potrawy z szybkowaru rosół

{{headerMessage}}
mam nowy szybkowar 5 litrów i 3,5 litra /"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, mam też od paru miesięcy szybkowar 9 litrowy /"zobacz TUTAJ"/, w którym już sporo potraw gotowałam i jestem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kura rosołowa 2 kg, włoszczyzna 1 pęczek, marchew 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 4 sztuki, kucharek 2 łyżki, woda 4 litry, pieprz czarny mielony - ile Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Kurczak po sapersku

Kurczak po sapersku 181

1
{{headerMessage}}
"Kurczak po sapersku - tak, dawno temu nazwałam tę potrawę. Dlaczego po sapersku? No cóż, pewno dlatego, że kurczak ten jest w małych kawałkach, czasami wręcz bardzo małych, jak po nadepnięciu na minę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso wyłowić z wywaru, wystudzić. W zimnym rosole namoczyć suche bułki. Mięso, wątrobę, bułki, warzywa z wywaru + surową** marchewkę zmielić. Dodać przyprawy, jajka w całości oraz sól do smaku. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
angielskie pieprz ziarnisty marchew pietruszka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku Sposób przygotowania Golonki myjemy oczyszczamy wkładamy do garnka (szybkowaru) i zalewamy wodą. Do garnka wkładamy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziarnisty marchew pietruszka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku Sposób przygotowania Golonki myjemy oczyszczamy wkładamy do garnka (szybkowaru) i zalewamy wodą. Do garnka wkładamy też warzywa i przyprawy. Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Fasolowa z szybkowara

Fasolowa z szybkowara 1222

1
{{headerMessage}}
Fasolowa jest prostą zupą, ale w szybkowarze, nie zawsze jest udaną. Czasem rozgotowane składniki przypominają zupę z kotła z okresu "żywienia zbiorowego". Wykorzystuję to urządzenie bardzo często. Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
smak wśród mitów

smak wśród mitów 554

0
{{headerMessage}}
dość często spotykam się ze stwierdzeniem, że na problemy ze stawami błogosławieństwem jest żelatyna. jedzenie potraw w galarecie ma przyspieszyć regenerację i odbudowę chrząstek. ale ostatnio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziarna orkiszu wlać 1,5 szklanki wody. (Pamiętaj ,że więcej wody spowoduje, że ziarno będzie bardziej miękki i klejący - doskonały do potraw jednogarnkowych, zaś gotowany w mniejszej ilości wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szczelny garnek, w którym w czasie gotowania potraw następuje wzrost ciśnienia, co z kolei prowadzi do zwiększenia temperatury wrzenia wody oraz przyspieszenia procesu gotowania. Konstrukcja: Samo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkowar: Rosół rodzinny wg pieciu przemian Szybkowar Szybkowar - niecodzienne gotowanie czyli jak zrobić obiad na kilka dni i jeść go ze smakiem Strony Szybkowar Gotowanie dla mojego Brzdąca sobota, Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Rosół

Rosół 679

0
{{headerMessage}}
wołowiny i faktycznie coś w tym jest, bo gdzieś od roku zawsze staram się dorzucić kawałek wołowiny. Praktycznie non stop w zamrażalniku stoją litrowe pojemniki z rosołem, które stanowią mój żelazny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrawę robiłam w szybkowarze ale można również zrobić w normalnym garnku. Do wrzącego wywaru wkładamy za pomocą łyżki nie przerywając wrzenia kolejno po jednym pulpecie. Za każdym razem mieszamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oczywiście jest to tylko możliwe z szybkowarem.. Wiem wiem.. rosół musi się pyrkać dwie godziny bo inaczej nie jest dobry, ale żeby się przekonać, że to naprawdę jest rosół trzeba po prostu spróbować. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Odkąd kilka lat temu kupiłam szybkowar (a nawet dwa :-), nie gotuję rosołu inaczej niż w nim. Jest to sposób bezproblemowy i bardzo szybki (wystarczy mi często tylko 30 minut), a przy tym bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wywar drobiowy to niezbędna baza do licznych potraw w każdej kuchni. W mojej wersji, wychodzi on bardzo aromatyczny, delikatnie winny, lekko grzybowy i ogólnie bardzo subtelny w smaku. Gotując wywary, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeść zdrowo i być fit przy jednoczesnym szybkim stylu życia często stajemy przed problemem braku czasu na gotowanie dietetycznych potraw w domu. W natłoku obowiązków zwykle nie mamy kiedy zająć się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkowar jest urządzeniem, o którym nie jeden marzy, a jednocześnie urządzeniem, które w naszych domach w dalszym ciągu nie jest zbyt popularne. Ja też dopiero niedawno zaczęłam swoją przygodę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na smalcu lub maśle…Tak nie można, bo tłuszcze krzepnie. Zawsze smażymy ją na oliwie lub oleju. Inne tłuszcze krzepną, a podajemy tę rybę na zimno… To znaczy większość ludzi tak robi, my w domu, mimo Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1184

1
{{headerMessage}}
Nie ma bigosu ekspresowego, tak jak nie można ugotować prawdziwego rosołu na skrzydełkach - i to w pół godziny. Procedury nie przyspieszy szybkowar. Gotowanie bigosu to rytuał. Zima to dla niego Zobacz więcej