pręga wołowa

Gulasz z pręgo wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem. Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity. Taki gulasz robię najczęściej do klusek które Zobacz więcej
Aromatyczny i sycący gulasz z pręgi wołowej. pasuje do ziemniaczków,kaszy,ryżu czy klusek ja podałam z plackami ziemniaczanymi składniki pręga wołowa 0.7 kg cebula 1 sztuka sól do smaku czarny Zobacz więcej
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego Zobacz więcej
Co by nie mówić i nie pisać o mięsie to i tak wołowina jest moim ulubionym. Wbrew obiegowej opinii, wcale nie jest taka trudna w przygotowaniu, wystarczy trzymać się kilku podstaw, które zdradzę Zobacz więcej
Coś dla mięsożerców. Bardzo lubię rozgrzewające, lekko pikantne dania jednogarnkowe. Odkąd odkryłam pręgę wołową, gulasz zawsze się udaje, a mięso jest miękkie, kruche, idealne. Robię dużą porcję i Zobacz więcej
ją również na wywary, zupy, buliony, rosół, gulasz oraz na masy i rolady mięsne. Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego, minerałów i witamin. Mięso wołowe, które najlepiej nadaje Zobacz więcej
Pręga wołowa to ta cześć wołowiny, którą lubię najbardziej. Mięso zawiera dużą ilość naturalnej żelatyny, dlatego też po ugotowaniu jest bardzo miękkie i kleiste. Wywar, w którym gotujemy mięso można Zobacz więcej
Odkąd w domu zawitał szybkowar aromaty z naszej kuchni budzą zazdrość sąsiadów. Jedno za drugim dania lądują na stole do oceny domowników. Poniższym postanowiliśmy się podzielić już dziś ale planujemy Zobacz więcej
Gulasz jest prosty w przygotowaniu. Doskonały na chłodnie dni. Mięso wołowe jest bardzo soczyste i miękkie, sos zaś aromatyczny i oryginalny. SKŁADNIKI: na 6-8 porcji; czas przygotowania ok 120 minut Zobacz więcej
Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza Zobacz więcej
. Problem tkwi jednak często w tym że dostępność polskiej kuchni na co dzień jest znikoma w dużych miastach a zalewa ją fala obcych kuchni które na dodatek są podane w najbardziej niechlujny sposób. Zobacz więcej
g 2 łyżki suszonego tymianku świeżo zmielony pieprz 4 liście laurowe2 szklanki jasnego piwa 2 łyżki miodu sól do smaku tłuszcz gęsi do obsmażenia - około 2 łyżek Przygotowanie: mięso umyć, osuszyć, Zobacz więcej
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia iduszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
! Przepis na spring rolls na pewno powtórzę też w domu bo danie świetne, idealne na przekąski na imprezie albo jako przystawka. Wygodne, bo można je przygotować wcześniej. Składniki na 4 solidne Zobacz więcej
Dzisiaj weźmiemy się za trochę mniej popularny kawałek wołowiny – za pręgę, czyli po prostu za dolną część krowiej nogi. Jest to mięso niezbyt popularne, bo wymaga długiej obróbki cieplnej, ale Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Gulasz wołowy z pręgi Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Flaki

Flaki 19

0
Składniki: 1/2 kg pręgi wołowej 2marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 łyżka przyprawy do flaków 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki … Zobacz więcej
Kasia123
Kasia123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Łazanki

Łazanki 476

0
Czas przygotowania: min. Czas pieczenia: min. Łazanki według przepisu od mojej mamy. Bardzo je lubię chociaż rzadko je robimy. Składniki: - paczka makaronu łazanki - 60 dag mięsa wołowego (pręga, Zobacz więcej