• 8
  • 5
  • 3
  • 9
  • 9
  • 6
przepisów z 6063 blogów

potrawy z szybkowaru

Pierwszy raz w życiu miałem okazję skorzystać z urządzenia, w którym w ciągu kilku godzin byłem w stanie przygotować kilka tak różnych potraw. W niecałe 40 minut przygotowałem i ugotowałem bulion Zobacz więcej
, doskonała. Słyszałem, że szybkie gotowanie spłaszcza smaki i potrawy nie smakują jak przygotowywane w tradycyjny sposób. Nie potwierdzam tych rewelacji - szybkowar potrafi z warzyw i przypraw Zobacz więcej
oba garnki. Szybkowar Jak mówi Wikipedia szybkowar to szczelny garnek w którym podczas gotowania potraw następuje wzrost ciśnienia. Powoduje to wzrost wrzenia wody a tym samym przyspieszenie procesu Zobacz więcej
bardzo lubię szybkowar i gotowanie w nim. dzięki temu to danie zamiast dwóch godzin duszenia zajmuje maksymalnie 45 minut, a z krojeniem mięsa z 10 minut więcej. pieczeńá la brassó jest jednym z nie Zobacz więcej
Składniki: mięso gulaszowe z indyka 50 dag, kasza jęczmienna 1,5 szklanki, włoszczyzna 1 pęczek, kucharek 2 łyżki, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, papryczka chili Zobacz więcej
Składniki: karkówka 1,2 kg, przyprawa Harrisa Royal Brand 4 łyżeczki, papryka wędzona Royal Brand 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 5 Zobacz więcej
powstałym sosem. Dla osób nie posiadających szybkowaru po obłożeniu mięsa warzywami, podlać wodą i dusić je pod przykryciem do miękkości. Dalej postępować identycznie. Zdjęcia potraw są mojego Zobacz więcej
Ryż czerwony to kolejny stały bywalec w mojej kuchni. Jego długie ziarna o lekko słodkawym i orzechowym posmaku komponują się wybornie z przeróżnymi potrawami, czy to na słodko, czy na słono, a Zobacz więcej
Kiedyś, aby ugotować grzyby suszone do miękkosci, moczyłam je całą noc w wodzie. Odkąd mam szybkowar,w ogóle tego nie robię. Po prostu wrzucam grzybkido szybkowaru, zalewam zimną wodą i gotuję Zobacz więcej
Odkąd w domu zawitał szybkowar aromaty z naszej kuchni budzą zazdrość sąsiadów. Jedno za drugim dania lądują na stole do oceny domowników. Poniższym postanowiliśmy się podzielić już dziś ale planujemy Zobacz więcej
Jak botwinka to botwinka, zatem skąd w niej wołowinka ? :) Połączenie to jest wynikiem moich dwóch zachcianek - na danie mięsne i na danie warzywne, Kawałki wołowiny zamarynowałam w przyprawach, które Zobacz więcej
Moja propozycja dla Was to wspaniałe i aromatyczne żeberka wieprzowe z pysznym sosem warzywnym - doskonałe na niedzielny, rodzinny obiad. Generalnie, żeberka wieprzowe kojarzone są z grillowaniem i Zobacz więcej
Szybkowary to urządzenia kuchenne, które niejeden z nas pamięta doskonale z dzieciństwa, kiedy to nasze babcie lub mamy gotowały pyszne warzywa, czy mięso. Dlaczego potrawy gotowane w szybkowarach z Zobacz więcej
jednak się w przecierze znalazło. Składniki pomidory - dowolna ilość sól - 1 płaska łyżeczka na kilogram pomidorów (można dodać nieco więcej jeśli ktoś lubi słone potrawy) cukier - w zależności od Zobacz więcej
potrawy, nic jej nie ujmując.Jeśli wolisz smak czysto grzybowy, po prostu je pomiń. Kotlety grzybowe ozdobione smażoną pieczarką i sosem grzybowym. Gotowane suszone grzyby Ciśnienie: Wysokie Czas Zobacz więcej
aromat potrawie, dlatego kluczową sprawą jest go nie przypiec! Podsmażanie czosnku ma trwać tylko chwilę. Gdy wrzucisz go na rozgrzaną oliwę, nachyl się nad garnkiem - już po paru sekundach poczujesz Zobacz więcej
. Powszechnie wiadomo, że flambirowanie uwydatnia smak potraw, zaś w przypadku owoców dodatkowo wspomaga ich karmelizację. Dlatego też prawie zawsze flambiruję moje desery owocowe jakimś Zobacz więcej
Wywar drobiowy to niezbędna baza do licznych potraw w każdej kuchni. W mojej wersji, wychodzi on bardzo aromatyczny, delikatnie winny, lekko grzybowy i ogólnie bardzo subtelny w smaku. Gotując wywary, Zobacz więcej
w fasolce po bretońsku pierwsze skrzypce musi grać fasola, a nie mięso. Znam osoby, które przygotowują bardzo mięsną wersję, ja jednak za taką nie przepadam. Do przygotowania fasoli używam dobrej, Zobacz więcej
Bardzo prosta i smaczna świąteczna potrawa. Co tak naprawdę sprawia, że tak przyrządzona kapusta jestwyjątkowa w smaku? Najpierwgotuje się ją razem z suszonymi grzybami, potem zaś serwuje obłożoną Zobacz więcej