pręga wołowa w sosie

Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą Zobacz więcej
Pulpety wołowe w sosie kurkowym - Dania obiadowe - RudawKuchni - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU RudawKuchni Pulpety wołowe w sosie kurkowym (17.09.2017)Babeczki serowe Zobacz więcej
Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1 puszka krojonych pomidorów oregano, papryka Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Ozór wołowy w sosie chrzanowym

Ozór wołowy w sosie chrzanowym 33

Ozorkowego tematu ciąg dalszy bo skoro już ugotowałam ozora to trzeba go jakoś podać. Zawsze lubiłam gotowane mięso z rosołu więc z ozorkiem nie mam problemu. Lubię pokroić go w cienkie plasterki i Zobacz więcej
Długo duszona pręga wołowa z kością • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania Zobacz więcej
Klasyka polskiej kuchni tradycyjnej, czyli zrazy wołowe – tutaj w wersji niezawijanej, potocznie zwane bitkami wołowymi. Zrazy wywodzą się z kuchni staropolskiej, w szczególności myśliwskiej i Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Zrazy wołowe w sosie

Zrazy wołowe w sosie 159

Znacie pojęcie Comfort Food? Średnio lubię wszystkie zagraniczno-języczne wyrażenia, więc powiem Wam śmiało, że to po prostu przyjemne smaki dzieciństwa. Każdy je ma, każdy je czuje. Najlepiej na Zobacz więcej
Wołowina w sosie winno-warzywnym to klasyka kuchni francuskiej. Tak duszona np. po prowansalsku czy burgundzku, jest miękka i bardzo aromatyczna, a towarzyszący jej sos wyśmienity. Zainspirowana Zobacz więcej
Moja babcia robiła najlepsze bitki na świecie. Mama próbowała jej dorównać ale niestety tak to bywa z przepisami babć, że zazwyczaj smakują wyjątkowo i są nie do podrobienia. Nigdy przenigdy nie Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Pręga wołowa w sosie własnym

Pręga wołowa w sosie własnym 244

Odpowiednio długo duszona rozpływa się w ustach :) Składniki ok 1/2 kg pręgi wołowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz gruboziarnista przyprawa do wołowiny Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na ozór wołowy. Od lat go nie jadłam. Ostatnio jak byłam taaaaka mała, pamiętam, że mama go zrobiła i było to bardzo delikatne mięso. W końcu trafiła się okazja i się Zobacz więcej
duszone ozorki i lekko obsmażona wątróbka drobiowa to moje ulubione podroby. Nie wymagają skomplikowanych przygotowań, by były delikatne. Ozorki już kilkakrotnie wystąpiły na blogu i widzę, że pora Zobacz więcej
Pulpeciki z mięsa wołowego duszone w delikatnym, śmietankowym sosie o wyraźnym musztardowym smaku. Smaczne i sycące danie do przygotowania na patelni. PULPECIKIWOŁOWE: 500 g mięsa wołowego mielonego 1 Zobacz więcej
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego Zobacz więcej
Soczyste, mocno pomidorowe, świetnie pasują do ryżu, wszelkich kasz czy też makaronu. Polubią je zarówno dorośli jak i dzieci. Musicie je wypróbować. Składniki na 4-5 porcji: 250g mielonej wołowiny Zobacz więcej
Jednogarnkowa propozycja, sycąca i pyszna, która rewelacyjnie komponuje się z wszelkimi kaszami (których, swoją drogą, jemy za mało!)- gulasz wołowy z marchewką w sosie ze świeżych pomidorów Zobacz więcej
Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza Zobacz więcej
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia iduszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
Pulpety wołowe w sosie dyniowym – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie kontakt rogatek w podróży O mnie kontakt rogatek w podróży Pulpety wołowe w sosie dyniowym Sama nie Zobacz więcej
Pręga chyba wejdzie do czołówki moich ulubionych mięs. Nie wiedzieć dlaczego zawsze lądowała w rosole, a nie na patelni. A odpowiednio długo duszona jest pyszna, kuchutka i w zasadzie nie wymaga Zobacz więcej