pracownia wypiek

Kochani. Tym razem wpis bez przepisu, a z wielką prośbą do Was. Portal Wspieram.to zaakceptował mój projekt, widzi w nim potencjał. Mam szansę otworzyć pierwszą w Polsce zdrową pracownię wypieków Zobacz więcej
Pin It Jak łatwo zgadnąć ciabatta nie ciabatta pochodzi od Liski, z Pracowni Wypieków, który pozostaje moim ulubionym blogiem piekarniczym. Moja modyfikacja - 2 pełne łyżki maku zamiast 1 łyżeczki, Zobacz więcej
Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym wypiekaniu pyszności razem z innymi blogerami i nie tylko blogerami. Udział w "Wypiekaniu na śniadanie" [ klik ] może wziąć każdy kto chce się dobrze bawić i Zobacz więcej
Podpatrzone w Pracowni Wypieków z małymi zmianami Składniki: 350 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej razowej 50 g otrębów owsianych 50 g pestek słonecznika 2 łyżeczki ziaren kminku 25 g drożdży Zobacz więcej
Pin It Przepis od Liski, z Pracowni Wypieków. TU Jest to chlebek pszenny na zakwasie żytnim z odrobiną drożdży. Zawsze do przepisów z Pracowni dodaję 1,5 ilości soli, sprawdza się także w tym chlebie. Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Chleb serowy

Chleb serowy 157

0
Chleb serowy Składniki(przepis z Pracowni Wypieków) 400g mąki pszennej200g sera pokrojonego na nieduże kawałki (ja dodałam camembert, goudę i fetę)3/4 łyżeczki suszonych drożdży1 łyżeczka soli300g Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Orkiszowy z miodem

Orkiszowy z miodem 73

0
autor przepisu Liska, Pracownia wypieków. zaczyn 50 g zakwasu żytniego 75 g mąki orkiszowej 100 g wody ciasto właściwe 275 g wody 30 g miodu 500 g mąki orkiszowej ( ja dodałam typ 2000) 1 łyżeczka Zobacz więcej
mąką. Odstaw do wyrośnięcia na 45-60 minut ( mój chlebek stał 6 godzin ). Piekarnik nagrzej do temp. 210 st C i piecz chleb ok. 40 minut. Ostudź na kratce. Przepis na ekstra szybki chleb. Trochę inny Zobacz więcej
modyfikować i doprawiać. Można dodać trochę sera żółtego jeśli ktoś lubi albo inne zioła, wedle uznania. Można zrobić nadzienie z samych warzyw jeśli ktoś nie lubi grzybów. Po prostu nadziejcie je Zobacz więcej
Megi
Megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kura Udomowiona
Bułki na dobranoc...

Bułki na dobranoc... 64

0
Zachciało się matce świeżych bułek. Sklepowe mogą się schować !!! PSZENNO - ORKISZOWE BUŁKIz Pracowni Wypieków (cytuje za Liską) 250 g mąki orkiszowej 250 g mąki pszennej 300 ml wody 1 łyżka Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Chleb tostowy

Chleb tostowy 224

0
strony Pracownia Wypieków. Składniki: - 1 łyżeczka drożdży instant (lub 20 g świeżych) - 250 ml ciepłej wody - 2 łyżeczki miodu - 50 ml oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli - 60 g semoliny, drobno Zobacz więcej
Kolejne bułeczki, które miałam okazję wypróbować, pochodzą zPracowni Wypieków. Chrupiąca skórka, mięciutkie wnętrze i zawartość płatków owsianych, to walory, które przemawiają za tym, aby piec je Zobacz więcej
Przepis pochodzi z Pracowni Wypieków. Chleb wychodzi rewelacyjny! Niezwykle delikatny i puszysty. Świetny z dodatkiem maku. 1 bochenek, keksówka ok. 26 cm Składniki: 20 g świeżych (lub 1 łyżeczka Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy 2969

2
znaleziony w Pracowni Wypieków. Składniki: 500 g mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej) 1 płaska łyżeczka soli 300 g wody 8 g świeżych drożdży 150 g zakwasu żytniego Wszystkie składniki łączymy, Zobacz więcej
, włożyć wyrośnięte ciasto, po 10 min zmniejszyć temperaturę do 210C i piec jeszcze 20-30 min. Wyciągnąć i ostudzić na kuchennej kratce. Ja swój bochenek piekłam tym razem w garnku żeliwnym. A przepis Zobacz więcej
Prosty i szybciutki do przygotowania chleb na zakwasie. Przepis zaczerpnięty z Pracowni Wypieków, tam chleb był pieczony na zakwasie żytnim, ja upiekłam go na pszennym i część mąki pszennej chlebowej Zobacz więcej
Bułeczki są niezwykle proste. Nie trzeba nawet precyzyjnie ich formować, a jedynie urywać kawałki ciasta. Niepozorne, szarobure, za to bardzo smaczne i zdrowe. Przepis z Pracowni Wypieków. Składniki: Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Bułki słonecznikowe

Bułki słonecznikowe 75

0
się rumienią (choć to są bułki z cyklu tych raczej bladych), można włączyć termoobieg (temp. 190 st C) i dopiekać ok. 5 minut. Ostudzić na kuchennej kratce. Przepis zaczerpnięty z Pracowni Wypieków. Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Bułeczki z sezamem

Bułeczki z sezamem 24

0
Wersja na słodko dla miłośników wypieków maślanych i dżemu. Czas przygotowania to około 2 godziny razem z czasem wyrastania. Składniki: 1/2 kg mąki pszenne; 20 g świeżych drożdży; 1/3 szklanki cukru; Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Kobietę należy tak kształcić, aby każda mogła być i kucharką, i księżną. Narcyza Żmichowska Przepis na chleb ze strony Pracownia Wypieków. Pominęłam kmin, ponieważ nie doczytałam Zobacz więcej