pralus

ZOBACZ TAKŻE:

Dom Czekolady Pralus to rodzinna firma, którą w roku 1948 założył August Pralus. Jego syn, François Pralus, jest obecnie właścicielem, a zarazem głównodowodzącym marki Pralus. W 2000 r. François Zobacz więcej
i poręczny. Metoda Lisy jest trochę uproszczoną wersją procesu sous vide. Jakoś brak tu maszyny próżniowej, która jest elementem całości, ale Nomiku też daje radę. Metodę przygotowania żywności sous Zobacz więcej
roku Georges Pralus przeniósł technologię sous-vide do restauracyjnej kuchni, pracując w restauracji Troisgros (Pierra i Michela Troisgros) w Rouen we Francji. Odkrył, że gdy foie gras było Zobacz więcej
ponownie odkryta przez inżynierów z USA i Francji w latach 60tych do celów przechowywania żywności. Natomiast w latach siedemdziesiątych, Georges Pralus przebadał dogłębnie wykorzystanie próżni w Zobacz więcej
mięsa, potraktujemy je temperaturą wyższą niż 82 stC, spowodujemy, że mięso nie tylko nie będzie miękkie, ale zacznie wysychać i twardnąć. Prawdziwym hitem było gotowanie metodą Sous Vide. Jak Zobacz więcej
przez kucharzy masła: Insigny i Echire. Obydwa ze znakiem AOP ( czyli najlepsza jakość, region, tradycyjny- nie masowy sposób wytwarzania produktów w danym regionie). Drugim sklepem z czekoladą, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: