powidła stewia

Proporcję są dość małe dlatego, że jest to wersja próbna ;) tak czy inaczej ilość po szczególnych składników będzie uzależnione od gustu każdego z was dlatego należy próbować ;) Składniki: 3 łyżki Zobacz więcej
Ten piernik nie musi leżakować, jest tak samo miękki i smaczny w pierwszy dzień, jak i po tygodniu - o ile tak długo wytrzyma ;) Piernik 3,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 200g masła 3 jaja 100g Zobacz więcej
dodajemy mąki i jogurt. Wszystko dokładnie mieszając. Na koniec rozpuszczamy olej kokosowy i dodajemy do ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Na wierz układamy pokrojone Zobacz więcej
Ostatnio cały czas mi się zmieniał smak. Zazwyczaj na śniadanie była owsianka, bez udziwnień. W tym tygodniu potrzebowałam zmian, ale codziennych. Każdego ranka przychodziła mi ochota na coś innego , Zobacz więcej
sobota: quinoa z twarożkiem, domowymi powidłami śliwkowymi, jabłkiem, orzechami włoskimi, żurawiną suszoną i bazylią saturday: quinoa with quark, homemade plum jam, apple, walnuts, dried cranberry and Zobacz więcej
: -mus jabłkowy lub domowe powidła śliwkowe. Jak zrobić? 1. W malakserze/młynku mielimy płatki owsiane. 2. Do miski wbijamy jajko, dodajemy twaróg, słodzik/cukier, sól i mieszamy. Następnie dodajemy Zobacz więcej
drinkom słodki smak Czym osłodzić herbatę? cukier – biały lub brązowy, a także kandyzowany miód konfitury – domowej roboty powidła, dżemy sprawdzą się znakomicie syropy (malinowy, truskawkowy, czarny Zobacz więcej
). Dodajemy syrop rumowy*, mieszamy. Na spód naczynka wylewamy trochę ciasta , a na nim wykładamy łyżkę marmolady**, którą przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Zobacz więcej
Rewelacyjny,puszysty,mięciutki chlebek bananowy z dodatkiem kokos i rodzynek. Chlebek można posmarować powidłami lub zajadać bez niczego. Wyszedł naprawdę wyborny,nie jest suchy i nie zawiera żadnego Zobacz więcej
od niego oderwać i gwarantuję, że nawet wielbiciele tradycyjnych, świątecznych wypieków sięgną z przyjemnością po dokładkę! Ps. * Ja przełożyłam go marmoladą truskawkową, Wy śmiało możecie użyć Zobacz więcej
1 łyżka oleju 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 1 łyżka ksylitolu woda dolana do pożądanej konsystencji Miksujemy wszystkie składniki, aby się połączyły. Masa musi być w miarę gęsta! Jeżeli jest zbyt Zobacz więcej
malinowyporanek
malinowyporanek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malinowyporanek
311.

311. 78

1
, że burak na słodko jeszcze u mnie zagości. No i tak się przymierzałam, przymierzałam i w końcu Fate mnie zmobilizowała swoimi różowymi goframi do zrobienia... placków :D Okropne... Zdjęcia. Bo Zobacz więcej
na razie tylko powidła śliwkowe), ale i tak nieporównywalny z tymi sklepowymi. Dodatek stewii powoduje iż konfitury uzyskują jeszcze żywszy kolor niż z dodatkiem samego ksylitolu. Z kolei z dodatkiem Zobacz więcej
arachidowe ( 1 ) owoce goji ( 1 ) parmezan ( 1 ) pesto ( 1 ) pietruszka ( 1 ) piwo ( 1 ) pizza ( 1 ) placki ( 1 ) polędwica ( 1 ) pomidory ( 1 ) powidła ( 1 ) płatki owsiane. ( 1 ) ricotta ( 1 ) ryż Zobacz więcej
pszennych naleśników, a ja z siostrą i bratem smarowaliśmy je domową konfitura lub powidłami. Pochłanialiśmy ich ogromne ilości, były pyszne! Dziś myślę, że nie były to najzdrowsze posiłki, ale jakie Zobacz więcej
Rzutem na taśmę, udało mi się dorwać śliwki węgierki, z których zamierzałem zrobić powidła potrzebne do wykonania świątecznego bigosu. Na szczęście w okolicy, mam dobrze zaopatrzony warzywniak, w Zobacz więcej
W prezencie od Zuzi dostałam słoiczek powideł. Smak może nie jest jakiś specjalny i wyrafinowany, zwykłe powidła, ale wartość kaloryczna powala na kolana. Można jeść łyżkami, co ja gadam. Chochlami, Zobacz więcej
zagęstników, rafinowanego cukru. Miałam okazję spróbować powideł śliwkowych z samych owoców, bez cukru. Były naprawdę smaczne, wywarzone, no i było czuć owoce. 6. 6.Ciekawym miejscem na mapie Zobacz więcej
z dodatkiem powideł śliwkowych, a obecnie z dżemem z owoców czarnego bzu. Tort jest przepyszny, wilgotny i aromatyczny. Można go jeść bez końca Przepis znajdzie się oczywiście także w naszej trzeciej Zobacz więcej
. Dodaje kruchości oraz waniliowego smaku. 14. Mąka żytnia typ 720- czyli wersja chlebowa. Jest delikatniejsza od razowej, dlatego też idealnie się sprawdza jako dodatek do klusek, kopytek, pierogów, Zobacz więcej