pralus

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Dom Czekolady Pralus to rodzinna firma, którą w roku 1948 założył August Pralus. Jego syn, François Pralus, jest obecnie właścicielem, a zarazem głównodowodzącym marki Pralus. W 2000 r. François Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i poręczny. Metoda Lisy jest trochę uproszczoną wersją procesu sous vide. Jakoś brak tu maszyny próżniowej, która jest elementem całości, ale Nomiku też daje radę. Metodę przygotowania żywności sous Zobacz więcej
{{headerMessage}}
roku Georges Pralus przeniósł technologię sous-vide do restauracyjnej kuchni, pracując w restauracji Troisgros (Pierra i Michela Troisgros) w Rouen we Francji. Odkrył, że gdy foie gras było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ponownie odkryta przez inżynierów z USA i Francji w latach 60tych do celów przechowywania żywności. Natomiast w latach siedemdziesiątych, Georges Pralus przebadał dogłębnie wykorzystanie próżni w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa, potraktujemy je temperaturą wyższą niż 82 stC, spowodujemy, że mięso nie tylko nie będzie miękkie, ale zacznie wysychać i twardnąć. Prawdziwym hitem było gotowanie metodą Sous Vide. Jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez kucharzy masła: Insigny i Echire. Obydwa ze znakiem AOP ( czyli najlepsza jakość, region, tradycyjny- nie masowy sposób wytwarzania produktów w danym regionie). Drugim sklepem z czekoladą, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: