potrawy z warzyw na patelnie

Składniki: brokuła (250g) kalafiora (250g) 2 cebule (100g) przecier pomidorowy (50g) przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili) Przygotowanie: Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki i Zobacz więcej
Sól to nie tylko podstawowa przyprawa używana w kuchni. Zmiękcza również warzywa, powodując, że puszczają one wodę, natomiast dodana do oleju sprawia, że nie będzie pryskał podczas smażenia potraw na Zobacz więcej
kasia_044
kasia_044 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zgrabne gotowanie
Sos beszamelowy

Sos beszamelowy 177

1
Idealny sos beszamelowy, świetny dodatek do potraw. Szczególnie pieczonych lub gotowanych. Pasuje zarówno do mięsa jak i warzyw. Warto urozmaicać nim swoje dania :) SOS BESZAMELOWY - kopiasta łyżka Zobacz więcej
Smaczna, błyskawiczna, prosta sałatka z serem camembert, różowym grapefruitem, sałatą w winegrecie. Całość wzbogacają prażone ziarna sezamu. Polecam jako dodatek do grillowanych potraw :) Przepis Zobacz więcej
SKŁADNIKI na 1 porcję 1/3 opakowania mieszanki warzyw do potrawy chińskiej opcjonalnie oliwa z oliwek 1/2 woreczka kaszy gryczanej sól, pieprz ketchup PRZYGOTOWANIE Warzywa wrzucamy na rozgrzaną Zobacz więcej
Moje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne sos sojowy 2 Zobacz więcej
Dzisiaj motywem przewodnim dnia jest post. Warto jednak – o ile planujemy bardzo tradycyjne, majonezowo-kiełbasiane święta, przemycić w dzisiejszych potrawach maksimum zdrowego białka i warzyw. Moja Zobacz więcej
Dorsza możemy dla odmiany podać w wersji orientalnej z warzywami i ryżem. SKŁADNIKI: 3-4 filet z dorsza opakowanie mieszanki chińskiej (np Hortexu) przyprawa do potraw orientalnych sos sojowy 1-2 Zobacz więcej
Składniki : 1 pierś z kurczaka pieprz cytrynowyPrymat pieprz czosnkowy Prymat pieprz ziołowy Prymat przyprawa do kurczakaPrymat sok z cytryny odrobina oleju przyprawa warzywna do potraw Podravka 50 g Zobacz więcej
Ryba po grecku to obowiązkowy element każdej Wigilii. Po prostu musi znaleźć się pośród co najmniej dwunastu potraw (na naszej Wigilii zawsze jest znacznie więcej potraw niż nakazuje tradycja). Zobacz więcej
English version below Kolorowy ryż z kolorowymi warzywami :) Wersja rozgrzewająca dla miłośników pikantnych potraw :) Składniki: 200 g ryżu 1,5 szkl. wody 2 marchewki 1 pietruszka 6 ząbków czosnku 1 Zobacz więcej
Takie placki to jeden z moich ulubionych sposobów na "przemycenie" warzyw w potrawach dla dzieci :-) Ale i dorosłym też bardzo smakują! 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 Zobacz więcej
, ostra papryka • koncentrat pomidorowy lub ketchup Wykonanie: Zagotować wodę z kostkami rosołowymi. Pokroić warzywa i wrzucić do gotującego bulionu. Dusić na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Na końcu Zobacz więcej
gosai
gosai Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kawa-z-pianka
Frittata szybka i smaczna

Frittata szybka i smaczna 169

0
Nie będę udawać, że zawsze gotuję wymyślane potrawy, zawsze ze świeżych składników, nie używam gotowców itd. Bo mi się zdarza. Czasem nie mam ochoty na kucharzenie, a jeść trzeba ;-) Moim ulubionym Zobacz więcej
Kto nie lubi tej potrawy , można kombinować i robić z różnymi warzywami , u mnie dziś z pieczarkami i cukinią . Risotto z pieczarkami i cukinią składniki 1 szklanka ryżu arborio 1/2 szt cukinia 15 Zobacz więcej
W takie upały nie mam absolutnie ochoty na mięsne potrawy, dlatego też dzisiaj na naszym stole królują placki z cukinii. Mówiąc krótko - pychota.Szczególnie dla tych, którzy lubią połączenie cukinii i Zobacz więcej
mięso mielone, rozdzielając je widelcem i mieszając.Kiedy się podsmaży, dodać obrane, posiekane cebule i posiekaną paprykę i posiekany czosnek. Kiedy mięso będzie lekko rumiane, a warzywa podsmażone, Zobacz więcej
Kuskus z grillowanymi warzywami i kurczakiem Grillowany kurczak zawsze nadaje potrawom wyjątkowy smak. Tym razem stał się dodatkiem do pysznego i prostego w przygotowaniu dania z warzywami i kuskusem. Zobacz więcej
Szpinak kocham i kochać będę. Mogę go jeść pod każdą postacią. Jak dla mnie jest to warzywo idealne, pasujące niemal do każdej potrawy. Dodatkowo zawsze wychodzi :) i zawsze smakuje. Składniki: ok Zobacz więcej