profiterole

ZOBACZ TAKŻE:

Moim postanowieniem noworocznym było przekonanie się do robienia słodkości. Zdecydowanie jest ich za mało na blogu!:) Dlatego też kupiłam książkę "Czekoladowe słodkości", o której wspominałam w Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Profiterole

Profiterole 236

1
Profiterole czyli ptysie w wersji mini, idealne, można pochłonąć w całości bez obaw o pobrudzenie rąk i ubrania. Delikatne ciasteczko, bita śmietana i polewa czekoladowa - zdecydowanie polecam, Zobacz więcej
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Powinny być tak małe aby na raz włożyć je do ust i zjeść, te były nieco większe - no takie na dwa gryzy :) . Upieczone z ciasta ptysiowego (parzonego), potem Zobacz więcej
To przepyszne, chrupiące mini-ptysie, które rozpływają się w ustach. Wypełnić je można różnymi kremami i udekorować polewą owocową lub czekoladową. Są tak maleńkie i urocze, że pochłania się je w Zobacz więcej
Ten deser chodził za mną już od dłuższego czasu. Chrupiące ciasto ptysiowe, słodko-słony karmel i nadzienie, które zachwyci najwybredniejsze kubki smakowe. Ciastka idealnie komponują się z delikatną i Zobacz więcej
Profiterole/ Profiteroles | COOKING & GOODLOOKING COOKING & GOODLOOKING - PRZEPISY – PORADY – INSPIRACJE - Informacje Biblioteczka Cooking RSS Profiterole/ Profiteroles 14 lis Nie będziemy Zobacz więcej
odstawić do ostygnięcia. Następnie zmiksować ciasto z jajkami (dodawać najlepiej po jednym), proszkiem i solą. Ciasto przekładać porcjami do rękawa cukierniczego lub szprycy i zachowując odstęp Zobacz więcej
łyżką, żeby wystygło szybciej. Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Do ciasta wbić jajka i zmiksować do gładkości. Blachy wyściełać papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ok. Zobacz więcej
Profiterole to malutkie ptysie wypełnione kremem. Są chrupiące, pachnące i bardzo urocze. Idealne na jednego gryzka, przez co można sięgać po nie co chwila. Zaskakują prostym wykonaniem, a rodzinka Zobacz więcej
Małe profiterole nadziewane kremem z mango. Małe, niezbyt słodkie i z nutą egzotycznego smaku, nie można zjeść tylko jednego! Do tego wbrew pozorom łatwe do przygotowania. na ciasto: 120g mąki Zobacz więcej
yorki
yorki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My man's kitchen
Profiterole

Profiterole 70

0
Małe kuleczki ciasta ptysiowego napełnione w środku waniliowym cream patissier i polane czekoladą. Zawsze je kupowaliśmy i były one w mniej bogatej wersji bo z bitą śmietaną i cukrem pudrem(ciekawe Zobacz więcej
Profiterole, ptysie i wszystkie inne smakołyki, przygotowywane z ciasta parzonego, bez wątpienia należą do moich ulubionych. Problem w tym, że nie miałem zbytniego szczęścia do tego rodzaju ciasta. Zobacz więcej
Kiedy spróbowałam ich po raz pierwszy, nie mogłam wyjść z podziwu, że coś tak małego jest tak pyszne. I ta czekolada... Dla wszystkich, którzy czasem tęsknią za ptysiem z dzieciństwa lub z Zobacz więcej
Są małe, pyszne i bardzo trudno zjeść tylko jednego. Profiterole, lub po prostu "ptysie", to wyjątkowo prosty do przyrządzenia francuski deser. W ich najpopularniejszej odmianie, ptysie wypełnione są Zobacz więcej
Uwielbiam profiterole! Zawsze kupowałam je nadziane bitą śmietaną i polane gęstą czekoladą. Poniżej przedstawiam letnią wersję na ptysie. Z pysznymi wisienkami. Składniki: Ciasto ptysiowe (przepis Zobacz więcej
profiteroles with custard cream filling Najwyższy czas zaopatrzyć się w kubek gorącej kawy czy herbaty. Zawsze ptysie, eklerki i wszystko co z ciasta parzonego uznawałam za duże wyzwanie, które pewnie Zobacz więcej
Profiteroles, czyli prawie nasze Polskie ptysie z ciasta parzonego. Najczęściej nadziewane są bitą śmietaną z dodatkami lub kremem budyniowym i polane sosem czekoladowym ze śmietanką, który wcześniej Zobacz więcej
O samym cieście parzonym napiszę oddzielny wpis, żeby przejść do rzeczy. Małe ptysie są doskonałą przekąską na imprezy. Przy okazji robienia tych zrobiłam dwa nadzienia - czekoladową bitą śmietanę i Zobacz więcej
ładnie wyrosną i będą lśniące i brązowe. Po postukaniu w spód powinien dobiegać pusty głos. Studzimy je. /Bake in 180*C until they puff up, about 15-20 minutes. Inside they should be empty. Farsz: Zobacz więcej
BOSKIE PROFITEROL :) Zapraszam Was na grecka wersje deseru slynnego francuskiego profiterole, z ktorym wlasciwie niewiele ma wspolnego :) bardzo latwe w wykonaniu wymagajace oczywiscie troszke czasu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: