potrawy z wołowiny

W pierwszej częścimojej relacji z finału konkursu na Mistrza Wołowiny QMP mogliście przeczytać, jak wygląda takie cooking show nomen omen od kuchni. Zobaczyliście też uczestników w akcji czyli podczas Zobacz więcej
« Drożdżowe ślimaczki ... Wołowina z fasolą czerwoną i kiełbasą chorizo - potrawa Krzysztofa Kolumba Czy zastanawiacie się czasami z jakiej części świata pochodzi potrawa, którą przyrządzicie? Ja Zobacz więcej
Trochę inna odmiana duszonej, podsmażonej wołowiny ze słodkawym i lekko kwaskowym sosem. Ciekawa alternatywa dla tradycyjnych potraw mięsnych. Można podawać z Zobacz więcej
Klasyka w najczystszej chyba postaci. Wołowina długo duszona w czerwonym winie. Potrawę według przepisu Julii Child. Zobacz więcej
Burrito jest bardzo prostym i szybkim daniem. Tradycyjne burrito przygotowuje się z wołowiną. Burrito z kurczakiem będzie miłą odmianą a połączenie go z kukurydzyą i chili nada specyficzny smak Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Befsztyk tatarski – zwany potocznie tatarem to danie podawane na zimno z siekanej, surowej wołowiny. Geneza tej potrawy nie jest … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na Śląsk. Potrawa śląska bardzo smaczna. 200g mielona wołowina 200g mielona wieprzowina 150g chudy ser biały sól pieprz jajko 1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa natka pietruszki tarta Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Panch phoron

Panch phoron 37

0
To mieszanka przypraw pochodząca z Bangladeszu, składająca się wyłącznie z nasion. Zawiera kozieradkę, kminek, gorczycę czarną, koper i czarnuszkę siewną. Zastosowanie: Tradycyjny panch phoron jest Zobacz więcej
Klasykarodem z Francji. Wołowina duszona jest w czerwonym winie, najlepiej burgundzie, z szalotkami, bardzo drobnymi pieczarkami, liśćmi laurowymi, tymiankiem, rozmarynem i kawałkami marchwi. Cały Zobacz więcej
Uwielbiam tą sałatkę za jej uniwersalność. Dobrą paprykę można w końcu dostać w sklepach przez cały rok. Świetnie sprawdzi się zimą, jako dodatek do pieczonej wołowiny, latem zaś doskonale komponuje Zobacz więcej
Witam Was kochani , jest mi niezmiernie miło ,że mogę Was zaprosić do kolejnego konkursu na moim blogu , dziś bawimy się z firmą Kamis ! Żeby wziąść udział w zabawie trzeba odpowiedzieć na banalne Zobacz więcej
\ Ten pilaf to jeden z moich zimowychfaworytów! Banalnie proste do zrobienia, potrzeba tylko trochę czasu - wołowina musi być naprawdę miękka. 'Gotowane' w ryżu i bulionie CAŁE główki czosnku nadają Zobacz więcej
Ostrygi, truskawki, jagnięcina, tarty, makaroniki, soki ze świeżych owoców i warzyw, ręcznie robiony makaron, sery owcze i kozie, czekolady, suszona wołowina – wybór artykułów i gotowych potraw Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Sos barbecue

Sos barbecue 690

1
Sosy świetniepodkreślająsmak i aromat grillowanych potraw. Najbardziej znanym i lubianym sosem wśród miłośników dań z rusztu jest sos barbecue. Stanowidoskonałe uzupełnienie potraw z wieprzowiny, Zobacz więcej
W środku przedświątecznego szaleństwa warto sobie czasem zrobić przerwę, odetchnąć i zjeść coś smacznego. Jak dla mnie - koniecznie nie związanego z nadchodzącymi świętami. Na te potrawy jeszcze Zobacz więcej
Jedną z moich ulubionych potraw w czasie zimy jest gulasz. Niezwykle sycący, rozgrzewa i przepełnia dom przepięknym aromatem. Przepis, który chcę Wam pokazać jest moim własnym przepisem. Jest Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wołowina + kmin rzymski + czosnek, cebula i pomidory = zawsze udana potrawa. Taki zestaw zawładnie Waszymi kubeczkami smakowymi. Danie … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Charquican to chilijski gulasz przygotowywany z mielonej wołowiny, dyni, ziemniaków i kukurydzy. Pierwotnie używano do niego suszonego mięsa z lamy. Ja zrobiłam go na bazie wieprzowiny z dodatkiem Zobacz więcej
Choć gulasz potrzebuje jakiś dwóch godzin, żeby mięso w nim duszone było naprawdę miękkie, dla mnie to prawdziwy fast food. Pokrojenie wołowiny i kilku warzyw to kwestia minut, potem szybkie smażenie. Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Kurczak w winie

Kurczak w winie 770

0
Kurczak duszony w czerwonym winie z tymiankiem, drobnymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą, czyli tradycyjny francuski coq au vin. Właściwie można powiedzieć, że to wołowina po burgundzku w wersji Zobacz więcej