profiterole

ZOBACZ TAKŻE:

gotujzw
gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Profiterole

Profiterole 243

Profiterole czyli ptysie w wersji mini, idealne, można pochłonąć w całości bez obaw o pobrudzenie rąk i ubrania. Delikatne ciasteczko, bita śmietana i polewa czekoladowa - zdecydowanie polecam, Zobacz więcej
Pyszne Kaprysy
Pyszne Kaprysy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pysznekaprysy.blogspot.com
PROFITEROLE

PROFITEROLE 118

Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Powinny być tak małe aby na raz włożyć je do ust i zjeść, te były nieco większe - no takie na dwa gryzy :) . Upieczone z ciasta ptysiowego (parzonego), potem Zobacz więcej
Moim postanowieniem noworocznym było przekonanie się do robienia słodkości. Zdecydowanie jest ich za mało na blogu!:) Dlatego też kupiłam książkę "Czekoladowe słodkości", o której wspominałam w Zobacz więcej
yorki
yorki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My man's kitchen
Profiterole

Profiterole 75

Małe kuleczki ciasta ptysiowego napełnione w środku waniliowym cream patissier i polane czekoladą. Zawsze je kupowaliśmy i były one w mniej bogatej wersji bo z bitą śmietaną i cukrem pudrem(ciekawe Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
KARMELOWE PROFITEROLE

KARMELOWE PROFITEROLE 105

Ten deser chodził za mną już od dłuższego czasu. Chrupiące ciasto ptysiowe, słodko-słony karmel i nadzienie, które zachwyci najwybredniejsze kubki smakowe. Ciastka idealnie komponują się z delikatną i Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
PROFITEROLE MALINOWE

PROFITEROLE MALINOWE 55

To przepyszne, chrupiące mini-ptysie, które rozpływają się w ustach. Wypełnić je można różnymi kremami i udekorować polewą owocową lub czekoladową. Są tak maleńkie i urocze, że pochłania się je w Zobacz więcej
big-bubble-gum
big-bubble-gum Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bubble gum
Malutkie budyniowe profiterole

Malutkie budyniowe profiterole 129

Profiterole to malutkie ptysie wypełnione kremem. Są chrupiące, pachnące i bardzo urocze. Idealne na jednego gryzka, przez co można sięgać po nie co chwila. Zaskakują prostym wykonaniem, a rodzinka Zobacz więcej
Słodkie ostatki ! Składniki: CIASTO: orginał 1 szklanka wody 150g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia KREM: 1 duża lub 2 mniejsze pomarańcza 1 całe jajko Zobacz więcej
MrsCake
MrsCake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet Corner 8
Profiterole dla leniwych ;)

Profiterole dla leniwych ;) 72

Zachwyciłam się ciastem parzonym :) Jest zaskakująco proste do zrobienia. Smakuje nawet bez nadzienia - musiałam się powstrzymywać przed wyczyszczeniem blachy z tymi uroczymi ptysiami w wersji mini. Zobacz więcej
Małe profiterole nadziewane kremem z mango. Małe, niezbyt słodkie i z nutą egzotycznego smaku, nie można zjeść tylko jednego! Do tego wbrew pozorom łatwe do przygotowania. na ciasto: 120g mąki Zobacz więcej
Są małe, pyszne i bardzo trudno zjeść tylko jednego. Profiterole, lub po prostu "ptysie", to wyjątkowo prosty do przyrządzenia francuski deser. W ich najpopularniejszej odmianie, ptysie wypełnione są Zobacz więcej
Kiedy spróbowałam ich po raz pierwszy, nie mogłam wyjść z podziwu, że coś tak małego jest tak pyszne. I ta czekolada... Dla wszystkich, którzy czasem tęsknią za ptysiem z dzieciństwa lub z Zobacz więcej
profiteroles with custard cream filling Najwyższy czas zaopatrzyć się w kubek gorącej kawy czy herbaty. Zawsze ptysie, eklerki i wszystko co z ciasta parzonego uznawałam za duże wyzwanie, które pewnie Zobacz więcej
Uwielbiam profiterole! Zawsze kupowałam je nadziane bitą śmietaną i polane gęstą czekoladą. Poniżej przedstawiam letnią wersję na ptysie. Z pysznymi wisienkami. Składniki: Ciasto ptysiowe (przepis Zobacz więcej
Profiteroles, czyli prawie nasze Polskie ptysie z ciasta parzonego. Najczęściej nadziewane są bitą śmietaną z dodatkami lub kremem budyniowym i polane sosem czekoladowym ze śmietanką, który wcześniej Zobacz więcej
O samym cieście parzonym napiszę oddzielny wpis, żeby przejść do rzeczy. Małe ptysie są doskonałą przekąską na imprezy. Przy okazji robienia tych zrobiłam dwa nadzienia - czekoladową bitą śmietanę i Zobacz więcej
Może i ptysie kojarzą się ze słodkimi kremami, ale ja chciałbym Wam dzisiaj pokazać, że nadają się one równie dobrze jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielna przystawka wegetariańska. Po Zobacz więcej
jacobtastes
jacobtastes Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JacobTastes
Profiterolki

Profiterolki 12

Ciasto parzone należy chyba do jednego z najbardziej uniwersalnych ciast. Możemy je wykorzystać jako bazę pod desery – ptysie, eklery, karpatkę, jak również wykonać z nich dania wytrawne faszerując Zobacz więcej
Ciasto parzone daje nam różnorodność wypieków. Wykonanie ciasta praktycznie wciąż to samo, a możliwości tak wiele:eklerki, ptysie, ciasto Karpatka, Croquembuche ... wykonanie nie musi być tylko na Zobacz więcej
BOSKIE PROFITEROL :) Zapraszam Was na grecka wersje deseru slynnego francuskiego profiterole, z ktorym wlasciwie niewiele ma wspolnego :) bardzo latwe w wykonaniu wymagajace oczywiscie troszke czasu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: