poussin

ZOBACZ TAKŻE:

Qchnia Osobista
Qchnia Osobista Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Osobista
Moussaka

Moussaka 45

W Qchni staram się gotować sezonowo. To prawda, że pomidory i bakłażan są dostępne przez cały rok ale te sierpniowe smakują najlepiej. Tak samo bakłażan. Dlatego dziś na obiad moussaka, najbardziej Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
GRISSINI

GRISSINI 32

Grissini, torodzaj włoskiego pieczywa, które ma postać wąskich paluszków. Te patyczki z ciasta drożdżowego są bardzo chrupiące. Można je traktować jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do szynki Zobacz więcej
Tarte au thon et aux pousses d'épinard ༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻༺༻ INGREDIENTS: (Pour 6 personnes) 400 g de pousses d'épinards 1 pâte brisé pur beurre une grand boite de thon au naturel (égoutté) 2 gousses Zobacz więcej
Tarte au thon et aux pousses d'épinard - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
greengoodies
greengoodies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
green goodies
PALUSZKI GRISSINI

PALUSZKI GRISSINI 20

PALUSZKI GRISSINI - green goodies Przeskocz do treści green goodies blog kulinarny Menu i widgety PRZEPISY KOKTAJLE I NAPOJE SAŁATKI TARTY ZUPY DESERY INNE ZDROWIE MIEJSCA O MNIE Szukaj: ARCHIWUM Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Grissini

Grissini 82

Grissini, czyli popularne włoskie dłuuugie paluszki z ciasta drożdżowego są idealną przekąską praktycznie zawsze i wszędzie. Szczególnie do wina. Uwielbiam je zarówno z dodatkami, jak również bez. Zobacz więcej
twarezak
twarezak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nasze Drinki
Russian Apple

Russian Apple 39

Russian Apple - Nasze Drinki Strona główna Wyszukiwarka drinków Popularne przepisy Drinki z białym winem z czerwonym winem z ginem z likierem z malibu z piwem z rumem z tequilą z wermutem z whisky z Zobacz więcej
NiePieprz.pl
NiePieprz.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niepieprz.pl
Grecka moussaka ( musaka )

Grecka moussaka ( musaka )  212

Moussaka to grecka zapiekanka składająca się głównie z bakłażanów, pomidorów i mięsa mielonego. Całość zwieńcza pyszny, delikatny sos beszamelowy. Dzisiejszy przepis na moussakę pochodzi od samego Zobacz więcej
Moussaka kojarzy się z typowo grecką potrawą. Jednak różne wersje tego dania, którego bazowym składnikiem są oberżyny - bakłażany, są znane również na Bałkanach, w północnej Afryce oraz krajach Zobacz więcej
Mousse au chocolat Ingredients: dark chocolate (minimum 70% cacao): 200 g butter: 60 g eggs: 4 sugar: 50 g Steps: Melt the chocolate and butter under a very little fire or using the bain-marie Zobacz więcej
SALON WIN Z POŁUDNIA FRANCJI: LANGWEDOCJA I ROUSSILLON – 15 października 2012, Pałac Prymasowski, Warszawa. „„Midi” to obszar na południu Francji, który rozciąga się wzdłuż Zatoki Lwiej, ograniczony z Zobacz więcej
kuchennykodeks
kuchennykodeks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny kodeks
Grecka moussaka

Grecka moussaka 28

Grecka moussakaZapiekanka z ziemniakami, bakłażanami i mięsem wołowym, a wszystko pod warstwą beszamelu i sera to moje ulubione danie. Pomimo tego, że przygotowanie nie jest takie super proste to Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
GRISSINI.

GRISSINI. 44

Właśnie założyłam nowy folder z datą 2017. Wpatruje się w niego od dłuższej chwili i jakoś do mnie nie dociera, że to już kolejny rok. Zastanawia mnie gdzie się podział 2016 ? Niby figuruje obok, niby Zobacz więcej
Ejszetka
Ejszetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passions, hobbies, life
Grissini

Grissini 38

Grissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako przekąska dla Zobacz więcej
Wine Lady
Wine Lady Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wine Lady
Recenzja książki: Paul Strang, ‘Languedoc-Roussillon. The wines and winemakers’

Recenzja książki: Paul Strang,... 15

Ostatnio częściej podróżuję na południe Francji do Langwedocji-Roussillon i tutejsze wina skupiają na sobie coraz więcej mojej uwagi. Dotąd traktowałam ten region bardzo "po łebkach", jednak im Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Moussaka

Moussaka 43

Moussaka to zapiekanka bardzo popularna w kuchni greckiej. Składa się z warstw pieczonego bakłażana, mielonego mięsa jagnięcego oraz sosu beszamelowego, który jest wylewny na wierzch. Zamiast Zobacz więcej
natalia.190
natalia.190 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My sweet path of life
*417 / made in Russia

*417 / made in Russia 50

bliny gryczane z kremowym serkiem, wędzonym łososiem, cytryną i koperkiem BLINY GRYCZANE /2 porcje/ 110g mąki gryczanej 1 jajko 15g świeżych drożdży ok. 200ml ciepłego mleka łyżeczka cukru szczypta Zobacz więcej
CYNAMONOWA PAVLOVA Z CZEKOLADOWYM KREMEM 6 białek 300 g drobnego cukru 3 łyżeczki cynamonu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej 150 g ciemnej czekolady 300 ml Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Moussaka

Moussaka 491

W ramach wspólnego gotowania postanowiliśmy przygotować grecką moussakę. Jest to rodzaj zapiekanki, której podstawowym elementem jest bakłażan i mięso mielone - najczęściej baranina, lecz równie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: