Przepis na pręga wołowa

Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 4528

Gulasz z pręgo wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem. Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity. Taki gulasz robię najczęściej do klusek które Zobacz więcej
Pestka
Pestka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
topestka.blogspot.com
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 4881

Coś dla mięsożerców. Bardzo lubię rozgrzewające, lekko pikantne dania jednogarnkowe. Odkąd odkryłam pręgę wołową, gulasz zawsze się udaje, a mięso jest miękkie, kruche, idealne. Robię dużą porcję i Zobacz więcej
Calla
Calla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zpiekarnika.blog.pl
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 6939

Co by nie mówić i nie pisać o mięsie to i tak wołowina jest moim ulubionym. Wbrew obiegowej opinii, wcale nie jest taka trudna w przygotowaniu, wystarczy trzymać się kilku podstaw, które zdradzę Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 4627

Aromatyczny i sycący gulasz z pręgi wołowej. pasuje do ziemniaczków,kaszy,ryżu czy klusek ja podałam z plackami ziemniaczanymi składniki pręga wołowa 0.7 kg cebula 1 sztuka sól do smaku czarny Zobacz więcej
Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 800 g pręgi wołowej z kością 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1/4 główki białej kapusty 1 duża cebula 1 szklanka wody 2 łyżki lubczyku 2 łyżki curry Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Szybkowar - gulasz z pręgi wołowej

Szybkowar - gulasz z pręgi wołowej 1964

Odkąd w domu zawitał szybkowar aromaty z naszej kuchni budzą zazdrość sąsiadów. Jedno za drugim dania lądują na stole do oceny domowników. Poniższym postanowiliśmy się podzielić już dziś ale planujemy Zobacz więcej
Pręga wołowa to ta cześć wołowiny, którą lubię najbardziej. Mięso zawiera dużą ilość naturalnej żelatyny, dlatego też po ugotowaniu jest bardzo miękkie i kleiste. Wywar, w którym gotujemy mięso można Zobacz więcej
Długo duszona pręga wołowa z kością • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania Zobacz więcej
Dawno dawno temu, szykowałam przepiękne ossobucco na obiad - możecie poczytać o nim tutaj. Niestety taki elementy są trudne do zdobycia, więc kiedy w ręce trafiła mi pręga wołowa - nie zastanawiałam Zobacz więcej
Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza Zobacz więcej
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia iduszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Pręga wołowa w sosie własnym

Pręga wołowa w sosie własnym 402

Odpowiednio długo duszona rozpływa się w ustach :) Składniki ok 1/2 kg pręgi wołowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz gruboziarnista przyprawa do wołowiny Zobacz więcej
Jeśli nie robiliście dotąd gulaszu z pręgi wołowej, gorąco polecam. Pręga (inaczej goleń) idealnie sprawdza się właśnie w tym daniu. Ze względu na dużą zawartość tkanki łącznej posiada właściwości Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Pręga wołowa duszona w porterze

Pręga wołowa duszona w porterze 1091

Dzisiaj weźmiemy się za trochę mniej popularny kawałek wołowiny – za pręgę, czyli po prostu za dolną część krowiej nogi. Jest to mięso niezbyt popularne, bo wymaga długiej obróbki cieplnej, ale Zobacz więcej
Gulasz jest prosty w przygotowaniu. Doskonały na chłodnie dni. Mięso wołowe jest bardzo soczyste i miękkie, sos zaś aromatyczny i oryginalny. SKŁADNIKI: na 6-8 porcji; czas przygotowania ok 120 minut Zobacz więcej
Taki półmisek spring rollsów to może być hit w czasie spotkania ze znajomymi fot. D.Szymborska Takie to proste, takie to pyszne, trochę pracochłonne bo zawijania dużo, potrzeba też czasu by mięso Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13948

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej