profiterole

ZOBACZ TAKŻE:

Moim postanowieniem noworocznym było przekonanie się do robienia słodkości. Zdecydowanie jest ich za mało na blogu!:) Dlatego też kupiłam książkę "Czekoladowe słodkości", o której wspominałam w Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Profiterole

Profiterole 232

1
Profiterole czyli ptysie w wersji mini, idealne, można pochłonąć w całości bez obaw o pobrudzenie rąk i ubrania. Delikatne ciasteczko, bita śmietana i polewa czekoladowa - zdecydowanie polecam, Zobacz więcej
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Powinny być tak małe aby na raz włożyć je do ust i zjeść, te były nieco większe - no takie na dwa gryzy :) . Upieczone z ciasta ptysiowego (parzonego), potem Zobacz więcej
To przepyszne, chrupiące mini-ptysie, które rozpływają się w ustach. Wypełnić je można różnymi kremami i udekorować polewą owocową lub czekoladową. Są tak maleńkie i urocze, że pochłania się je w Zobacz więcej
Ten deser chodził za mną już od dłuższego czasu. Chrupiące ciasto ptysiowe, słodko-słony karmel i nadzienie, które zachwyci najwybredniejsze kubki smakowe. Ciastka idealnie komponują się z delikatną i Zobacz więcej
Profiterole/ Profiteroles | COOKING & GOODLOOKING COOKING & GOODLOOKING - PRZEPISY – PORADY – INSPIRACJE - Informacje Biblioteczka Cooking RSS Profiterole/ Profiteroles 14 lis Nie będziemy Zobacz więcej
odstawić do ostygnięcia. Następnie zmiksować ciasto z jajkami (dodawać najlepiej po jednym), proszkiem i solą. Ciasto przekładać porcjami do rękawa cukierniczego lub szprycy i zachowując odstęp Zobacz więcej
łyżką, żeby wystygło szybciej. Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Do ciasta wbić jajka i zmiksować do gładkości. Blachy wyściełać papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ok. Zobacz więcej
Profiterole to malutkie ptysie wypełnione kremem. Są chrupiące, pachnące i bardzo urocze. Idealne na jednego gryzka, przez co można sięgać po nie co chwila. Zaskakują prostym wykonaniem, a rodzinka Zobacz więcej
Małe profiterole nadziewane kremem z mango. Małe, niezbyt słodkie i z nutą egzotycznego smaku, nie można zjeść tylko jednego! Do tego wbrew pozorom łatwe do przygotowania. na ciasto: 120g mąki Zobacz więcej
yorki
yorki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My man's kitchen
Profiterole

Profiterole 69

0
Małe kuleczki ciasta ptysiowego napełnione w środku waniliowym cream patissier i polane czekoladą. Zawsze je kupowaliśmy i były one w mniej bogatej wersji bo z bitą śmietaną i cukrem pudrem(ciekawe Zobacz więcej
Profiterole, ptysie i wszystkie inne smakołyki, przygotowywane z ciasta parzonego, bez wątpienia należą do moich ulubionych. Problem w tym, że nie miałem zbytniego szczęścia do tego rodzaju ciasta. Zobacz więcej
Kiedy spróbowałam ich po raz pierwszy, nie mogłam wyjść z podziwu, że coś tak małego jest tak pyszne. I ta czekolada... Dla wszystkich, którzy czasem tęsknią za ptysiem z dzieciństwa lub z Zobacz więcej
Są małe, pyszne i bardzo trudno zjeść tylko jednego. Profiterole, lub po prostu "ptysie", to wyjątkowo prosty do przyrządzenia francuski deser. W ich najpopularniejszej odmianie, ptysie wypełnione są Zobacz więcej
Uwielbiam profiterole! Zawsze kupowałam je nadziane bitą śmietaną i polane gęstą czekoladą. Poniżej przedstawiam letnią wersję na ptysie. Z pysznymi wisienkami. Składniki: Ciasto ptysiowe (przepis Zobacz więcej
profiteroles with custard cream filling Najwyższy czas zaopatrzyć się w kubek gorącej kawy czy herbaty. Zawsze ptysie, eklerki i wszystko co z ciasta parzonego uznawałam za duże wyzwanie, które pewnie Zobacz więcej
Profiteroles, czyli prawie nasze Polskie ptysie z ciasta parzonego. Najczęściej nadziewane są bitą śmietaną z dodatkami lub kremem budyniowym i polane sosem czekoladowym ze śmietanką, który wcześniej Zobacz więcej
O samym cieście parzonym napiszę oddzielny wpis, żeby przejść do rzeczy. Małe ptysie są doskonałą przekąską na imprezy. Przy okazji robienia tych zrobiłam dwa nadzienia - czekoladową bitą śmietanę i Zobacz więcej
Może i ptysie kojarzą się ze słodkimi kremami, ale ja chciałbym Wam dzisiaj pokazać, że nadają się one równie dobrze jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielna przystawka wegetariańska. Po Zobacz więcej
BOSKIE PROFITEROL :) Zapraszam Was na grecka wersje deseru slynnego francuskiego profiterole, z ktorym wlasciwie niewiele ma wspolnego :) bardzo latwe w wykonaniu wymagajace oczywiscie troszke czasu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: