pots de chocolat

albahaca!
albahaca! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Can i have a bite?
Pots de chocolat

Pots de chocolat 52

Humor zdecydowania mi nie dopisuje, nic nie idzie po mojej myśli, wręcz przeciwnie...wieczorem byłam tak zirytowana, że poszłam do kuchni, żeby trochę odreagować i zrobiłam pots de chocolat, które Zobacz więcej
Zapiekane deserki czekoladowe znane jako pots de crème to deser dla czekoladoholików. Intensywne w smaku, kremowe i jednocześniebardzo proste i szybkie w przygotowaniu – poradzą sobie z nimi nawet Zobacz więcej
Quartiers de mandarinse au chocolat noir - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon Zobacz więcej
Muller mnie wciąż zaskakuje nowościami. Oprócz Mullermilch'ów czy jogurtów z serii Mix wchodzą na rynek inne produkty mleczne. Mam tu oczywiście na myśli nowe czekoladowe desery, które według Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Czekoladowe pots de crème

Czekoladowe pots de crème 215

Pot de crème to rodzaj francuskiego deseru podawanego w kokilkach. Najczęściej występuje w wersji waniliowej lub czekoladowej. Ponieważ trwa właśnie Czekoladowy Weekend, przygotowałam pots de crème Zobacz więcej
Francuski cukierniczy szyk. Jedno z najlepszych zastosowań czekolady - Reine de Saba. Delikatne, wyrafinowane i łatwe w przygotowaniu. Ciasto w najlepszym stylu, wielbiciele czekolady będą zadowoleni. Zobacz więcej
Olenka
Olenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sunday bake
Czekoladowo - malinowe pots de creme

Czekoladowo - malinowe pots de creme 105

Pots de creme, cudo, które po raz pierwszy miałam przyjemność posmakować w zaszłym roku. Tym razem wersję czekoladową zamieniłam na białą czekoladę i maliny, a to wszystko zamienione w mus, Zobacz więcej
TARTE CHOCOLAT ET PRALINE 200 g mąki 450 120 g masła 75 g cukru 25 g mąki migdałowej łyżka kakao jajko szczypta kwiatu soli morskiej 35 g mlecznej czekolady 10 g masła 150 g praliny Zobacz więcej
Czas leci jak szalony! To już 3 lata, odkąd prowadzę ten blog (1.09.2011). Podtrzymując tradycję świętowania tego zakątka smakiem czekoladowym, na tą okazję zrobiłam francuski deser pot de crème, Zobacz więcej
Sapin de Noël en chocolat - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
Olenka
Olenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sunday bake
Nutella Pots de Creme

Nutella Pots de Creme 16

Petits pots de crème à la vanille sous meringue italienne INGREDIENTS: (pour 5 petits pots) 4 jaunes d'oeufs 80g de sucre semoule 250 ml de lait demi-écrème 1 gousse de vanille de Madagascar 3 Zobacz więcej
7 maj Składniki: 200 g czekolady z zawartością masy kakaowej powyżej 50% (może być też kuwertura czekoladowa z Lidla) 500 ml słodkiej śmietany 18% lub 250 ml śmietany kremówki połączonej z 250 ml Zobacz więcej
Muffins chocolat et coulis de framboises INGREDIENTS: (pour 12 muffins) 200 g de farine 100 g de sucre roux + 2 c.à.soupe 60 g de beurre fondu 1/2 sachet de levure chimique 2 sucre de vanille Zobacz więcej
Nie lubię czekolady, przynajmniej nie przepadam. W tym momencie prawdopodobnie wywołałem konsternację na twarzach wielu z Was. Bo jak to, poprawia nastrój, łagodzi ból, a endorfiny w niej zawarte Zobacz więcej
Artisans du Monde: organiczna gorzka czekolada 85%. Artisans du Monde to pierwsza we Francji sieć ok. 200 specjalistycznych butików oferujących produkty z różnych rejonów świata (nie tylko spożywcze, Zobacz więcej
Crémeux de chocolat au lait et fins éclats de nougat ------------------------------ ..... une fête des amoureux pour échanger des mots doux, des roses rouges, des recettes toutes chocolatées.... Zobacz więcej
Ingrédients : 1 1/4 tasse (300 ml) de farine tout usage 1/2 tasse de cassonade (ou plus si vous aimer plus sucré) 3/4 tasse (175 ml) de gruau flocons d'avoine 1/3 tasse (75 ml) de noix de coco 1 c. à Zobacz więcej
Et enfin laBataille Food 9proposer par la pétillante Gordana de blog : des recettes a gogo Le Thème … : " Les folies de la pâtisserie et la viennoiserie ! " Le but de cette nouvelle Bataille Food Zobacz więcej
Ponoć jesień w Paryżu pachnie i smakuje prażonymi kasztanami. Tak więc przemyciłam choć odrobinę tego miasta do mojego domu. They say autumn in Paris smell and taste like roasted chestnuts. So I've Zobacz więcej