powidła agrestowe

Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
POWIDŁA AGRESTOWE

POWIDŁA AGRESTOWE 163

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam ich kwaskowaty, przydymiony smak oraz intensywny zapach. Według mnie są zdecydowanie lepsze od tych śliwkowych. Na samą myśl, aż cieknie mi ślinka. Nie są trudne do wykonania, choć wymagają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pavlova to żadna nowość, ale wymyśliliśmy z Mężem, żeby podać ją z czymś w rodzaju powideł z agrestu. Nie pasuje tu ani słowo konfitura, ani dżem, bo owoce się smaży, jak śliwki. Połączenie jest Zobacz więcej
agatacooking
agatacooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog o gotowaniu
Orzechowiec

Orzechowiec 6045

2
{{headerMessage}}
1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu Sposób przygotowania: 1. Orzechy pokroić. Masło rozpuścić na patelni. Dodać cukier, orzechy, miód. Gotować ok. 5 minut. 2. Jeden placek piec w piekarniku rozgrzanym Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
wilgotna babka murzynkowa

wilgotna babka murzynkowa 650

1
{{headerMessage}}
ulubionego dżemu (dałam agrestowy, mogą tez być powidła śliwkowe) 2 łyżeczki sody ( z maleńka górką) parę kropel ulubionego oleju zapachowego, np arakowego, waniliowego lub rumowego Jaja całe ubijamy Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Dżem od Shreka

Dżem od Shreka 816

1
{{headerMessage}}
Podstawą tego zielonego dżemu jest cukinia. Jeśli posiadacie spore ilości tego warzywa i nie wiecie co z nim zrobić, wypróbujcie przepis na zielony dżem. Ja nie jestem wielkim wielbicielem powideł, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Polewka migdałowa z białym winem 23. Polewka cebulowa 24. Jajecznica ze szczypiorkiem 25. Paszteciki z udźca wołowego, rodzynek i goździków 26. Galareta mięsna 27. Musztarda z winem, gruszkami, Zobacz więcej
Karo lina
Karo lina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POCZĄTKUJĄCA KURA DOMOWA
Wiem, że dżem

Wiem, że dżem 218

0
{{headerMessage}}
mojego lenistwa. Im mniejsze lenistwo tym bardziej wysmażone przetwory i brak dodatku pektyny. I odwrotnie. Choć skłaniam się do nie wykorzystywania dobrodziejstw przemysłu;) Maliny, agrest i Zobacz więcej
Dagmara
Dagmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pikantna Słodycz
Miodowa wieża

Miodowa wieża 172

0
{{headerMessage}}
Miodowe blaty przełożone prażonymi jabłkami, bitą śmietaną, powidłami oraz karmelem, każda warstwa ma inny ciekawy smak. Najlepiej smakuje po upływie dwóch dni od przygotowania. 1 kg mąki 300 g Zobacz więcej
zuza
zuza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Kuchnia
Hucułka

Hucułka 121

0
{{headerMessage}}
się w moim rodzinnym domu na różne święta. kIedyś piekła je mama - dziś robimy to wspólnie :-) Składniki -4/5 szkl. mąki -25 dag margaryny -20 dag masła -4 łyżki śmietany -6 jajek (6 żółtek, 3 białka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Czy to będzie dobre? Wyszło bardzo dobre . Spróbujcie sami . Czego potrzebujemy: 8 jaj 2 szklanki zmielonego maku 30 dag cukru 25 dag mąki 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 galaretki , np. Zobacz więcej
paulinna1
paulinna1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Qulinaria
Wiśnie drylowane (przetwory)

Wiśnie drylowane (przetwory) 3487

2
{{headerMessage}}
Wiśnie drylowane Wiśnie idealnie nadają się do przekładania ciast. Ich lekko kwaskowata nuta świetnie współgra ze słodkimi kremami, to obok frużeliny z czarnej porzeczki, jedne z moich ulubionych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To takie nasze ciasto sezonowe. Przygotowujemy je, gdy przychodzi zima. Wyjmujemy wówczas z piwnicy słoik powideł agrestowych i pieczemy nasze ulubione drożdżowe z kruszonką. Dodajemy kilka pierników Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na świątecznym stole w tym roku, jako jeden z wielu wypieków stanął piernik. Upiekłam go dzień wcześniej, a na wigilię zostało jedynie kilka kawałków. Jest to mój 3 piernik w życiu jaki piekłam i mogę Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Miodownik przekładany

Miodownik przekładany 321

0
{{headerMessage}}
Przepis zdobyłam od cioci Teresy. A takie właśnie ciasto kiedyś piekła moja teściowa, czyli babcia Hela. 1/2 kg. mąki 15 dkg. cukru 15 dkg. miodu 1/2 kostki masła 1 jajko 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mleczko: 1 puszka mleka skondensowanego 2 opakowania galaretki cytrynowej Dodatkowo: 1/2 słoiczka powideł śliwkowych 50g wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Zobacz więcej
mngorczynski
mngorczynski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jaskinia smaku Bolozaura
Tuti - Fruti

Tuti - Fruti 53

0
{{headerMessage}}
na blaszkę 24x28: * 380 gramów mąki pszennej, * 4 jajka, * 200 gramów masła, * duża łyżka cukru, * 1 szklanka cukru do piany, * proszek do pieczenia, * łyżka kakao, * duży słoik powidła Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory

Przepisy na domowe przetwory 2405

4
{{headerMessage}}
papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wilgotne, bardzo aromatyczne ciasto. Przełożone kwaśnymi powidłami ze śliwek ale równie dobrze sprawdzi się czarna porzeczka czy agrest. Całość dopełniają karmelizowane gruszki, włoskie orzechy i Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
rogaliki krucho - drożdżowe

rogaliki krucho - drożdżowe 191

8
{{headerMessage}}
Krucho - drożdżowe rogaliki nadziane domowym dżemem truskawkowo - agrestowym są bardzo maślane i delikatne. Z ciastem z tego przepisu dobrze się pracuje, a pieczenie jest rozłożone w czasie, wieczorem Zobacz więcej