pralinowa

ZOBACZ TAKŻE:

Ulix
Ulix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fan of cooking
Pasta pralinowa

Pasta pralinowa 25

0
Dzisiaj na blogu wyjątkowo przepis na tzw. składnik :) Pasta pralinowa - składnik, którego bardzo często szukałam na sklepowych pólkach i nigdy nie znalazłam, a który pojawia się wielu przepisach na Zobacz więcej
ta poświąteczna, robiona w biegu i chaotyczna. Sama masa wydaje się idealna do przekładania tortu kilku warstwowego - jest zwarta i zachowuje kształt. Wymaga tylko sprawnego przekładania przed Zobacz więcej
Posypka pralinowa to nic innego, jak zmielone drobno orzechy w karmelu. Takie proste rozwiązanie, a takie genialne! To, że jestem od orzechów uzależniona, wie chyba każdy, kto choć trochę mnie zna. Zobacz więcej
Pasta pralinowa potrzebna mi była do zrobienia kremu pralinowego, o którym w następnym poście.Można ją wykorzystać do zrobienia kremów,lodów,jako dodatek do naleśników lub wielu innych słodkości.Ja Zobacz więcej
Podziw! Nie trzeba się narobić, a efekt mega. Póki co pralinówka detronizuje czekoladowo-pomarańczową. Szkoda, że alergicy nie mogą skosztować. No chyba, że mogą orzechy i czekoladę, ale ja takich Zobacz więcej
Przepis na pastę pralinową z orzechów laskowych, inaczej: na niemiecki nugat, pojawił się już w poprzednim wpisie - była to bowiem składowa Tortu Waniliowo-Laskowa Pralina. Jednak jest to rzecz dla Zobacz więcej
'' w konkursie się rozchorował! Ciekawe kto porobi obliczenia jak ja noga z matmy jestem. A aby tak przełamać wytrawne śniadanie - czekoladka merci, jedna z ulubionych, pralinowa, bo tata wczoraj Zobacz więcej
deser jest już gotowy, Ty masz już dość słodyczy... Torciki wreszcie gotowe i to wciąż nie koniec. Trzeba je polać czekoladą. I tu też liczy się technika, wszystko musi być idealnie gładkie. Na Zobacz więcej
, można ją zrobić na początku grudnia. Potrzebne będą: Masa pralinowa z tego przepisu Słoiczek wiśni w zalewie rumowej - jeżeli ktoś nie ma domowych, można dodać kandyzowane wiśnie, namaczając je Zobacz więcej
tego ciasta:) Przepis podaję po swoich zmianach: Składniki:Biszkopt: -4 jajka -4 łyżki mąki pszennej (dałam mix b.g.) -2 łyżka mąki ziemniaczanej -2 łyżki ciemnego kakao -1 łyżka cukru waniliowego - Zobacz więcej
Krem cukierniczy (budyniowy) 25g mąki ziemniaczanej 40g cukru 175g mleka 2 żółtka 17g masła Pasta pralinowa 1. Przygotowujemy pastę pralinową dzień wcześniej. Migdały ze skórką prażymy w Zobacz więcej
: MASA PRALINOWA DO KREMU: Orzechy oraz migdały sparzamy wrzątkiem , obieramy ze skórki. W garnku podgrzewamy cukier , nie mieszamy , czekamy aż będzie robił się złoty karmel. Dodajemy orzechy , kokos Zobacz więcej
sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Dodać zimne masło. Wymieszać ,aż powstanie coś na wzór piasku. Wlać maślankę, śmietanę i ekstrakt. Wyrobić ciasto. Może czasem się lekko kleić, Zobacz więcej
: BABECZKI : ( 10 – 12 szt ) * czekolada mleczna – 50 g * czekolada gorzka – 50 g * masło prawdziwe – 100 g * jajko – 2 szt * cukier drobny – 100 g * mąka pszenna – 100 g * proszek do pieczenia – 1 Zobacz więcej
uczestnicy byli już w komplecie, nadszedł czas na działanie ... Pracę rozpoczęliśmy od przygotowania biszkoptów czekoladowych, będących bazą do torcików. Podzieleni na dwie grupy przygotowywaliśmy 2 Zobacz więcej
najpyszniejsza kawa pralinowa jest ok, ale musicie upomnieć się, żeby niczym jej nie posypali! co do bitej śmietany robią ją sami, więc też jest bezpieczna;) A jakże dobre było to ciasteczko które Zobacz więcej
magasia
magasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wyskoki
Kostka Magnata

Kostka Magnata 294

8
cukier z wodą i masłem. Dodać migdały i smażyć, aż woda wyparuje, a migdały zostaną oblepione karmelem. Przełożyć do formy z papierem do pieczenia. Odłożyć do wystudzenia. Pralinę zmielić z mlekiem, Zobacz więcej
przepisie zainteresowała mnie polewa. Pralinowa polewa- nie ma ona jednak nic wspólnego z praliną, która zwykle kojarzy się ludziom. Jest to bardzo słodka masa zrobiona z cukru, cukru pudru oraz Zobacz więcej
Pycha. No baaaardzo dobra. Nie przepadam za wielkanocnymi babkami, bo w natłoku świątecznych przysmaków zwyczajnie nie mam już na nie miejsca. Babkę uznaję za ciasto powszednie. Ale ta jest wyjątkowa Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: