poussin

ZOBACZ TAKŻE:

Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Grissini

Grissini 12

Grissini, czyli popularne włoskie dłuuugie paluszki z ciasta drożdżowego są idealną przekąską praktycznie zawsze i wszędzie. Szczególnie do wina. Uwielbiam je zarówno z dodatkami, jak również bez. Zobacz więcej
Tarte au thon et aux pousses d'épinard ༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻ INGREDIENTS: (Pour 6 personnes) 400 g de pousses d'épinards 1 pâte brisé pur beurre une grand boite de thon au naturel (égoutté) 2 gousses Zobacz więcej
Tarte au thon et aux pousses d'épinard - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
twarezak
twarezak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nasze Drinki
Russian Apple

Russian Apple 36

Russian Apple - Nasze Drinki Strona główna Wyszukiwarka drinków Popularne przepisy Drinki z białym winem z czerwonym winem z ginem z likierem z malibu z piwem z rumem z tequilą z wermutem z whisky z Zobacz więcej
NiePieprz.pl
NiePieprz.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niepieprz.pl
Grecka moussaka ( musaka )

Grecka moussaka ( musaka )  38

Moussaka to grecka zapiekanka składająca się głównie z bakłażanów, pomidorów i mięsa mielonego. Całość zwieńcza pyszny, delikatny sos beszamelowy. Dzisiejszy przepis na moussakę pochodzi od samego Zobacz więcej
Moussaka kojarzy się z typowo grecką potrawą. Jednak różne wersje tego dania, którego bazowym składnikiem są oberżyny - bakłażany, są znane również na Bałkanach, w północnej Afryce oraz krajach Zobacz więcej
Mousse au chocolat Ingredients: dark chocolate (minimum 70% cacao): 200 g butter: 60 g eggs: 4 sugar: 50 g Steps: Melt the chocolate and butter under a very little fire or using the bain-marie Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
GRISSINI.

GRISSINI. 36

Właśnie założyłam nowy folder z datą 2017. Wpatruje się w niego od dłuższej chwili i jakoś do mnie nie dociera, że to już kolejny rok. Zastanawia mnie gdzie się podział 2016 ? Niby figuruje obok, niby Zobacz więcej
kuchennykodeks
kuchennykodeks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny kodeks
Grecka moussaka

Grecka moussaka 26

Grecka moussakaZapiekanka z ziemniakami, bakłażanami i mięsem wołowym, a wszystko pod warstwą beszamelu i sera to moje ulubione danie. Pomimo tego, że przygotowanie nie jest takie super proste to Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Moussaka

Moussaka 37

Moussaka to zapiekanka bardzo popularna w kuchni greckiej. Składa się z warstw pieczonego bakłażana, mielonego mięsa jagnięcego oraz sosu beszamelowego, który jest wylewny na wierzch. Zamiast Zobacz więcej
SALON WIN Z POŁUDNIA FRANCJI: LANGWEDOCJA I ROUSSILLON – 15 października 2012, Pałac Prymasowski, Warszawa. „„Midi” to obszar na południu Francji, który rozciąga się wzdłuż Zatoki Lwiej, ograniczony z Zobacz więcej
Ejszetka
Ejszetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passions, hobbies, life
Grissini

Grissini 27

Grissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako przekąska dla Zobacz więcej
Martyna Cooks
Martyna Cooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Martyna Cooks
MOUSSAKA

MOUSSAKA 26

MOUSSAKA Moussaka to taka grecka lasagna tylko zamiast makaronu mamy warzywa. Sam sos też jest troszeczkę inaczej przyprawiony niż w kuchni włoskiej, ale zasada jest ta sama – warstwa warzywa, warstwa Zobacz więcej
CYNAMONOWA PAVLOVA Z CZEKOLADOWYM KREMEM 6 białek 300 g drobnego cukru 3 łyżeczki cynamonu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej 150 g ciemnej czekolady 300 ml Zobacz więcej
Dessert & Food Talk | Cocoa Mousse-a-Cotta ... Deep, dark, indulgent dessert experiment with #somethingmissing - Passionate About Baking Home About me Contact Me Mentions Recipe Index Chocolate Zobacz więcej
Co.Klaudia
Co.Klaudia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CoKlaudia
Grissini

Grissini 6

Składniki: świeże drożdże 20 g ciepła woda 150 ml cukier 1 łyżeczka mąka pszenna 250 g sól 1/2 łyżeczki oliwa 2 łyżki żółtko Przepis: Rozdrobnione drożdże zalej wodą, dadaj cukier i wszystko dobrze Zobacz więcej
Wine Lady
Wine Lady Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wine Lady
Recenzja książki: Paul Strang, ‘Languedoc-Roussillon. The wines and winemakers’

Recenzja książki: Paul Strang,... 13

Ostatnio częściej podróżuję na południe Francji do Langwedocji-Roussillon i tutejsze wina skupiają na sobie coraz więcej mojej uwagi. Dotąd traktowałam ten region bardzo "po łebkach", jednak im Zobacz więcej
Moussaka, sztandarowe danie kuchni greckiej. Zapiekanka przygotowana na bazie bakłażana, pomidorów i mielonego mięsa przykryte kremowym sosem beszamelowym. Nie musisz wyjeżdżać do Grecji, by poczuć Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Grissini

Grissini 36

Kolejne włoskie pieczywo na blogu. Grissini todługie, cienkie i bardzo chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego podawane we Włoszech tuż przed posiłkiem jako przekąska. Pysznie smakują z ulubionymi Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: