powidła szybkowar

Śliwka i mak -nie ma mowy o świętach bez nich!Połączyłam je w jedno i w ten sposób powstały fantastycznie powidła, które nadadząsię do wszelkiego rodzaju wypieków, przełożenia ciast czy ciasteczek i Zobacz więcej
Bardzo słodkie powidła, wsam raz do świątecznych wypieków. Przygotowanie powideł tradycyjną metodą zajmuje dobrych parę godzin i wiąże sięze staniem nad garnkiem i ciągłymmieszaniem. Ja tam się z nimi Zobacz więcej
, a sztandarowym daniem z wolnowara są wszelkie rodzaje duszonych mięs, bigos, powidła i grochówka. Przed zakupem warto jednak zwrócić uwagę czy wybrany model posiada wbudowany timer, który po Zobacz więcej
można skrócić czas gotowania do 5-10min od czasu 'puszczenia pary', proces studzenia i gotowania musi przebiegać tak samo jak w metodzie 'garnkowej' :) Składniki: 1000g kapusty kiszonej 300g kapusty Zobacz więcej
znieść tą niedogodność, gorąco polecam :)) Połączenie różnych gatunków mięsa, powideł śliwkowych i dłuuuugie proces gotowania czyni z niego wyrafinowaną potrawę. Sekretem jego smaku jest naprzemienne Zobacz więcej
czasów króla Stanisława Augusta Poniatowskiego w rodzimej kuchni dokonywała się prawdziwa rewolucja. Dawne sarmackie nawyki zaczęły odchodzić w przeszłość, a modne stały się lekkie, oparte na Zobacz więcej
pozostanie. Masą makową jeszcze ciepłą przekładam biszkopt (przepis pochodzi także z zeszytu mojej mamy) lub inne ciasta, np. czekoladowe. Następnie wstawiam ciasto do lodówki na całą noc, aby Zobacz więcej
w SŁOIKACH (07.09.2016)POSYPKA z PIETRUSZKI (06.09.2016)CIASTECZKA MIGDAŁOWE (05.09.2016)BURACZKI CZERWONE ze SMAŻONĄ CEBULĄ (05.09.2016)PLACUSZKI GRUSZKOWE (02.09.2016)RÓŻOWA SAŁATKA z RZODKIEWKI Zobacz więcej
dni. W tym czasie powidła zaczynają fermentować. Wtedy należy je zapasteryzować. Jak? Nalać wody do gara, ustawić słoiki (starczą 3 sztuki) ze sfermentowanymi powidłami denkiem na dół, włączyć gaz, Zobacz więcej
Pączki amerykańskie- oponki | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Pączki amerykańskie- oponki 12 lut Tłusty czwartek. Moja kolejna propozycja to donaty tym razem nie z kwaśną śmietaną Zobacz więcej
Zawsze byłam zwolenniczką tradycyjnego gotowania, to znaczy w emaliowym garnku, na ogniu (gazie) broń boże na indukcji. Szybkowary, wolnowary czy jakieś inne „kosmiczne” urządzenia wydawały mi się Zobacz więcej
: rosoły w końcu mi pyrkają przez cały czas. Kiedy robiłam rosół na kuchence, co jakiś czas musiałam zerkać, czy przypadkiem nie zaczyna się zagotowywać. To jest szczególnie złe, kiedy robię rosoły Zobacz więcej
Roladki z łososia na parze | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ Zobacz więcej
Słynne portugalskie ceramiczne płytki i cała paleta innych artykułów z ceramiki sprzedawane są zarówno w specjalistycznych butikach (wysoka jakość), jak i w sklepach z mydłem i powidłem, pełnych Zobacz więcej
Kotlet z indyka panierowany i pieczone ziemniaczki Kotlet z mięsa i kaszy bulgur w sosie grzybowym Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą Kotlety mielone w tortilli Kotlety Zobacz więcej