potrawy z polędwicy

Wołowy stek to klasyka wśród potraw. Oczywiście najlepszy stek jest z polędwicy. Dzisiaj jednak prezentuję stek z rozbefu nacierany kolorowym pieprzem. Składniki: Dowolna ilość steków wołowych z Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Tatar wołowy

Tatar wołowy 70

0
Befsztyk tatarski – Tatar ; miłośnikom tej potrawy nie trzeba jej przedstawiać. Do Tatara chrupiące pieczywko, mocny trunek i mamy pełen wypas składniki: 30 dkg. polędwicy wołowej 2 ogórki kiszone 1 Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Konkurs Kamis -Wyniki

Konkurs Kamis -Wyniki 48

0
« Kaszka dla malucha i nie ... Biszkopt z galaretka i ... » Konkurs Kamis -Wyniki Oto wyczekiwane wyniki " Nie brałam udziału w wyborze nagrodzonych " Wybierały Renata Katarzyna oraz Paulina Oto Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
A nóż, nie widelec

A nóż, nie widelec 161

0
Makro niedawno zorganizowało warsztaty dla blogerów podczas których przygotowywaliśmy potrawy z grilla i BBQ. Obszerną relację ze spotkania zamieszczę jutro, a dziś bohaterem jest nóż, nie widelec, bo Zobacz więcej
Cześć =) Steki z wołowej polędwicy, to jedna z ulubionych potrawi specjalności Kasztanowej Kuchni =) Dziś zapraszamy na stekiprzyrządzone napatelni grillowej. Należy je smażyć po 5-7 minut z każdej Zobacz więcej
Przepis dostałam od bratowej, bo kiedyś tam u Niej ją jadłam i mi smakowała. Zmieniłam kilka składników, ale i tak wyszła pyszna. Będzie oczywiście wśród potraw na wielkanocnym śniadaniu. Składniki : Zobacz więcej
Roulade of pork loin with ham and cheese. Składniki. 0,5 kg polędwica wieprzowa 5 plasterków szynka parmeńska 10 dag ser gorgonzola 2 jajka 15 dag bułka tarta Przyprawa do potraw Kucharek Pieprz olej Zobacz więcej
i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do garnka lub rondelka. Cebule kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i dodajemy do garnka z mięsem. Składniki solimy i zalewamy gorącym Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Strogonow

Strogonow 1571

0
Uwielbiam sycące potrawy , a strogonow właśnie taki jest . Wołowina jest miłą odmiana w strogonowie . Składniki: polędwica wołowa - 1 kg pieczarki - 1/2 kg groszek z marchewką z puszki 125 g kukurydza Zobacz więcej
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
Cześć =) Steki z polędwicy wołowej, to jedna z ulubionych potraw i specjalności naszego bloga. Dziś zapraszam na stek dobrze wysmażony (well done) na patelni grillowej, który należy smażyć po 7 minut Zobacz więcej
miałam niewielkie kawałeczki. Podałam rybę wraz z kaszą i zieloną fasolką szparagową. Kasza gryczana niepalona ma dość delikatny smak, suszone pomidory nadały wyrazu całej potrawie. Sok z cytryny Zobacz więcej
smażeniu. Technologia stir-frying przygotowania potraw w woku jest jedną z najszybszych. A do tego ta metoda nadaje również przyjemny smak potrawom. W podobny sposób można przyrządzić nie tylko Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: polędwiczka wieprzowa (około 500 g), 100 g szynki szwarcwalckiej, łyżka sosu Zobacz więcej
Składniki: polędwica wołowa 75 dag, cebula 3 śztuki, ogórek kiszony 3 sztuki, oliwki nadziewane papryką 10 dag, żółtka 3 sztuki, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej Zobacz więcej
Bardzo łatwe, a przepyszne. Tak to właśnie jest, że te "niewymęczone" potrawy smakują najlepiej. Polędwice można robić na dwa sposoby: z cebulą lub bez. Wersja z cebulą jest minimalnie pyszniejsza, Zobacz więcej
mięsa rozbijamy w dłoniach następnie pieprzymy i nacieramy wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, by łatwiej rozprowadzić potrawy możemy dodać odrobinę oleju. Odstawiamy na ok. 10 minut następnie Zobacz więcej
Kieszonki z piersi kurczaka, wypełnione pysznym pesto i mozzarellą. Owinięte w plastry szynki parmeńskiej i pieczone w białym winie. Obsypane pomidorkami koktajlowymi, które dodają niepowtarzalnego Zobacz więcej
Published by admin on 20 June, 2013 | Carpaccio z polędwicy wołowej to prosta i pyszna przystawka. Przygotowanie zajmuje jedynie kilka minut. Tajemnicą udanego carpaccio jest mięso. Musi być to Zobacz więcej
laurowy i ząbek czosnku przeciśniety przez praskę. Grzyby dusić chwilę we własnym sosie, po czym dodać pokrojone pomidory, śmietankę i mięso. Dusić do miękości, w razie potrzeby podlewając wodą. Do Zobacz więcej