potrawy z pieczywa

Listonic
Listonic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Listonic
Ze smakiem i z pasją

Ze smakiem i z pasją 45

0
http://zesmakiemizpasja.blogspot.com/ Blog o gotowaniu, przyrządzaniu pysznych deserów, wypieków i domowego pieczywa. Przepisy na szybką, ale zdrową kuchnię. Błyskawiczne pieczenie ciast dzięki Zobacz więcej
Podsumowanie akcji "Czas na szpinak 2!" część II Krem z pieczonego kalafiora » Podsumowanie akcji "Czas na szpinak 2!" część II RybyKasia (My sweet life, my tasty world)Makaron, pizza, ryżPierogi, Zobacz więcej
Bardzo aromatyczna i lekka zupa z owocami morza. Świetnie smakuje z dodatkiem ciepłego pieczywa czosnkowego. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 8.3/10 (4 votes cast) Zupa z owocami morza, 8.3 out of 10 based Zobacz więcej
Salsa pomidorowa to nasz ulubiony dodatkek do wielu potraw: zapiekanego pieczywa, quesadilli, mięs czy ryb. Dla większości ten smak kojarzy się z włoską kucjnią. Ale jest także podstawową salsą w Zobacz więcej
Salsa pomidorowa to nasz ulubiony dodatkek do wielu potraw: zapiekanego pieczywa, quesadilli, mięs czy ryb. Dla większości ten smak kojarzy się z włoską kucjnią. Ale jest także podstawową salsą w Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Guacamole pasuje do wszystkich rodzajów potraw, zwłaszcza do grillowanych mięs. Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na … Przeczytaj cały Zobacz więcej
uszepti
uszepti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne Przepisy
Leczo

Leczo 710

1
Leczo, to węgierska potrawa na bazie papryki i mięsa. Leczo powinno być dość ostre, jednak warto doprawiać zgodnie z indywidualnymi preferencjami. Leczo smakuje zarówno ze świeżym pieczywem jak i Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Pesto z groszku

Pesto z groszku 329

0
Pesto z zielonego groszku z odrobiną mięty, czosnkiem i oliwą z oliwek. Smakuje doskonale na grzankach z ciemnego pieczywa, może być również użyte jako dodatek do makaronów zamiast tradycyjnego pesto Zobacz więcej
Ciąg dalszy kuchni włoskiej, za którą wprost przepadam ;) Jedną z najpopularniejszych potraw Włochów jest zielony sos na bazie bazylii zwany pesto. Tradycyjnie wytwarza się go w marmurowym moździerzu Zobacz więcej
Piękny dzień dzisiaj i o gotowaniu pewnie nawet nie myślicie, co? A jeśli już to pewnie raczej w kontekście odkurzenia grilla. Ja nie posiadam grilla, natomiast posiadam wrodzoną zdolność jedzenia Zobacz więcej
Oto dowód na to, że z dosłownie 3 składników można wyczarować naprawdę pyszne i niebanalne danie. Zwykły sos pomidorowy, złamany lekko ostrym smakiem koziego serka (najlepiej takiego kremowego, do Zobacz więcej
Gulasze mają wiele zalet. Jedną z nich jest łatwość przygotowania potrawy oraz to, że można przygotować je w większej ilości i zamrozić. Przepis na gulasz śródziemnomorski z oliwkami to propozycja Zobacz więcej
Składniki: 50 dag słonina zmielona, 30 dag boczek świeży zmielony, 1 główka czosnek, 1 większa cebula, 1 łyżeczka vegeta słoninę i boczek zmielić w maszynce włożyć do rozgrzanego rondla i wytapiać Zobacz więcej
Kuchnia meksykańska zaskakuje swoją różnorodnością, bogactwem składników i przypraw, które w połączeniu tworzą nieograniczoną liczbę potraw. A każda prawie potrawa może być podana na różne sposoby - z Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kromek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2 pęczki szczypiorku (najlepiej Zobacz więcej
Dynia nie jest dostępna cały rok więc warto upiec większą ilość, zrobić puree i zamrozić. Takie puree przyda nam się później do różnych potraw czy to obiadowych czy tez pieczywa, słodkich wypieków a Zobacz więcej
Ostatnio zaszalałam czekoladowo, więc przyszedł czas na odchudzanie potraw i tak powstał pyszny krem z awokado i kilka innych zdrowych pyszności. Składniki: 2 dojrzałe awokado 2 łyżeczki kakao lub Zobacz więcej
Ostatnio obrodziły mi boczniaki więc kilka potraw z boczniaka z pewnością się pojawi. 100 g boczniaka 1/4 czerwonej papryki 1 mała cebulka sól pieprz 2 jajka natka pietruszki, listki bazylii klarowane Zobacz więcej
Kasza jaglana należy do moich ulubionych. Muszę się zawsze wstrzymywać by jej nie podjadać zanim powstanie produkt końcowy:) Tym razem zdecydowałam się połączyć jaglankę z tofu. Przygotowałam dziś Zobacz więcej
osolonej wodzie, w międzyczasie ugotować również pokrojone grzyby w małej ilości wody z solą (nie odcedzać). Cebulę przysmażyć na maśle i połączyć z grzybami i fasolą. Śmietanę wymieszać z mąką Zobacz więcej