pręga wołowa

Długo duszona pręga wołowa z kością • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania Zobacz więcej
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia iduszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 800 g pręgi wołowej z kością 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1/4 główki białej kapusty 1 duża cebula 1 szklanka wody 2 łyżki lubczyku 2 łyżki curry Zobacz więcej
Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą Zobacz więcej
Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza Zobacz więcej
Pręga wołowa to ta cześć wołowiny, którą lubię najbardziej. Mięso zawiera dużą ilość naturalnej żelatyny, dlatego też po ugotowaniu jest bardzo miękkie i kleiste. Wywar, w którym gotujemy mięso można Zobacz więcej
Odpowiednio długo duszona rozpływa się w ustach :) Składniki ok 1/2 kg pręgi wołowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz gruboziarnista przyprawa do wołowiny Zobacz więcej
Dawno dawno temu, szykowałam przepiękne ossobucco na obiad - możecie poczytać o nim tutaj. Niestety taki elementy są trudne do zdobycia, więc kiedy w ręce trafiła mi pręga wołowa - nie zastanawiałam Zobacz więcej
Rolady wołowe - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Grill Jarzyny i Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Flaki wołowe

Flaki wołowe 21

Flaki mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni reagują bleeee inni jak ja za nimi przepadają. Gęsta, aromatyczna, lekko ostra zupa – dobra szczególnie w chłodne dni. Moja Mama robi zawsze Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 1197

Dzisiaj soczysty udziec wołowy z piekarnika. Jak przyrządzić takie mięso? Należy przygotować ładny kawałek mięsa i zestaw przypraw... ...na 1 kg mięsa: łyżeczkę soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki Zobacz więcej
wojtus781
wojtus781 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne odsłony pati
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 67

Wołowina to mięso o bardzo specyficznym smaku. Ma ona wielu miłośników jak i przeciwników, mój mężuś to zdecydowanie miłośnik tego mięsa, a poza tym jest to jego ulubiony rodzaj. W związku z tym Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE 8

ZRAZY WOŁOWE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
Taki półmisek spring rollsów to może być hit w czasie spotkania ze znajomymi fot. D.Szymborska Takie to proste, takie to pyszne, trochę pracochłonne bo zawijania dużo, potrzeba też czasu by mięso Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Tatar wołowy

Tatar wołowy 81

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowana 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 902

Gulasz wołowy po mojemu. Nie wiem, czy właśnie tak się robi gulasz, ale się tym nie przejmuję, najważniejsze, że efekt końcowy wyszedł niesamowicie smaczny. Mogłabym to równie dobrze nazwać potrawką z Zobacz więcej
kociolek.contact
kociolek.contact Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kociołek
Rosół Wołowy

Rosół Wołowy 37

Witam. Rosół jest prawdopodobnie najpopularniejszą zupą goszczącą na Polskich stołach.Spotykany w wielu wersjach, wołowy, drobiowy, wołowo-drobiowy czy też warzywny. Niezależnie na jaką wersje się Zobacz więcej
Tatar wołowy. Nie każdy za nim przepada, nie każdy lubi surowe mięso. Tajemnica dobrego smaku tkwi w jego dobrym przygotowaniu. Mięso musi być dobrze doprawione, aksamitne i koniecznie z dodatkami, Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej