potrawy z szybkowaru

Oswajam gotowanie na parze. Bardzo długo nie odpowiadał mi ten sposób przygotowywania potraw, do czasu kiedy odkryłam, że woda z dolnego pojemnika szybkowaru lub dolnego garnka zestawu po zakończeniu Zobacz więcej
z bloga Alergia pokarmowa Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie.... Kulinarna Ja z bloga Kulinarna Ja edzia1301 z bloga U Edytki w kuchni elama z bloga Potrawy Półgodzinne slinkacieknie z bloga Zobacz więcej
Składniki: mięso gulaszowe z indyka 50 dag, kasza jęczmienna 1,5 szklanki, włoszczyzna 1 pęczek, kucharek 2 łyżki, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, papryczka chili Zobacz więcej
, paprykę wędzoną Royal Brand wsypać do miseczki, wsypać przyprawę Harrisa i wszystko wymieszać przyprawami natrzeć mięso, w szybkowarze 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"rozgrzać Zobacz więcej
i czosnek, talarki cukini z pieczarkami na gorącym oleju z 4 minuty dodać marchew pokrojoną w słupki, ziemniaki na większe kostki, dodać paprykę i pomidory pokrojone dodać kucharka, pieprz ziołowy i Zobacz więcej
Składniki: papryka żółta 8 sztuk, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, ryż ugotowany 2 woreczki, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, jajka Zobacz więcej
Smaczne danie dla leniuchów i tych, którzy lubią potrawy z jednego garnka. Mięso wołowe duszone w towarzystwie kiszonej kapusty i papryki – swoją konsystencją może przypominać bigos. Inspiracją do Zobacz więcej
, z prądu korzystam jak dotychczas z dodaniem szybkowara i dostałam mniejszy rachunek z 3 m-cy jak na razie o 25%, więc to nie żadne "czary-nary" i naprawdę używanie szybkowara jest energooszczędne, Zobacz więcej
Chciałam szybko przygotować smaczny obiad, aby mięsko "kroiło się" widelcem....użyłam szybkowaru (ugotowanie do miękkości potrawy zajęło mi 15 minut ). Zapraszam;) Składniki: mięso na kotlety, 6 Zobacz więcej
Pyszne mięsko,trochę pikantne..a to za sprawą sosu chili,który jest bardzo ostry..ale wystarczy odrobina..i nadaje potrawie smaku...Ostatnio często korzystam z szybkowara..i to danie jest duszone w Zobacz więcej
"Czasy, gdy fasolę do tej potrawy gotowałam co najmniej 2 godziny, już dawno minęły! Teraz trwa to 4 razy krócej! Jak to możliwe? Oczywiście za sprawą szybkowaru!" Sposób przygotowania: Fasolę moczyć Zobacz więcej
Składniki: udka z kaczki 4 sztuki, majeranek 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, masło klarowane Zobacz więcej
Składniki: udka z kaczki 4 sztuki, masło do smażenia 2 łyżki, majeranek 3 łyżki, papryczka chilli 1 mała, kucharek 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 Zobacz więcej
szybkowarze przez 2 godziny. Wrzucamy przyprawy. Gdy mięso odchodzi od kości oznacza, że jest już ugotowane i idealne do naszej potrawy. Obieramy kości z mięsa. Mięso wraz ze skórą kroimy drobno. Zobacz więcej
Składniki: golonka wieprzowa 3 średnie, kucharek 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka wędzona Royal Brand, przyprawa garam masala Royal Brand, olej rzepakowy 3 łyżki, przyprawa do zup i Zobacz więcej
Składniki: golonki indycze 4 większe, przyprawa do kurczaka 3 łyżki, olej rzepakowy 7 łyżek, ząbki czosnku 6 sztuk, marchew 8 nieduże, kapusta 1 główka młoda, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 Zobacz więcej
Składniki: boczek surowy 1,5 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, cebula 5 małe, czosnek 1 duża główka, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżki nie tłusty kawałek boczku Zobacz więcej
Składniki: udka z kaczki 2 sztuki, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, jabłka 2 sztuki, kapusta biała 1/2 główki, ziemniaki Zobacz więcej
Składniki: kurczak 1,2 kg/nieduży, ząbki czosnku 8 sztuk, garam masala Royal Brand 3 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżeczka, woda 1 Zobacz więcej
, papryką ostrą, przyprawą w płynie - z kapusty włoskiej wyciąć głąb, parzyć główkę i ściągać liście - mięso nakładać na liść, zawinąć i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron do szybkowara 9 l Zobacz więcej