prawie wyszlo

ZOBACZ TAKŻE:

Już „prawie” lato, więc czas na „Prawie Margerittę”! I to truskawkową, z pachnących, soczystych i świeżych owoców. Niezły Meksyk! I to dosłownie, bo oryginalny przepis na Margerittę pochodzi właśnie z Zobacz więcej
avokava
avokava Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AVOKAVA - nutri & bio life
Prawie jak Margeritta!

Prawie jak Margeritta! 11

Już „prawie” lato, więc czas na „Prawie Margerittę”! I to truskawkową, z pachnących, soczystych i świeżych owoców. Niezły Meksyk! I to dosłownie, bo oryginalny przepis na Margerittę pochodzi właśnie z Zobacz więcej
Remoulade to sos rodem z kuchni francuskiej. Baza sosu to olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, Zobacz więcej
Bodylicious
Bodylicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bodylicious
arbuzowe (prawie) lody

arbuzowe (prawie) lody 12

Co tu zrobić gdy dzieci w kółko chcą jeść lody? Gdy są upały to trudno się dziwić. Możemy w łatwy sposób przygotować dla dzieci orzeźwiającą i gaszącą pragnienie przekąskę: arbuzowe (prawie) lody Zobacz więcej
Sałatka ta należy do tych z moich ulubionych. Idealna na obiad, czy na wieczorną kolację :) Zdecydowany wyrazisty smak sosu podkreśla całość zdecydowanie ! Tym razem przygotowałam dla nas sałatkę Zobacz więcej
MojaQchnia
MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaQchnia.pl
Straszna ryba. Prawie jak rekin.

Straszna ryba. Prawie jak rekin. 15

Dzieci gdy zobaczyły na talerzu pstrąga stwierdziły, że wygląda jak rekin. Oczywiście z frytkami. Nie wiem dlaczego tak smakuje nam najbardziej Składniki: pstrąg patroszony 1 łyżka masła trochę oleju Zobacz więcej
W staropolskiej, codziennej kuchni zajmowała zaszczytne miejsce tuż obok tak sztandarowych zup jak rosół, barszcz czy krupnik. W swym niegdyś najpopularniejszym jesienno-zimowych sezonie, dziś – nieco Zobacz więcej
Kolejna propozycja na śledzie. Robi się je prawie jak tradycyjne. Cebulę zmieniłam na jej czerwoną odmianę. Dorzuciłam kilka goździków i ocet winny. Najlepiej zostawić je na 5 dni w lodówce ( lub na Zobacz więcej
Martyna_
Martyna_ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedz Rośliny
tofurnik (prawie) jak sernik

tofurnik (prawie) jak sernik 30

Słuuuchajcie, zrobiłam najlepszy jak do tej pory tofurnik! I muszę być nieskromna, serio. Całą rodziną się nim zajadaliśmy, a ja nie mogłam uwierzyć, że w końcu udało mi się stworzyć tofurnik, który Zobacz więcej
Wegańska gorąca czekolada kokosowo-owsiana z kokosową bitą śmietaną Święta tracą swój urok gdy jesteśmy już duzi. Nie jest już to czas, gdy dostajemy prezenty i całe święta spędzamy na zabawie. Teraz Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Orcia
prawie wyszło: pancake

prawie wyszło: pancake 43

Czasem człowiek się stara... BARDZO! I tak nie wychodzi! Przed Wami moje spalone pancake, które przesadziłam. Bo między nimi są bananki! P.S. Jarka stwierdziła, że wyglądają jak przejechana rybka! To Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Sznycel po wiedeńsku – prawie

Sznycel po wiedeńsku – prawie 23

Zastanawiacie się zapewne dlaczego – prawie sznycel wiedeński. Odpowiedź bardzo prosta. Jest to kwestia mięsa. Oryginalnie do wykonania takiego sznycla wykorzystuje się cielęcinę. W przepisie który Zobacz więcej
Jesienią uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki na bazie kapusty. Coleslaw to ta, którą opycham się najczęściej. Bardzo dobrze sprawdza się jako surówka do obiadu, ale też jako samodzielna przekąska np. Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Orcia
Orciojnki - Czyli prawie wyszło: Sajgonki!

Orciojnki - Czyli prawie wyszło: Sajgonki! 33

Składniki: 1 opakowanie mieszanki warzyw orientalnych horteksu. 200 g mięska mielonego indyczego połowa małej kapustki pekińskiej opakowanie papieru ryżowego 3 łyżki oleju Na suchej patelni smażymy Zobacz więcej
Hajduczek
Hajduczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hajduczek naturalnie
Leczo prawie tradycyjne

Leczo prawie tradycyjne 47

Co roku wczesną jesienią gotuję leczo. Dlaczego właśnie wczesną jesienią? Bo wtedy mam dostęp do wspaniałej, kipiącej aromatem i smakiem gruntowej papryki. Od lat kupuję ją zawsze od tego samego Zobacz więcej
Cały dzień chodzę i podjadam pyszne ciasteczka, które zostały ze świąt. Postanowiłam, że obiad zjem bez ziemniaczków/ryżu/innych złych acz pysznych rzeczy. Miałam polędwiczki z kurczaka, mówię a Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie Mi
Prawie oryginalne churros

Prawie oryginalne churros 6

Chciałam zrobić gniazdka. Usmażyłam prawie oryginalne churros. Prawie, bo musiałam dodać jajka. Posłużyłam siętymprzepisem. Zapomniałam, że mąki w Stanach mają więcej glutenu i powinnam się Zobacz więcej
Naleśniki Suzette chciałam zrobić od nie wiem kiedy. Jedyne co mnie powstrzymywało, to to, że wyglądają na dosyć skomplikowane w przygotowaniu i ustępowały miejsa czemuś bardziej przystępnemu. Zobacz więcej
Śliwki nieodmiennie kojarzą mi się z jesienią. Tak samo jak jabłka czy gruszki - to pierwsze oznaki kolejnej pory roku. Jeszcze tej nienachalnej, złotej; łagodnie grzejącej ciągle jeszcze ciepłymi Zobacz więcej
gosrysiak
gosrysiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet art
Prawie Tiramisu :-)

Prawie Tiramisu :-) 56

Tiramisu - deser, który zna chyba każdy. Biszkopty, serek mascarpone, kakao... U mnie prawie Tiramisu, bo bez biszkoptów i kakao. Nie wiem czy w ogóle powinnam nazywać go Tiramisu.. Jednak w jego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: