pracownia wypiek

{{headerMessage}}
Kochani. Tym razem wpis bez przepisu, a z wielką prośbą do Was. Portal Wspieram.to zaakceptował mój projekt, widzi w nim potencjał. Mam szansę otworzyć pierwszą w Polsce zdrową pracownię wypieków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pin It Jak łatwo zgadnąć ciabatta nie ciabatta pochodzi od Liski, z Pracowni Wypieków, który pozostaje moim ulubionym blogiem piekarniczym. Moja modyfikacja - 2 pełne łyżki maku zamiast 1 łyżeczki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym wypiekaniu pyszności razem z innymi blogerami i nie tylko blogerami. Udział w "Wypiekaniu na śniadanie" [ klik ] może wziąć każdy kto chce się dobrze bawić i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podpatrzone w Pracowni Wypieków z małymi zmianami Składniki: 350 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej razowej 50 g otrębów owsianych 50 g pestek słonecznika 2 łyżeczki ziaren kminku 25 g drożdży Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ticounderconstruction
chleb  Garam Masala

chleb Garam Masala 56

0
{{headerMessage}}
Pin It Przepis od Liski, z Pracowni Wypieków. TU Jest to chlebek pszenny na zakwasie żytnim z odrobiną drożdży. Zawsze do przepisów z Pracowni dodaję 1,5 ilości soli, sprawdza się także w tym chlebie. Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Chleb serowy

Chleb serowy 168

0
{{headerMessage}}
Chleb serowy Składniki(przepis z Pracowni Wypieków) 400g mąki pszennej200g sera pokrojonego na nieduże kawałki (ja dodałam camembert, goudę i fetę)3/4 łyżeczki suszonych drożdży1 łyżeczka soli300g Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Orkiszowy z miodem

Orkiszowy z miodem 74

0
{{headerMessage}}
autor przepisu Liska, Pracownia wypieków. zaczyn 50 g zakwasu żytniego 75 g mąki orkiszowej 100 g wody ciasto właściwe 275 g wody 30 g miodu 500 g mąki orkiszowej ( ja dodałam typ 2000) 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąką. Odstaw do wyrośnięcia na 45-60 minut ( mój chlebek stał 6 godzin ). Piekarnik nagrzej do temp. 210 st C i piecz chleb ok. 40 minut. Ostudź na kratce. Przepis na ekstra szybki chleb. Trochę inny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięciutkie bułeczki z aromatycznym, pysznym farszem to dobry pomysł na przekąskę albo drugie śniadanie. Można je też podać jako dodatek co barszczu czerwonego. Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale na Zobacz więcej
Megi
Megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kura Udomowiona
Bułki na dobranoc...

Bułki na dobranoc... 66

0
{{headerMessage}}
Zachciało się matce świeżych bułek. Sklepowe mogą się schować !!! PSZENNO - ORKISZOWE BUŁKIz Pracowni Wypieków (cytuje za Liską) 250 g mąki orkiszowej 250 g mąki pszennej 300 ml wody 1 łyżka Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Chleb tostowy

Chleb tostowy 243

1
{{headerMessage}}
Kulinarny aforyzm: ... żadna wielka idea mająca przeobrazić świat nie toleruje drwiny i lekceważenia, bo to jest rdza, która wszystko przeżera. Milan Kundera Błyskawiczny przepis na chleb tostowy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne bułeczki, które miałam okazję wypróbować, pochodzą zPracowni Wypieków. Chrupiąca skórka, mięciutkie wnętrze i zawartość płatków owsianych, to walory, które przemawiają za tym, aby piec je Zobacz więcej
sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sisters4cooking
Chleb tostowy nr 2

Chleb tostowy nr 2  228

0
{{headerMessage}}
Przepis pochodzi z Pracowni Wypieków. Chleb wychodzi rewelacyjny! Niezwykle delikatny i puszysty. Świetny z dodatkiem maku. 1 bochenek, keksówka ok. 26 cm Składniki: 20 g świeżych (lub 1 łyżeczka Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy 3199

5
{{headerMessage}}
Czas przeprowadzki równa się brak czasu. Jednak hodowanie zakwasu zobowiązuje ;) Nie może się chłopak marnować, więc do pracy. Pracy przy tym chlebie na szczęście niewiele, chyba tyle co z muffinką, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, włożyć wyrośnięte ciasto, po 10 min zmniejszyć temperaturę do 210C i piec jeszcze 20-30 min. Wyciągnąć i ostudzić na kuchennej kratce. Ja swój bochenek piekłam tym razem w garnku żeliwnym. A przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty i szybciutki do przygotowania chleb na zakwasie. Przepis zaczerpnięty z Pracowni Wypieków, tam chleb był pieczony na zakwasie żytnim, ja upiekłam go na pszennym i część mąki pszennej chlebowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bułeczki są niezwykle proste. Nie trzeba nawet precyzyjnie ich formować, a jedynie urywać kawałki ciasta. Niepozorne, szarobure, za to bardzo smaczne i zdrowe. Przepis z Pracowni Wypieków. Składniki: Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Bułki słonecznikowe

Bułki słonecznikowe 75

0
{{headerMessage}}
się rumienią (choć to są bułki z cyklu tych raczej bladych), można włączyć termoobieg (temp. 190 st C) i dopiekać ok. 5 minut. Ostudzić na kuchennej kratce. Przepis zaczerpnięty z Pracowni Wypieków. Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Bułeczki z sezamem

Bułeczki z sezamem 24

0
{{headerMessage}}
Wersja na słodko dla miłośników wypieków maślanych i dżemu. Czas przygotowania to około 2 godziny razem z czasem wyrastania. Składniki: 1/2 kg mąki pszenne; 20 g świeżych drożdży; 1/3 szklanki cukru; Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Chleb kminkowy bez kminku

Chleb kminkowy bez kminku 107

0
{{headerMessage}}
Kulinarny aforyzm: Kobietę należy tak kształcić, aby każda mogła być i kucharką, i księżną. Narcyza Żmichowska Przepis na chleb ze strony Pracownia Wypieków. Pominęłam kmin, ponieważ nie doczytałam Zobacz więcej