pręga

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 3584

0
{{headerMessage}}
Gulasz z pręgo wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem. Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity. Taki gulasz robię najczęściej do klusek które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczny i sycący gulasz z pręgi wołowej. pasuje do ziemniaczków,kaszy,ryżu czy klusek ja podałam z plackami ziemniaczanymi składniki pręga wołowa 0.7 kg cebula 1 sztuka sól do smaku czarny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego Zobacz więcej
Calla
Calla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zpiekarnika.blog.pl
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 6352

0
{{headerMessage}}
Co by nie mówić i nie pisać o mięsie to i tak wołowina jest moim ulubionym. Wbrew obiegowej opinii, wcale nie jest taka trudna w przygotowaniu, wystarczy trzymać się kilku podstaw, które zdradzę Zobacz więcej
Pestka
Pestka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topestka.blogspot.com
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 4571

0
{{headerMessage}}
Coś dla mięsożerców. Bardzo lubię rozgrzewające, lekko pikantne dania jednogarnkowe. Odkąd odkryłam pręgę wołową, gulasz zawsze się udaje, a mięso jest miękkie, kruche, idealne. Robię dużą porcję i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ponieważ przepis na pręgę w sosie własnym cieszy się wśród Was dość dużą popularnością, postanowiłam dziś przedstawić Wam inną propozycję na wykorzystanie tego mięsa. Nic odkrywczego – roladki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: 800 g pręgi wołowej z kością 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1/4 główki białej kapusty 1 duża cebula 1 szklanka wody 2 łyżki lubczyku 2 łyżki curry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pręga wołowa to ta cześć wołowiny, którą lubię najbardziej. Mięso zawiera dużą ilość naturalnej żelatyny, dlatego też po ugotowaniu jest bardzo miękkie i kleiste. Wywar, w którym gotujemy mięso można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj weźmiemy się za trochę mniej popularny kawałek wołowiny – za pręgę, czyli po prostu za dolną część krowiej nogi. Jest to mięso niezbyt popularne, bo wymaga długiej obróbki cieplnej, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pręga chyba wejdzie do czołówki moich ulubionych mięs. Nie wiedzieć dlaczego zawsze lądowała w rosole, a nie na patelni. A odpowiednio długo duszona jest pyszna, kuchutka i w zasadzie nie wymaga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkąd w domu zawitał szybkowar aromaty z naszej kuchni budzą zazdrość sąsiadów. Jedno za drugim dania lądują na stole do oceny domowników. Poniższym postanowiliśmy się podzielić już dziś ale planujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz jest prosty w przygotowaniu. Doskonały na chłodnie dni. Mięso wołowe jest bardzo soczyste i miękkie, sos zaś aromatyczny i oryginalny. SKŁADNIKI: na 6-8 porcji; czas przygotowania ok 120 minut Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Problem tkwi jednak często w tym że dostępność polskiej kuchni na co dzień jest znikoma w dużych miastach a zalewa ją fala obcych kuchni które na dodatek są podane w najbardziej niechlujny sposób. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno dawno temu, szykowałam przepiękne ossobucco na obiad - możecie poczytać o nim tutaj. Niestety taki elementy są trudne do zdobycia, więc kiedy w ręce trafiła mi pręga wołowa - nie zastanawiałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia iduszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Przepis na spring rolls na pewno powtórzę też w domu bo danie świetne, idealne na przekąski na imprezie albo jako przystawka. Wygodne, bo można je przygotować wcześniej. Składniki na 4 solidne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Gulasz wołowy z pręgi Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej