pralinki z likierem cointreau

JoannaLange
JoannaLange Obserwuj blogaObserwujesz bloga
...to na języku
Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe 69

0
{{headerMessage}}
Achhh, czekolada moja miłość... jak się nie trudno domyślić zjadłam sama prawie wszystkie... Składniki na ok. 20 pralinek: 200 g czekolady min. 70 proc. kakao 150 ml słodkiej śmietanki 36 proc. 6 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znalazłam zdjęcia pralinek sprzed dwóch lat, które robiłam z tego przepisu. Pamiętam, że wyszły pysznie, dlatego umieszczam przepis, może ktoś z niego skorzysta jeszcze przed świętami Składniki: 125g Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków
Pomarańczowe Trufelki

Pomarańczowe Trufelki 166

0
{{headerMessage}}
pudru 1 szklanka mleka w proszku (np Łaciate) 250 g mascarpone (zwykle odradzam Piętnicę ze względu na posmak mleka w proszku... tu pasuje idealnie) 3-4 łyżki likieru Cointreau skórka otarta z 1 Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Tort marcepanowy

Tort marcepanowy 1811

1
{{headerMessage}}
czas 1 hour 25 mins Autor: Anna Typ dania: Desery Ilość porcji: 12 Składniki Składniki na biszkopt migdałowy 50 g mąki migdałowej 60 g cukru pudru 4 małe jajka w temperaturze pokojowej łyżeczki Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
2drink
Shot Rafaello

Shot Rafaello 518

1
{{headerMessage}}
Shot Rafaello - przepis | 2DRINK.PL Drinki Drinki bezalkoholowe Drinki z brandy Drinki z ginu Drinki z likieru Drinki z Malibu Drinki z piwa Drinki z rumu Drinki z tequili Drinki z wermutu Drinki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zawdzięczają 100% czekoladzie oraz rodzajowi alkoholu jakiego użyjecie. Ja tym razem dodałam rum, ale równie dobrze można dodać spirytusa w najlepszym wypadku Cointreau, czyli francuskiego likieru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kremówka 30-36% kakao orzechy laskowe opcjonalnie* oreo opcjonalnie* herbatniki opcjonalnie* Porcje: Sposób przygotowania Czekoladę rozpuścić w rondelku z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, nutellą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Skórkępomarańczową kroję drobniutko i dodaję do masy( tym razem niemiałam, wiec są bez). Dolewam likier pomarańczowy( lub sok). Masębarwię farbą spożywczą, dodaję po kropelce i mieszam, ażuzyskam Zobacz więcej