Zobacz więcej
Szybkie śniadanie i do pracy :) Jak co roku, dopiero dzień przed Wigilią zaczynamy przygotowywać potrawy. Po prostu stawiamy na maksymalną świeżość potraw :) Dom wysprzątany na błysk, wszystkie Zobacz więcej
Składniki: 4 udka 30 dag ziemniaków 1/2 kalafiora 1/2 brokuła obsybka bałkańska Tytka Smaku Soviera Premium Tytka Smaku Przyprawa do ziemniaków Tytka smaku Wykonanie: Udka umyć dokładnie. Obtoczyć w Zobacz więcej
Fascynacja parowarem jeszcze mi nie przeszła a i trochę "tłuszczyku" dobrze byłoby zrzucić, więc dziś będzie kolejny przepis na uparowane potrawy. Jako, że jestem zdecydowanym mięsożercą, to do Zobacz więcej
rybę wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki, przykrywając ją folią spożywczą, by nie przeszła zapachami z lodówki. Moja była w lodówce co najmniej 3 godziny, bo zawsze marynuje potrawy rano. Kiedy Zobacz więcej
Delikatne danie dietetyczne . Dodatek owoców i marynowanie w konfiturze mandarynkowej nadaje potrawie wspaniałego smaku . Czas : 45 minut Składniki : 2 nieduże piersi z kurczaka 40 cząstek mandarynek Zobacz więcej
- wystawienie wszystkich, które mają być użyte do potrawy na blat, umycie, pokrojenie i delikatne posolenie brokułu, wstawienie go do gotowania na parze - ja mam nakładkę na garnek do gotowania na Zobacz więcej
doprawiona śmietaną, solą pieprzem. To na pewno najbardziej znana z poznańskich potraw. Jest prosta i smaczna, podawana głównie w piątkowe, bezmięsne, postne obiady. Pierwotnie przeznaczona dla Zobacz więcej
Święta Wielkanocne już tuż tuż... A z nimi nachodzą nas wszelakie pomysły na potrawy, które wpiszą się w ich krajobraz. Tak też, zapraszamy na drobiowe roladki, które przygotowane zostały z jajkiem i Zobacz więcej
Po raz kolejny dzięki uprzejmości firmy KAMIS mogę zaprosić Was do konkursu „Wielkanocne Baby, Świąteczne Mazurki, a może żurki” . Zasady są proste: 1. Wystarczy w terminie 19.03.2013-2.04.2013 Zobacz więcej
otworzyć otwór do odprowadzania pary. Szybko i bezpiecznie dla naszych latorośli. Pojemniki spełniają także swoja funkcję w biurze , kampingu itd . Zajmują mało miejsca nie są tuczące , szybko się Zobacz więcej
na wysokie temperatury. Po czym wkładamy do parowaru na drugi poziom. Włączamy urządzenie na 10 minut. Roszponkę układamy na talerzu. Po 10 minutach, jak parowar się wyłączy, na roślinę przekładamy Zobacz więcej
W końcu są! Moje ukochane, świeżutkie, zieloniutkie, pyszniutkie szparagi! Jak co roku czekałam na nie z niecierpliwością. Pierwszy raz gotowałam szparagi w parowarze i wyszły jeszcze smaczniejsze niż Zobacz więcej
oryginalne potrawy z kaszy i dyni, artykuły o zdrowych kanapkach i żywieniu dzieci i młodzieży. Polecam Wam artykuł o kawie i o nalewkach. Dziewczyną z okładki tym razem jest nasza koleżanka blogerka Zobacz więcej
Gotowanie na parze jest naturalnym i zdrowym sposobem dla zachowania wartości odżywczych. Żywność gotowana w tym bambusowym zestawie (2- piętrowym) zachowuje pełnię smaku i aromatu oraz naturalny Zobacz więcej
Jak tylko zaczyna się sezon na bakłażany, w koperkowej kuchni gości Imam, i to nie byle jaki, bo omdlały z rozkoszy :-) O tej potrawie pisałam już wcześniej tu, nie będę się powtarzać, powiem tylko, Zobacz więcej
). Owoce posypać cukrem i odstawić, aby puściły sok. Pudding przed podaniem udekorować owocami i polać sokiem. W dniu, w którym dowiedziałam się, że dostanę szafran z Włoch przeczytałam o akcji Zobacz więcej