powidła śliwkowe z czekoladą liska

pychaa
pychaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pychaa
Brownie z powidłami

Brownie z powidłami 125

0
bardziej że postanowiłam przełamać słodycz ciasta kwaskowatymi powidłami. Smażyłam je ze śliwek węgierek i teraz dumnie prezentują się w równych rządkach w kredensie. Ach... I jak tu dbać o linię? Zobacz więcej
Wasabi
Wasabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wasabi
Wrześniowe serniko-brownie

Wrześniowe serniko-brownie 100

0
leniwej aurze i przechadza się między kanapą a poduszką na parapecie. Nie jestem wielbicielką serników, więc serniko-brownie to nie była miłość od pierwszego wejrzenia. Postanowiłam jednak spróbować, Zobacz więcej
, jak piszeLiska "intensywny w smaku", można przechowywaćgo dłuższy czas w lodówce. Z kruchą, czekoladową polewą i cukrową posypką smakuje wyśmienicie. / przepis (z moimi niewielkimi zmianami) cytuję Zobacz więcej
się ją wygrać! Książka, podobnie jakblog, jest cudowna (dokładniejsza recenzja to temat na inny post - jest taki w planach). Właściwie każdy przepis wygląda zachęcająco i czytając go myślę: "Muszę to Zobacz więcej
dzięki rewelacyjnym słodkościom. Robiliśmy pierniczki, tym zajmowały się Zosia, Antek i Julka, ja tylko pomogłam im zrobić ciasto, piernik, krajankę piernikową, sernik, czyli klasykę, ale, jak to u Zobacz więcej
przepisie przygotowuje tę chałkę bez dodatków i bardziej na słono. Ja zmieniłam trochę proporcje cukru i soli oraz dodałam powidła śliwkowe wzbogacone czekoladą. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia chałki po Zobacz więcej
i smakuje rewelacyjnie. Możecie go śmiało piec. Jest to przepis inspirowany keksem czekoladowo-bananowym Liski z white plate. Zamiast bananów dodamy do niego powidła śliwkowe i oczywiście przyprawę Zobacz więcej
, że do Krakowa zawitała Liska, i zamiast tworzyć to moje "niewiadomo co", mogłam spotkać kogoś, kto przebył już podobną drogę. Posłuchać, pośmiać się, zainspirować. To był bardzo udany wieczór. A po Zobacz więcej
| blog: Niebieski-Talerz Piernik staropolski z orzechami i skórką pomarańczową. autorka: niebieski-talerz | blog: Niebieski-Talerz Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi autorka: alaaa | blog: Zobacz więcej
plaster) świeże maliny, truskawki lub borówki odrobina miodu listek mięty Rama Classic Pieczywo smarujemy Ramą Classic, układamy lub rozsmarowujemy biały ser, oraz kawałki owoców. Wszystko polewamy Zobacz więcej
popolari e tipici della cucina persiana. Zereshk Polo è riso basmati al vapore guarnito con il Crespino in... 14 godzin temu Moje Małe Czarowanie Gulasz drobiowy z warzywami - Dziś przedstawiam wam Zobacz więcej