potrawy z sarny

{{headerMessage}}
Przed Wami subiektywny ranking potraw, które zrobiły na mnie największe wrażenie. Warto wybrać się do tych miejsc chociażby właśnie po to, żeby je spróbować. Cafe Młynek - zupa cebulowa El Toro - zupa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa i wspaniałym Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pasztet z dzika

Pasztet z dzika 680

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Pasztet z dzika, to jedna z Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Wędliny z kniei

Wędliny z kniei 444

0
{{headerMessage}}
, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem zwierząt leśnych: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody. Jednakże dziczyzna świetnie smakuje o każdej Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
TATAR Z SARNY

TATAR Z SARNY 871

0
{{headerMessage}}
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę potrawę bardzo spodobała mi się, ale kiedy usłyszałam, że to tatar, nie chciałam nawet spróbować. Dopiero mąż przekonał mnie. Nie żałuję. To jedno z moich ulubionych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś zapraszam na kolejną potrawę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
akcesoriów, a nawet samochodów terenowych. Wspaniałym zapachem świeżo przyrządzonej dziczyzny był pokaz sztuki kulinarnej z możliwością degustacji mięsa dzika, jelenia i sarny. Uczestnicy prezentacji Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mechanik w kuchni
Grill. Polędwica z sarny

Grill. Polędwica z sarny 449

0
{{headerMessage}}
Nieraz kosztowałem różnych potraw z dziczyzny lecz jakoś zawsze pojawiał się jakiś taki "opór w głowie" który nie pozwalał do końca zachwycać się smakiem i trwało to tak do czasu, kiedy to sam Zobacz więcej
milka1204
milka1204 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pszczółkowe gotowanie
Kociołek myśliwski

Kociołek myśliwski 1630

0
{{headerMessage}}
Pyszne jednogarnkowe danie na jesień. Przepis pochodzi z książki Hanny Szymanderskiej „Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych”. Jako, że jest to kociołek myśliwski, to w przepisie zaleca się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso znakomicie nadaje się zarówno do pieczenia, smażenia, duszenia czy na grilla. Mięso z dzika, to kwintesencja dziczyzny. Smakuje i pachnie knieją oraz wiatrem. W poniższej wersji dzika podałem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tam byłam z moimi tartami :) Oprócz tego dzień obfitował w warsztaty, pokazy i filmy kulinarne a zakończył się kolacją opartą na regionalnych produktach. Jak przygotowaliśmy nasze potrawy w trakcie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jesienna aura sprzyja wygrzebywaniu przepisów na rozgrzewające, rustykalne, jesienno przyprawione potrawy. Jednym z moich ulubionych przepisów jest właśnie gulasz z dziczyzny doprawiony pachnącym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętam, że szczenięciem będąc, moim ulubionym zajęciem kulinarnym było robienie "torcików" w wersji wytrawnej, to znaczy uklepywanie mięsa i ziemniaków na jednolitą masę i konsumowanie ich w ten Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Warsztaty "Dary lasu" - dziczyzna

Warsztaty "Dary lasu" - dziczyzna 546

2
{{headerMessage}}
Ostatnie warsztaty prowadzone przez Makro były niezwykle bogate w smaki. Szef kuchni Grzegorz Kazubski podzielił się z nami świetnymi pomysłami na potrawy z dziczyzny doskonale nadające się na Święta, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kilka sztuczek. Przepis poniżej znajdzie się w wielu relacjach z tego warsztatu, ale chciałam zachować go też u siebie, bo stanowi on podstawę do dalszych pomysłów na kolejne potrawy. Wydaje mi się, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na warsztatach do marynaty użyłam odrobiny rozmarynu, pieprzu, soli, ząbka czosnku i łyżki oliwy. Z mąki, jajka i mleka smażymy jednego naleśnika. System jest prosty - jeden arkusz ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się z kaszą perłową i kiszoną kapustą. GULASZ Z DZIKA DUSZONY Z CZERWONYM WINEM Składniki: 0,5 kg mięsa z dzika na gulasz 2 łyżki oliwy 2 cebule posiekane 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, perliczek. My dodalibyśmy do tego królika i delikatne potrawy z gęsiny. Ghenos Primitivo di Manduria DOC – 100 % Primitivo. Dojrzewało 10 miesięcy w stali i 6 miesięcy w dębowych beczkach. Kolor Zobacz więcej