prawdziwki z czosnkiem i oliwą

gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Tagliatelle z grzybami

Tagliatelle z grzybami 67

0
Składniki: 200 g makaronu tagliatelle 3 łyżki oliwy 20 g suszonych prawdziwków 2 ząbki czosnku sok z 1/3 cytryny parmezan garść natki pietruszki szczypta chili sól pieprz 20 g masła Namocz grzyby Zobacz więcej
zoffia6
zoffia6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje życie od kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 76

0
Tagliatelle z prawdziwkami Składniki: 500g makaronu tagliatelle 50g suszonych prawdziwków 2 małe cebule 2 ząbki czosnku gałązka oregano 4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz oliwa z oliwek Grzyby moczymy Zobacz więcej
Prawdziwki można jeść na surowo. I warto, bo smakują wybornie Kilka ładnych borowików Kilka plastrów szynki parmeńskiej lub san Daniele Parmezan Natka Szpinak Sos: Oliwa cytryna pół ząbka czosnku - Zobacz więcej
Na podstawie przepisu Jamiego Olivera - Kuchnia +. Składniki dla 2 osób: (po modyfikacji). Oryginalny przepis - patrz link. makaron ugotowany al dente - w oryginalnym przepisie tagliatelle, ja Zobacz więcej
Jesień. Prawdziwki. Makaron. Tylko penne con funghi porcini. Po polsku makaron z prawdziwkami. Porcja na 3 osoby: makaron penne (albo inny gruby) - ok. 10 dag na osobę prawdziwki - ok. 25 dag Zobacz więcej
Przedsmak nadchodzącej jesieni.. makaron z grzybami! SKŁADNIKI na 2 porcje: 400g piersi z kaczki 200g prawdziwków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200ml śmietany 30% sól, pieprz szafran 160g makaronu penne Zobacz więcej
cukinie *natka pietruszki *3 cebule *tymianek suszony *sól *pieprz *czosnek *ser Camembert * 2 łyżki oliwy Kurki oczyścić, umyć i pokroić. Cebulę obrać,posiekać i przesmażyć na oliwie (do miękkości). Zobacz więcej
Nowa marynata z oliwą z oliwek odHiszpańskich Delikatesów, najwyższa jakość, wspaniały smak, prawdziwy rarytas w słoikach. Do marynaty trafiły tylko kapelusze prawdziwków, teraz trzeba poczekać, aż Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Kokardki i kurki

Kokardki i kurki 85

2
Pół kilo kurek 3/4 pęczka natki 1 torebeczka szafranu kilka suszonych prawdziwków 1 ząbek czosnku 2 łyżki serka typu Philadelphia lub Twój Smak oliwa sól pieprz - sporo parmezan lub grana padano Zobacz więcej
MissNo
MissNo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Camomille Flavor
Risotto z grzybami

Risotto z grzybami 72

0
Risotto z grzybami Dzisiaj wraz z kuzynką postanowiłyśmy wykorzystać grzybki, które uzbierały się w mojej lodówce. W szafce odnalazł się nawet ryż jaśminowy, smaku dodał też alkohol, który trzymałyśmy Zobacz więcej
śmietaną. Sos chwilę gotujemy aż zgęstnieje i mieszamy z makaronem ugotowanym al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek wody z gotowania makaronu. Po wyłożeniu na talerze spaghetti posypujemy Zobacz więcej
300 g makaronu jajecznego - taglierini (lub po piemoncku ;) tajarin) 400 g świeżych prawdziwków kilka świeżych kurek (niekoniecznie) 1 mały ząbek czosnku pół cebuli pół kieliszka dobrego białego wina Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Tatarskie naleśniki

Tatarskie naleśniki 289

0
na nie farsz iobsmażyłamna bardzo małejilościoleju, tak że tylko lekko sięświeciła.Naleśnikibyły lekkie inie ociekałytłuszczem. Do tego zrobiłam sos z pieczarek:pieczarkipokroiłam i udusiłam z Zobacz więcej
Mamy sezon grzybowy. Toteż zadowolony z rezultatów dzisiejszego chodzenia po lesie w poszukiwaniu borowików wszelkiej maści postanowiłem coś pogotować. Wybór padł na penne alla boscaiola. A jak Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Podrasowany gotowiec

Podrasowany gotowiec 61

0
Rzadko, bo rzadko ale zdarza mi się sięgać po gotowce. Tym razem padło na kupne "sakiewki" z truflami. Same w sobie nie są jakoś wyjątkowo oszałamiające, trzeba jej nieco stuningować ;), żeby nabrały Zobacz więcej
Grzyby oczyść, staraj się ich raczej nie myć, bo nasiąkną wodą. Ja używam w większości prawdziwków, kurek i boczniaków, żeby nie były kleiste. Pokrój grubo ząbek czosnku i drobno chilli (bez pestek, Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Spaghetti mare e monti

Spaghetti mare e monti 91

0
Składniki (na 4 osoby): - 500 g spaghetti - 300 g świeżych grzybów (prawdziwków, podgrzybków, koźlaków) albo około 200 g suszonych- wcześniej namoczonych - 500 g pomidorów bez skóry z puszki - pęczek Zobacz więcej
350g 1 cebula 1 ząbek czosnku łyżka oliwy łyżka śmietany 1-2 łyżki czarnych oliwek Makaron gotujemy al dente. Grzyby zalewamy 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawiamyna 15 min. Cebulę i czosnek drobno Zobacz więcej
kaszy pęczak /czyli kaszy jęczmiennej w ziarnach/ - 2 marchewki - 1/4 selera - 3 liście laurowe - kilka ziaren angielskiego ziela - suszony prawdziwek - sól i pieprz do smaku - 1/4 łyżeczki czosnku Zobacz więcej
Zupa grzybowo-pietruszkowa w tle N.Slater Tender -garstka suszonych prawdziwków zebranych samemu piękną jesienią -1 spora cebula -3 łyżki oliwy z oliwek -łyżka masła -600g obranych pietruszek -ząbek Zobacz więcej