potrawy z patisona przepisy

Uwielbiam sezon, obfitujący w warzywa tj. cukinia czy leczo. Wykonanie tego typu potraw jest proste i szybkie- a smak wyborny. Dziś w roli głównej patison. Składniki: 1 patison 2 papryki 10 dag Zobacz więcej
Moje patisony faszerowane w PP Warzywa faszerowane 08/2012 Już dawno nie było mojego przepisu w żadnej gazetce. Dzisiaj poszłam jak co dzień do sklepu, od niechcenia przejrzałam pierwszą gazetkę z Zobacz więcej
Chyba nigdy nie przestanę sprawdzać czy jeśli odrobinę zmieni się przepis to czasem potrawa nie będzie smaczniejsza . Sos tatarski robiłam już w wielu wersjach - podstawowy ( majonez, śmietana, Zobacz więcej
Agnieszka89
Agnieszka89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Za drzwiami kuchni
Leczo z patisonem

Leczo z patisonem 1755

0
. Paprykę kroimy w kostkę,ostre papryczki bardzo drobno, a pieczarki w plasterki. Do garnka wrzucamy paprykę, cebulę, kiełbasę i pieczarki. Zalewamy szklanką wody z koncentratem pomidorowym. Dusimy na Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Faszerujemy 2014!

Faszerujemy 2014! 315

0
zawsze może zostawić swoje propozycje faszerowanych potraw w komentarzach do tej akcji. Po jej zakończeniu zrobię podsumowanie zbierając wszystkie przepisy. W akcji mogą wziąć udział przepisy Zobacz więcej
Przeraża Cię połączenie miodu i mięsa ? Nic bardziej mylnego, odrobina tego płynnego złota nada potrawie wyjątkowego smaku i koloru. Przed majowym weekendem, postanowiłam sobie lekko "osłodzić" życie Zobacz więcej
endywia
endywia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
endywia
Potrawka z warzyw

Potrawka z warzyw 170

3
Te warzywa to ciekawy dodatek do obiadu. Polecam zarówno do kotleta, jak i do wegetariańskich potraw. Ostatnie dwa dni jadłam je ze smażonym tofu. Pychota. Doskonale rozgrzewają i dodają sił. Są Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na pyszną sałatkę warzywną z majonezem. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Podaję ją z pieczywem i wędliną. SKŁADNIKI: 6 rzodkiewek, 1 por, 15 sztuk patisonów Zobacz więcej
Pieczone warzywa uwielbiam i przyrządzam o każdej porze roku – tak często, jak to tylko możliwe. Pieczenie warzyw korzeniowych wydobywa z nich mnóstwo naturalnej słodyczy i pogłębia smak. Pieczone Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
UFO nad Kołobrzegiem

UFO nad Kołobrzegiem 199

0
Sezon ogórkowy trwa, więc... Co zrobić, gdy pojawi się znienacka UFO? Jak to co? Amerykanie pakują je do tajnych baz wojskowych, a my pakujemy je do garnka. Tak kochani, najlepszy sposób na UFO to Zobacz więcej
Głodny? Zjadłabyś konia z kopytami? A gdyby danie z miską? Możliwe, że część z Was podejrzewa mnie o brak naczyń… kolejna potrawa w misce bez miski, załadowana po brzegi… Ale niektòre dania mogą być Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 2228

2
konserwowe. Z patisonów robimy sałatki, gulasze i inne potrawy, w których sprawdziłaby się tradycyjna dynia. Oto i patison faszerowany ryżem z orzechowym podtekstem. Składniki: 3 patisony torebka Zobacz więcej
najwazniejsze - można ją gotować razem ze skórką! Coraz bardziej popularne w polskiej kuchni stają się też potrawy z owoców tzw. odmian zbiorowych: patisona oraz dyni szparagowej, do której zaliczamy Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zufikowo
Patisony faszerowane warzywami

Patisony faszerowane warzywami 834

0
i rozpływają w ustach! Wróciłam na chwilę do oliwy z oliwek, lubię ją używać do potraw latem, ma bardziej zdecydowany smak. Zimą wolę używać innych olejów (lniany,rzepakowy), pewnie się to czymś Zobacz więcej
przez praskę) garść drobno posiekanej, świeżej kolendry Drożdże rozpuścić w wodzie wraz ze szczyptą soli. Do miski przesiej mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże. Teraz należy zagnieść ciasto i Zobacz więcej
chilli pestek), czosnek przeciskamy przez praskę. W głębokiej patelni podgrzewamy olej i smażymy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy chilli i przesmażamy ok 2 min. Dodajemy patisona z czosnkiem i Zobacz więcej
Uwielbiam patisona w tej postaci .Powrót do dawnych smaków ...wieki nie jadłam tej potrawy ,a teraz wprowadzam do menu mojej rodzince;) Następnym razem podam przepis na smażonego w panierce oraz w Zobacz więcej
jest przygotowywanych specjalnie tak, by po odjęciu z przepisu mięsa zachowywały one swój smak i charakter. Tutaj również ten sposób się sprawdził i za jednym obiadem najadła się całą rodzina, Zobacz więcej
Ostatnio wszędzie widzę przepisy na pasztety, nie te mięsne, tylko wege. Zachęcona przez Patisona kupiłam soczewicę, marchewkę i zrobiłam niezły pasztet. Z rzadka jadamy potrawy wegetariańskie, Zobacz więcej
(1) Potrawy (13) Przekąski (5) Sałatki (3) Najnowsze komentarze Uszka wigilijne z grzybami - Za drzwiami kuchni o Barszcz czerwony (czysty) – idealny na Wigilię naleśniki o Leczo z patisonem kasia r Zobacz więcej