potrawy z szynkowaru

Wbrew pozorom, pozorom wbrew przygotowanie własnej wędliny nie jest trudne czy tez pracochłonne. Przede wszystkim warto pamiętać, że smak sami nadajecie. To jest w tym wszystkim najlepsze, i to że Zobacz więcej
Bardzo często w swoich przepisach używam odżywek białkowych, zawsze jednak jest to białko serwatkowe (WPC). Pod każdym przepisem z użyciem białka dostaję masę zapytań odnośnie tego składnika w moich Zobacz więcej
Kochani, tak jak wczoraj wspominałem, sezon na szparagi pomału dobiega końca. W sklepach jeszcze są oferowane szparagi, wybierając je zwróćmy uwagę aby końcówki były jak najmniej zdrewniałe. Im Zobacz więcej
"Siostra Maria- Dania i potrawy z grilla" wydawnictwa Martel to kolejna książka z serii Siostry Marii. W tej serii każdy znajdzie coś dla siebie ciekawego, od przepisów na ciastka, ciasta, desery, są Zobacz więcej
Sezon na cukinię w pełni, zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z Zobacz więcej
Kolejną nową książką, która uzupełnia moją kolekcję kulinarną to książka "Dania i potrawy z ziemniaków Siostry Marii" wydawnictwa Martel. Ziemniaki, kartofle, pyry- to inny region to inna nazwa, ale Zobacz więcej
Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych przysmaków Zobacz więcej
Ci co śledzą gotuj się do gotowania na FB wiedzą, że od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką ultra wspaniałego blender marki BOSCH, w którym absolutnie i po uszy się zakochałam. Jego wszechstronność Zobacz więcej
Tym co regularnie do mnie zaglądają to Siostry Marii nie muszę im przedstawiać, bo już opisywałam kilka jej książek :) Dzisiaj chciałabym Wam pokazać książkę, która jakiś czas temu wyszła z drukarni z Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na Zobacz więcej
Przepyszna domowa mielonka z szynkowaru. Jak każda wędlina z szynkowaru potrzebuje nieco czasu, aby mięsko odpowiednio przegryzło się z przyprawami. Chociaż dla mnie większą udręką jest czekanie, aż Zobacz więcej
Piękne, a zarazem proste wzornictwo nawiązujące do klasycznej brytfanny przełożone na garnek rzymski Trend. Nowy garnek rzymski Trend został zaprezentowany po raz pierwszy w lutym na targach Ambiente Zobacz więcej
Mam dziś dla Was dwie zupełnie inne odsłony dań z fasolą - każda jest pyszna, prosta do przygotowania i przede wszystkim bardzo zdrowa:-) Pierwsza - kalafiorowa to moja ulubiona. Przypomina trochę Zobacz więcej
Kolejna pyszna domowa wędlinka z szynkowaraod Tradismak. Tym razem mięso mieszane z ćwiartki z kurczaka i fileta z indyka. Wszystko przyprawione solą, pieprzem, kurkumą, suszonymi pomidorami z bazylią Zobacz więcej
Serdecznie zapraszamy do wykonania domowejwędlinywszynkowarze,wędlinajestparzona bezkonserwantówi sztucznychwypełniaczy, 100 %mięsa.Pomysłzaczerpniętyze strony Zobacz więcej
Myślę, że każda domowa gospodyni sięgając po książkę kulinarną pragnie, aby zawierała ona przepisy codzienne, idealne na domowe obiady, świąteczne rodzinne przyjęcia, a do tego proste, smaczne i bez Zobacz więcej
Kaczka z pomarańczami z „najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Kaczka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 250-300 ml bulionu, sól, pieprz, 1 łyżeczka skórki otartej z Zobacz więcej
2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, Zobacz więcej
Kolejne mięsko z szynkowaru. Tym razem szynka wieprzowa. Fajna sprawa, bo mięsko zdrowe, smaczniejsze niż to ze sklepu i aromatyczne. Polecam Wam bardzo. Szynkowar możecie kupić na tradismak.pl. Zobacz więcej
Białą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną) w wodzie. Zobacz więcej