potrawy z szybkowaru rosół

mam nowy szybkowar 5 litrów i 3,5 litra /"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, mam też od paru miesięcy szybkowar 9 litrowy /"zobacz TUTAJ"/, w którym już sporo potraw gotowałam i jestem Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Kurczak po sapersku

Kurczak po sapersku 161

0
"Kurczak po sapersku - tak, dawno temu nazwałam tę potrawę. Dlaczego po sapersku? No cóż, pewno dlatego, że kurczak ten jest w małych kawałkach, czasami wręcz bardzo małych, jak po nadepnięciu na minę Zobacz więcej
mięso wyłowić z wywaru, wystudzić. W zimnym rosole namoczyć suche bułki. Mięso, wątrobę, bułki, warzywa z wywaru + surową** marchewkę zmielić. Dodać przyprawy, jajka w całości oraz sól do smaku. Zobacz więcej
angielskie pieprz ziarnisty marchew pietruszka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku Sposób przygotowania Golonki myjemy oczyszczamy wkładamy do garnka (szybkowaru) i zalewamy wodą. Do garnka wkładamy też Zobacz więcej
ziarnisty marchew pietruszka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku Sposób przygotowania Golonki myjemy oczyszczamy wkładamy do garnka (szybkowaru) i zalewamy wodą. Do garnka wkładamy też warzywa i przyprawy. Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Fasolowa z szybkowara

Fasolowa z szybkowara 1101

0
Fasolowa jest prostą zupą, ale w szybkowarze, nie zawsze jest udaną. Czasem rozgotowane składniki przypominają zupę z kotła z okresu "żywienia zbiorowego". Wykorzystuję to urządzenie bardzo często. Zobacz więcej
dość często spotykam się ze stwierdzeniem, że na problemy ze stawami błogosławieństwem jest żelatyna. jedzenie potraw w galarecie ma przyspieszyć regenerację i odbudowę chrząstek. ale ostatnio Zobacz więcej
ziarna orkiszu wlać 1,5 szklanki wody. (Pamiętaj ,że więcej wody spowoduje, że ziarno będzie bardziej miękki i klejący - doskonały do potraw jednogarnkowych, zaś gotowany w mniejszej ilości wody Zobacz więcej
szczelny garnek, w którym w czasie gotowania potraw następuje wzrost ciśnienia, co z kolei prowadzi do zwiększenia temperatury wrzenia wody oraz przyspieszenia procesu gotowania. Konstrukcja: Samo Zobacz więcej
Szybkowar: Rosół rodzinny wg pieciu przemian Szybkowar Szybkowar - niecodzienne gotowanie czyli jak zrobić obiad na kilka dni i jeść go ze smakiem Strony Szybkowar Gotowanie dla mojego Brzdąca sobota, Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Rosół

Rosół 644

0
wołowiny i faktycznie coś w tym jest, bo gdzieś od roku zawsze staram się dorzucić kawałek wołowiny. Praktycznie non stop w zamrażalniku stoją litrowe pojemniki z rosołem, które stanowią mój żelazny Zobacz więcej
potrawę robiłam w szybkowarze ale można również zrobić w normalnym garnku. Do wrzącego wywaru wkładamy za pomocą łyżki nie przerywając wrzenia kolejno po jednym pulpecie. Za każdym razem mieszamy Zobacz więcej
Oczywiście jest to tylko możliwe z szybkowarem.. Wiem wiem.. rosół musi się pyrkać dwie godziny bo inaczej nie jest dobry, ale żeby się przekonać, że to naprawdę jest rosół trzeba po prostu spróbować. Zobacz więcej
"Odkąd kilka lat temu kupiłam szybkowar (a nawet dwa :-), nie gotuję rosołu inaczej niż w nim. Jest to sposób bezproblemowy i bardzo szybki (wystarczy mi często tylko 30 minut), a przy tym bardzo Zobacz więcej
Wywar drobiowy to niezbędna baza do licznych potraw w każdej kuchni. W mojej wersji, wychodzi on bardzo aromatyczny, delikatnie winny, lekko grzybowy i ogólnie bardzo subtelny w smaku. Gotując wywary, Zobacz więcej
jeść zdrowo i być fit przy jednoczesnym szybkim stylu życia często stajemy przed problemem braku czasu na gotowanie dietetycznych potraw w domu. W natłoku obowiązków zwykle nie mamy kiedy zająć się Zobacz więcej
Szybkowar jest urządzeniem, o którym nie jeden marzy, a jednocześnie urządzeniem, które w naszych domach w dalszym ciągu nie jest zbyt popularne. Ja też dopiero niedawno zaczęłam swoją przygodę z Zobacz więcej
na smalcu lub maśle…Tak nie można, bo tłuszcze krzepnie. Zawsze smażymy ją na oliwie lub oleju. Inne tłuszcze krzepną, a podajemy tę rybę na zimno… To znaczy większość ludzi tak robi, my w domu, mimo Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1130

1
Nie ma bigosu ekspresowego, tak jak nie można ugotować prawdziwego rosołu na skrzydełkach - i to w pół godziny. Procedury nie przyspieszy szybkowar. Gotowanie bigosu to rytuał. Zima to dla niego Zobacz więcej
jest VACUUM, który umożliwia gotowanie potraw zamkniętych w próżni dzięki utrzymywaniu stałej temperatury. W ciągu tych dwóch tygodni starałam się przetestować wszystkie programy. Mam już wstępne Zobacz więcej