powidła w woku

sok z połowy cytryny, cukier. Tutaj musicie próbować, zależy czy słodkie będą owoce. Następnie dodajemy cukier waniliowy lub ziarenka wanilii - u mnie to drugie. Niech pyrka tak ten dżem aż owoce Zobacz więcej
chilli 1/2 szklanki powideł śliwkowych 1 łyżkasosu ostrygowego 1 łyżkasosu sojowego 1 łyżka staregoświeżego imbiru 1 łyżeczkamąki ziemniaczanej 1/3 szklanki zimnejwody Mięso pokroić w cienkie paski. Zobacz więcej
magdallena
magdallena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blondynka Gotuje
Powidła Śliwkowe

Powidła Śliwkowe 934

0
Powidło śliwkowe, czy powidła? Kurcze sama nie wiem jaka forma jest poprawna, może Wy wiecie? Wiem jedno: uwielbiam to! Mój smak z dzieciństwa kromka chleba posmarowana masłem, na to plaster sera Zobacz więcej
z pieczonej kaczki (dałam mięso z 2 udek, może być również pierś) 1/2 mango 1 mała marchewka 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku kawałek imbiru (ok.1-2 cm) 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego) Zobacz więcej
Śliwki już się kończą, ale kto się pośpieszy, ten zdąży ;-) Śliwka w czekoladzie, czyli powidła śliwkowe z czekoladą, czyli "nutella" śliwkowa - czyli pyszne śliwkowo-czekoladowe smarowidło. Na chleb, Zobacz więcej
1/2 szklanki syropu z puszki z liczi 2 łyżki powideł lub dżemu śliwkowego 1/2 łyżeczki octu ryżowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chili 1/4 łyżeczki startego imbiru 1/2 ząbka czosnku 1 łyżka sosu Zobacz więcej
Pączki jakie smażyła babcia niezapomniane i ta konfitura różana - marzenie , nigdy nie zapomnę tego smaku . Nie mam takiej konfitury , ale wpadłam na pomysł , by do powideł śliwkowych dodać odrobinę Zobacz więcej
Taste me
Taste me Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste me!
Czekośliwka

Czekośliwka 47

1
Śliwek Ci u nas dostatek. Moja mama zaczęła od soków. Robiłyśmy je tak jak malinowy i wiśniowy, które znajdziecie na blogu. Następnie przyszedł czas na powidła. Na strych odesłane zostały już powidła Zobacz więcej
spulchniaczy i dodatków chemicznych. Właśnie tak! zdjęcie wykonane przez autorkę bloga Gary i ja Buchty z powidłami z renkold - Jak po maśle A na koniec buchty! Uwielbiam pączki, babeczki i inne Zobacz więcej
Wasabi
Wasabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wasabi
Wrześniowe serniko-brownie

Wrześniowe serniko-brownie 97

0
leniwej aurze i przechadza się między kanapą a poduszką na parapecie. Nie jestem wielbicielką serników, więc serniko-brownie to nie była miłość od pierwszego wejrzenia. Postanowiłam jednak spróbować, Zobacz więcej
śliwek szklanka cukru (jeśli śliwki są słodkie można dać mniej) łyżeczka wody różanej Śliwki kroimy na połowę i pestkujemy, Zasypujemy szklanką cukru i odstawiamy na kilka godzin aby puściły sok. Zobacz więcej
hipermarketach, co bardzo mnie cieszy. Sos śliwkowy widziałam w kilku sklepach, jednak patrząc na skład, stwierdziłam, że wielkiej filozofii w nim nie ma. Obawiając się, że reszta sosu mogłaby się Zobacz więcej
Powidła śliwkowe to dla mnie pozycja obowiązkowa jaką lubię przygotowywać co roku. Nie wyobrażam sobie zimy bez powideł. Przygotowuję je z myślą o Pierniku Staropolskim, o cieście mojego dzieciństwa Zobacz więcej
spiekłarodem
spiekłarodem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spiekłarodem
piernik

piernik 75

0
masło, przyprawę i sól. Po ostudzenia dodajemy jajka i ubijamy. Dodajemy partiami mąkę wymieszaną z sodą. Dodajemy bakalie, powidła, mieszamy i ostawiamy przykryte ściereczką na 2 dni Formę wykładamy Zobacz więcej
, dżemów, nalewek, konfitur już nie wspominając o deserach i ciastach. Maliny – są doskonałym źródłem witaminy C, beta karotenu, witamin: E, B1, B2, B6 oraz potasu, wapnia, fosforu, magnezu, kwasów Zobacz więcej
pączków, postanowiłam, że ja również upiekę swoje. Posiłkowałam się przepisem znalezionym na blogu Moje wypieki. Jednak troszkę go zmodyfikowałam i dzięki temu osiągnęłam zadowalający mnie w pełni Zobacz więcej
Czas przygotowania 25 min 2 piersi kaczki 1 mango 1 marchew 1 por kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki sosu sojowego Zobacz więcej
– manufakturę jakby wytrawnych „powideł” z pewnego rodzaju fasoli. Ponoć Bagan to zagłębie tego produktu na całą Birmę. W wielkich wokach gotuje się fasolę, potem przeciera i przecier gotuje Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Kitchen
Leczo bezmięsne

Leczo bezmięsne 163

2
przetarcia, w zmywarce garnek też nie poniósł żadnych strat. Ma jedną wadę – cenę. Jednak nie będziecie żałować, żadnej wydanej złotówki. Garnek, który ja mam zastępuje miliony patelni, woki i inne Zobacz więcej
)BÓB z FASOLĄ SZPARAGOWĄ i MIĘSEM (28.09.2016)POWIDŁA ŚLIWKOWE o MIGDAŁOWYM SAMKU (28.09.2016)SOK na SZYBKO z PULPY OWOCOWEJ (22.09.2016)SOK z CIEMNYCH WINOGRON (22.09.2016)ŚNIADANIE z BIGOSEM z Zobacz więcej