pralinowy

ale-ciachoo
ale-ciachoo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALE Ciachoo!
TORT PRALINOWY

TORT PRALINOWY 82

1
Dzisiaj mamy szczególny dzień! Blog ALE Ciachoo! obchodzi swoje 1 urodziny :-) Czas szybko leci....za nami 366 dni i 80 słodkich (i nie tylko) przepisów. A oto 3 najpopularniejsze przepisy tego roku: Zobacz więcej
joanna
joanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik od kuchni
pralinowy torcik

pralinowy torcik 622

0
summa summarum postanowiłam sama zmierzyć się z pralinowym wyzwaniem! I przy najbliższej, urodzinowej okazji zrobiłam swój własny torcik pralinowy. składniki: biszkopt kakaowy: najlepiej przygotować Zobacz więcej
blatem biszkoptowym. Ponownie skrop biszkopt i wyłóż połowę kremu budyniowego. Przykryj ostatnim blatem, nasącz resztą mieszanki i wyłóż wierzch i boki tortu resztą kremu. Artykuł Torcik pralinowy Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Tort pralinowy

Tort pralinowy 2370

1
, a najlepiej przez całą noc. Krem pralinowy: 280 g crème pâtissière 150 g miękkiego masła 150 g kremu czekoladowo-orzechowego, np. Nutelli cała pralina 2 łyżki drobno posiekanej kandyzowanej skórki Zobacz więcej
slodkiefantazje
slodkiefantazje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie fantazje
Tort pralinowy

Tort pralinowy 1547

1
Tort pralinowy Tagi: torty, tort orzechowo-czekoladowy, tort czekoladowy, tort pralinowo-orzechowy, walentynki Od dłuższego czasu myślałam już o przygotowaniu podobnego tortu, ale z uwagi na to, że Zobacz więcej
MyCookBook.pl - Tort pralinowy "Owoce Morza" Toggle navigation MyCookBook.pl Name You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely. Home O nas Zobacz więcej
– resztę wykorzystujemy do kremu. Krem pralinowy: 3/4 przygotowanej wcześniej praliny 150 g miękkiego masła Miękkie masło ubijamy do białości, dodajemy stopniowo przygotowaną pralinę. Kremem Zobacz więcej
Tort wiściekrólewskim stylu, z kilkuobłędnych,rozpływającychsię warstw: delikatnego biszkoptu, kremuzbiałejczekolady, kremu pralinowego,chrupiącejbezyi kwaskowego dżemu z czarnych porzeczek...Całość Zobacz więcej
Jeśli lubicie wilgotne, intensywnie czekoladowe i po prostu obłędnie pachnące ciasta, to moja dzisiejsza propozycja jest dla stworzona właśnie dla Was :) Przepyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem kawy Zobacz więcej
Napisany dn.15kwiecień2013 "To najlepszy deser jaki dotychczas zrobiłaś" - tak został oceniony ostatni tort, który popełniłam. Nic ująć, nic dodać, ten tort jest po prostu marzeniem każdego łasucha. Zobacz więcej
I tak oto prawie dobrnęliśmy do końca konkursu. Wszystkim którzy do tej pory oddawali głosy na moje chciałam serdecznie podziękować i podzielić się wirtualnym deserem na który mam nadzieje jeszcze Zobacz więcej
Festiwal pralinowy trwa! Te dzisiejsze wpisuję na listę ulubionych zaraz obok tych z suszoną śliwką :) Nie są bardzo słodkie, a orzechy nerkowca nadają im swoistej aksamitności. Można je obtaczać lub Zobacz więcej
Pasta pralinowa potrzebna mi była do zrobienia kremu pralinowego, o którym w następnym poście.Można ją wykorzystać do zrobienia kremów,lodów,jako dodatek do naleśników lub wielu innych słodkości.Ja Zobacz więcej
pralinowy, którego nie powstydziłby się Lindt? Nie? To do dzieła! ciasto (25x40cm): 170g gorzkiej czekolady, posiekanej 6 jajek szkl cukru 3 łyżki mocnej kawy łyżeczki soli Rozgrzej piekarnik do Zobacz więcej
- najpopularniejszy, to nugat torrone, czyli miękko-ciągnący batonik przygotowany z białek ubitych z syropem cukrowym z zanurzonymi w tej masie różnorakimi orzechami. Ale jest jeszcze inny rodzaj Zobacz więcej
do pieczenia , dodajemy jajka i cukier. Dodajemy roztopioną , lekko przestudzoną czekoladę i wszystko razem dokładnie miksujemy. Przygotowaną masę wlewamy do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Zobacz więcej
(mój przepis tu) po prostu wyjmuję kilka bryłek i wrzucam do malaksera. W moich przepisach pralina pojawia się często, bo nadaje kremom naprawdę głęboko orzechowy smak, ale też doskonale je Zobacz więcej
Składniki na kruchy spód: 170g maki pszennej 80g maki ziemniaczanej 50g cukru 150g zimnego masła 1 jajko Składniki na marmoladę: 200g kandyzowanej skórki pomarańczowej 80g maki ziemniaczanej 100g Zobacz więcej
smaku:) Wszystkim, którzy lubią słodkie (w szczególności miłośnikom tortów) bardzo mocno polecam wyroby Sowy. Do moich ulubionych należą: tort hiszpański kawowy, tort cookies, tort marcello, Zobacz więcej
: BABECZKI : ( 10 – 12 szt ) * czekolada mleczna – 50 g * czekolada gorzka – 50 g * masło prawdziwe – 100 g * jajko – 2 szt * cukier drobny – 100 g * mąka pszenna – 100 g * proszek do pieczenia – 1 Zobacz więcej