powidła węgierkowe

Asch
Asch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Praktyczna.pl
Powidła węgierkowe

Powidła węgierkowe 387

0
{{headerMessage}}
Sezon na przetwory w pełni. Śliwki obrodziły w tym roku tak obficie, że aż trudno się z nimi uporać. Trafiły już do zamrażarki, do kompotu, do ciasta. Dzisiaj kolej na powidła węgierkowe. 4 kg śliwek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie może bajkę pt "Opowieści z mchu i paproci"?:-) W jednym z odcinków Żwirek i Muchomorek smażyli powidła, mieli ich tak wielką ilość, że wykipiały z garnka, zalały ich domek i przez komin Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robimy corocznie powidła węgierkowe, bo są piorytetem w naszej domowej spiżarni.Doskonałe do rogali, pączków i wszelkich ciast drożdżowych lub kruchych, ale smakują też do kanapek, jak i podjadania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Dzisiaj zaprezentuję przepis na tradycyjne domowe powidła węgierkowe bez dodatku cukru. Mają piękny, głęboki, purpurowy kolor, inny niż te sklepowe. Są bardzo smaczne, początkowo kwaskowaty smak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ojciec pyta czy zabiorę śliwki?Jasne,każdą ilość.... robię z nich głównie powidła,bowęgierki wysmażone same w sobie są pyszne... ale też świetnie komponują się z dodatkiem czekolady, kakao i cynamonu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój Mąż uwielbia powidła śliwkowe. I chociaż, jak wcześniej pisałam, dziwił się, że chce mi się w ogóle zajmować przetworami, to jak pojawiły się śliwki sam rwał i przywoził mi codziennie pełne siaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon śliwkowy w pełni. Od suszenia, przez nalewki, do powideł mam już śliwek powyżej uszu... Wśród pomysłów na wykorzystanie tych owoców są właśnie domowe powidła. Pracy przy nich sporo, bo od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie przepadam specjalnie za słodkimi dżemami ze sklepów. Prawie wcale nie jem dżemów, jak już to najczęściej do omletów. Uwielbiam za to powidła śliwkowe rozsmarowane na świeżej bułeczce, na grubej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wysyp śliwek w tym roku niestety przypomina o nadchodzącej jesieni. W związku z tym postanowiłem przygotować zapas pysznych powideł na jesienne i zimowe, długie dni. Gorzka czekolada okazała się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto: 220 gram mąki 50 gram cukru pudru 140 gram zimnego masła 1 jajko Nadzienie: puszka ananasów 6 łyżek powideł śliwkowych (najlepiej węgierkowe) Mąkę siekamy z cukrem i masłem. Dodajemy jajko i Zobacz więcej
Majana
Majana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Majanowe Pieczenie
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe 548

0
{{headerMessage}}
Ulubione, domowe, pyszne powidła węgierkowe. Idealne do świeżej bułki, na słodkie śniadanie. Wspaniałe do naleśników oraz do aromatycznego piernika . Zapakowałam je w słoiczki i będą Zobacz więcej
Asch
Asch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Praktyczna.pl
Skubaniec

Skubaniec 227

0
{{headerMessage}}
Jeszcze raz skubaniec wg. przepisu Apsik ze Smacznego, tym razem prawie bez modyfikacji. Super ciacho. Polecam. Składniki ciasta: 6żółtek 3 czubate szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 margaryna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gniazda nasienne,pokroić na plasterki. Następnie owoce zagotować ,i utrzymać na minimalnym podgrzewaniu,ok. pół godziny.Jeszcze ciepłe zmiksować na mus. Ponownie przełożyć do garnka,dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mój pierwszy w tym roku wypiek ze śliwkami. Pierwszy, ale z pewnością nie ostatni:-). Zawsze bardzo czekam na ten moment, kiedy pojawią się w warzywniakach i na straganach. Jestem namiętną śliwek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawdziwe powidło węgierkowe bez dodatku cukru Gdy rozglądam się po ulubionych blogach to wychodzi jedno. Wszyscy to robią. Przyznaję się - ja też. Od lat. Nie ma właściwie możliwości bym nie zrobiła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trzeba się spieszyć ze śliwkowymi wypiekami. Powidła węgierkowe już smażyłam (chociaż chyba jeszcze zrobię powtórkę- powideł nigdy za wiele), teraz mogę poszaleć z węgierkami w piekarniku. Zachciało Zobacz więcej
aghate
aghate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pożeracze czasu
Kuchnia: Amerykańskie pancakes

Kuchnia: Amerykańskie pancakes 138

0
{{headerMessage}}
. Smażyć na suchej patelni z każdej strony po 1-1,5 minuty. Najlepiej smażąc pierwszą stronę nakryć pokrywką – wierzch zetnie się wystarczająco, żeby obrócić placuszek bez rozlewania ciasta na boki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
4,99 3,99 Cytryny (500 g) 2,45 1,99 Grejpfrut czerwony 3,99 2,99 Gruszka 2,99 3,39 2,99 1,99 Jabłka 0,99 0,99 Kaki (szt) 0,99 0,99 Mandarynki 3,99 2,99 2,89 4,89 Pomarańcze 2,99 3,49 3,49 Pomelo Zobacz więcej
razemprzystole
razemprzystole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Razemprzystole
Pleśniak vel Fuga

Pleśniak vel Fuga 408

0
{{headerMessage}}
Moje ulubione ciasto z dzieciństwa. Mogłam je jeść na śniadanie, obiad, kolację....czasem jak mama nie widziała, tak było :) Dla mnie i mojego brata było znane jako Fuga hmmm taka fuga między Zobacz więcej
aghate
aghate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pożeracze czasu
Kuchnia: Lody nutellowe

Kuchnia: Lody nutellowe 61

3
{{headerMessage}}
(tylko nie za długo, żeby nie powstało masło ). Przelać do foremek na lody lub do pudełka. Można też przygotować w maszynie do lodów. Wstawić do zamrażarki i po mniej więcej dwóch godzinach cieszyć Zobacz więcej