prażony kokos

się ekscytuję – prosta ale nie nudna.Wszystko w jednej patelni. Natknęłam się na ten przepis, kiedy przeglądałam nową książkę Anjum Anand. Nie wiele minut później siedzieliśmy przy stole z gotowym Zobacz więcej
. Z zewnątrz chrupiące, a w środku miękkie, delikatne i bardzo kokosowe. Świeżość utrzymują do kilku dni. Gorąco polecam. Składniki: 2 białka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200g kokosu 2 łyżki masła 3 Zobacz więcej
Ten prażony kokos z cebulką,czosnkiem i wieloma aromatycznymi przyprawami wywodzi się z kuchni azjatyckiej a dokładniej mówiąc z kuchni Indonezji choć chętnie dodawany jest też do potraw ryżowych w Zobacz więcej
Długi weekend minął w oka mgnieniu, a wraz z nim ciepłe, gorące, upalne dni. Może to lepiej. Może przyroda domaga się trochę równowagi. Dziś mam dla Was coś sycącego, pysznego i zdrowego - Zobacz więcej
Puszyste i miękkie ciasto o bardzo intensywnym imbirowo - miodowym smaku. Jest aromatyczne i lekkie - z przyjemnością sięgaliśmy po kolejne kawałki. Polewa mleczna i prażony kokos sprawiają, że ciasto Zobacz więcej
Pączki z prażonym kokosem i białą czekoladą 6 lutego 2013 Słodkości pączki z prażonym kokosem – www.wolnakuchnia.pl Pączki przygotować np. według tego przepisu. Dekoracja: z białą czekoladą i Zobacz więcej
Dawno nie muffinkowałam! Ostatnio tak mnie naszło , że narobiłam ich całą wielką blachę wymyślając przy tym coraz to inne smaki. Były o smaku twixa … były pączkowe … były czekoladowe z karmelem … Zobacz więcej
Trufle z białą czekoladą i prażonym kokosem białe trufle z prażonym kokosem Na specjalne okazje zamiast gotowych słodyczy warto podarować własnoręcznie przygotowany słodki upominek. Trufle jakie dziś Zobacz więcej
Dawno nie muffinkowałam! Ostatnio tak mnie naszło , że narobiłam ich całą wielką blachę wymyślając przy tym coraz to inne smaki. Były o smaku twixa … były pączkowe … były czekoladowe z karmelem … Zobacz więcej
… delikatna masa serowa …. a wszystko to pokryte prawdziwą czekoladą i posypane dużą ilością prażonego kokosu. Czyż nie cieknie ślinka na samą myśl? Na pewno! A więc do dzieła! Wielbiciele makowców i Zobacz więcej
nie poczujemy różnicy temp.), przelać do kremówki i zmiksować. Prażony kokos: 80 g masła, 80 g wiórków kokosowych, 2 łyżki cukru pudru + 3/4 puszki masy krówkowej Masło rozpuścić na patelni. Dodać Zobacz więcej
… delikatna masa serowa …. a wszystko to pokryte prawdziwą czekoladą i posypane dużą ilością prażonego kokosu. Czyż nie cieknie ślinka na samą myśl? Na pewno! A więc do dzieła! Wielbiciele makowców i Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla was przepis na cudowny, lekki i puszysty serniczek na biszkoptowym spodzie przykryty warstewką prażonego kokosu i dżemu. Co tu dużo pisać? Ciasto jest wyśmienite, rozpływa się w Zobacz więcej
widzę, że poprzednia porcja się kończy. Dodałam dziś kilka łyżek do masy. Tego typu ciasteczka szybko rozpływają się pod wpływem temperatury pieczenia, zatem warto pamiętać, żeby zostawić im Zobacz więcej
Uwielbiam letnie śniadania i zapach czarnej porzeczki. Kolejne rewelacyjne śniadanie sprawiło, że dzień zaczęłam z uśmiechem na ustach. Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ: 1/2 szklanki surowych Zobacz więcej
z prażonego kokosu i słonecznika – przyjemnie chrupie pod zębami! Polecam! SKŁADNIKI: ( 4 szt ) NALEŚNIKI : * mąka – 1,5 szkl * mleko – 2 szkl * kakao – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * Zobacz więcej
z prażonego kokosu i słonecznika – przyjemnie chrupie pod zębami! Polecam! SKŁADNIKI: ( 4 szt ) NALEŚNIKI : * mąka – 1,5 szkl * mleko – 2 szkl * kakao – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * Zobacz więcej
Smak tych faszerowanych jajek jest tak wyjątkowy jak wyjątkowa jest pochodzaca z Indonezji pikantna granita na bazie prażonego kokosa i zmiażdżonych orzeszków ziemnych z wybranymi aromatycznymi Zobacz więcej
zupę z prażonymi wiórkami kokosa, które dodają niesamowitego aromatu. składniki: około 2kg nieobranej dyni 1l wody papryczka chilli 2cm kawałek imbiru gałka muszkatołowa 2 łyżki soku z limonki 1 Zobacz więcej
bardziej krem niż mleko :) Wiórki prażycie chwilkę na dobrze rozgrzanej patelni. Ja prażyłam pierwszy raz i bałam się przypalić, ale nawet jak się zabrązowiły lekko, smakowały b. dobrze, więc Zobacz więcej