Przepis na potrawy z sarny

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
TATAR Z SARNY

TATAR Z SARNY 950

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę potrawę bardzo spodobała mi się, ale kiedy usłyszałam, że to tatar, nie chciałam nawet spróbować. Dopiero mąż przekonał mnie. Nie żałuję. To jedno z moich ulubionych Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mechanik w kuchni
Grill. Polędwica z sarny

Grill. Polędwica z sarny 506

Nieraz kosztowałem różnych potraw z dziczyzny lecz jakoś zawsze pojawiał się jakiś taki "opór w głowie" który nie pozwalał do końca zachwycać się smakiem i trwało to tak do czasu, kiedy to sam Zobacz więcej
Lili w kuchni
Lili w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lili w kuchni
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 4609

Jakiś czas temu mama znalazła sklep gdzie może kupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głębokomrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 4869

Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec sarny z sosem z grzybów

Udziec sarny z sosem z grzybów 5932

Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej Zobacz więcej
Zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mają “dojścia” do jakichś trudno dostępnych pyszności. Sama mieszkam w mieście i nie mam szans zdobyć dużej ilości poziomek, dzikiej róży, fiołków czy szczawiu. O Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa i wspaniałym Zobacz więcej
U mnie dzisiaj był uroczysty niedzielny obiad w postaci gulaszu z sarny. Zrobiłam go pierwszy raz i bałam się że mi nie wyjdzie. Ale wyszedł rewelacyjny i wszystkim bardzo smakował. Wcześniej gdy Zobacz więcej
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zobacz więcej
Dostaliśmy kiedyś w prezencie kawał udźca sarniego. Długo nie miałam pojęcia, co z niego zrobić, więc tkwił sobie nieszczęśnik w zamrażarce... dopóki przeglądając magazyn „Kuchnia” nie natrafiłam na Zobacz więcej
W sobotę uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych "Dary Lasu" organizowanych przez MAKRO. Były to pierwsze warsztaty w jakich miałam okazję brać udział. Z zazdrością oglądałam zdjęcia z różnych tego Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Gulasz z sarny (2)

Gulasz z sarny (2) 3033

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec z sarny pieczony

Udziec z sarny pieczony 3570

Udziec sarny (u mnie około 700 g), 100 g słoniny (u mnie solona), 6 jagód jałowca, 7 ziaren pieprzu czarnego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 listek laurowy, sól Oczyścić mięso ze zbędnych błon i Zobacz więcej
Przed Wami subiektywny ranking potraw, które zrobiły na mnie największe wrażenie. Warto wybrać się do tych miejsc chociażby właśnie po to, żeby je spróbować. Cafe Młynek - zupa cebulowa El Toro - zupa Zobacz więcej
Ponieważ zaczął się sezon grillowy, skorzystałam z przepisu znalezionego na stronce Potrawy Regionalne i zrobiłam sałatkę z ziemniaków, która idealnie nadaje się do mięs z grilla. Wiadomo, że nie Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Polędwiczki z dzika

Polędwiczki z dzika 4338

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś zapraszam na kolejną potrawę z Zobacz więcej
Mieszkając na bardzo głębokiej wsi, mam tę przyjemność, że życzliwe sąsiedztwo podrzuca co nieco smakołyków.Tak poprostu.W blokowisku było anonimowo i bez wylewnych podarków(z obu stron z resztą). Zobacz więcej
Moja mama jest mistrzynią tradycyjnych potraw. Gotuje pyszne zupy, lepi pierogi, knedle, pyzy i śląskie kluchy, ale nigdy nie zapuszcza się na nieznane wody. Boi się tego, czego nie używała, nie Zobacz więcej