profiterolki

ZOBACZ TAKŻE:

jacobtastes
jacobtastes Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JacobTastes
Profiterolki

Profiterolki 16

Ciasto parzone należy chyba do jednego z najbardziej uniwersalnych ciast. Możemy je wykorzystać jako bazę pod desery – ptysie, eklery, karpatkę, jak również wykonać z nich dania wytrawne faszerując Zobacz więcej
Ciasto parzone daje nam różnorodność wypieków. Wykonanie ciasta praktycznie wciąż to samo, a możliwości tak wiele:eklerki, ptysie, ciasto Karpatka, Croquembuche ... wykonanie nie musi być tylko na Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Profiterolki

Profiterolki 81

Profiterolki, to niewielkie ciastka z ciasta ptysiowego, wypiekane na blasze. Opcjonalnie wypełnione bitą śmietaną, lodamilub innym kremem. „Ciasto ptysiowe wynaleziono najprawdopodobniej w połowie Zobacz więcej
dorota.w
dorota.w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daktyle w czekoladzie
Profiterolki

Profiterolki 70

Małe słodkości, z nadzieniem biało-czerwonym, idealne na kibicowanie ale też na zbliżający się Dzień Ojca :) Profiterolki to małe ptysie nadziewane przez szprycowanie, u mnie kremem budyniowym i Zobacz więcej
magnolia0joaska
magnolia0joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
magnolia0joaska kuchennie
Profiterolki

Profiterolki 101

Dzisiaj zapraszam na profiterolki z nadzieniem śmietankowo - pomarańczowym według przepisu Jamie'go Martina Składniki: ciasto ptysiowe: 200g zimnej wody 3 łyżeczki cukru pudru 85g masła 115g mąki Zobacz więcej
Profiterolki to rodzaj małych francuskich ciasteczek z ciasta ptysiowego, napełnianych za pomocą szprycy dowolnym kremem. U mnie jest to krem śmietankowo-budyniowy, który zawsze się udaje, a smakuje Zobacz więcej
Nazwa dla jednych doskonale znana,a dla innych zupełnie obca .Profiterolki,czylichrupiące, ptysie wypełnione przeróżnymikremami ,posypane cukrem lub z dodatkiem polewy czekoladowej. Nazwa pochodzi z Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Profiterolki z advocatem

Profiterolki z advocatem 274

Profiterolki to danie kuchni francuskiej, u nas powiedzielibyśmy miniptysie. Moje ciasteczka są wielkości orzecha włoskiego, nadziewam je advocatem i polewam czekoladą. Wspaniale nadają się na Zobacz więcej
Pyszne profiterolki z przepisu wspaniałej Doroty Świątkowskiej :) Wbrew pozorom ich wykonanie nie jest trudne. Wspaniałe wypieki na tzw. kęs. Ciasto parzone 1 szklanka wody 125 g masła lub margaryny 1 Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Profiterolki z ajerkoniakiem

Profiterolki z ajerkoniakiem 74

Profiterolki to popularny francuski deser z ciasta parzonego. Nazwa jak najbardziej światowa, ale to w sumie taka miniaturowa odmiana naszych polskich ptysi. Można je nadziewać dowolnym kremem za Zobacz więcej
Dla mnie najbardziej zgubne są małe ciasteczka, cukiereczki, trufelki czy mini bajaderki. Takie malutkie, po które sięga się za każdym razem gdy obok nich się przechodzi, które przyjemnie osładzają Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
profiterolki z cytrynowym kremem

profiterolki z cytrynowym kremem 69

Profiterolki to znany na cały świat deser z ciasta parzonego, można je nadziewać dowolnymi kremami, bitą śmietaną, lodami lub nawet nadzieniem wytrawnym. Oryginalnie po upieczeniu nie są przecinane na Zobacz więcej
Profiterolki czyli mini ptysie z ciasta parzonego, po brzegi nadziane pysznym kremem adwokatowym. Na prawdę bardzo ciężko się od nich oderwać:) SKŁADNIKI: Ciasto parzone: (na 2 duże blachy Zobacz więcej
ZuziaNS
ZuziaNS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Najlepsze Smakołyki
Profiterolki z porzeczkami

Profiterolki z porzeczkami 56

Czyli po naszemu małe ptysie Bardzo, bardzo słodkie i intensywnie różowe (dzięki porzeczkom). Możecie użyć ulubionego ciasta parzonego, ale jeśli takowego nie macie zapraszam do wypróbowania tego Zobacz więcej
Gdybyście mnie spytali ile czasu minęło od początku grudnia miałabym duży problem z odpowiedzią, dla mnie to wszystko trwało jak zwariowane kilka dni, no może dwa tygodnie! Ostatnio mam gorący czas, Zobacz więcej
Profiterolki czyli nasze mini - ptysie to niewielkich rozmiarów ciastka przygotowane z ciasta parzonego (ptysiowego) i wypełnione nadzieniem - najczęściej bitą śmietaną. Malutkie, takie na jeden, dwa Zobacz więcej
Zatraceni w przedświątecznej gorączce przygotowań nie mamy czasu, albo zwyczajnie ochoty na duże wyzwania kulinarne. Warto jednak zatrzymać się na chwilę, odetchnąć i uzupełnić zużyte zasoby energii. Zobacz więcej
Profiterolki to chrupiące ciasteczka francuskie – podawane z kremami lub zwykłą bitą śmietaną, tak jak ja pokażę Wam dzisiaj. : ) Przepis na nie znalazłam na blogu Moje Wypieki, zdecydowałam się tylko Zobacz więcej
Wszyscy lubimy ptysie nadziane bitą śmietaną, to klasyk wśród wypieków. Ale ciasto ptysiowe (zwane parzonym) ma dużo więcej zastosowań, tych na słodko jak i wytrawnie. Moją dzisiejszą propozycją są Zobacz więcej
Tak, tak, wiem, że profiteroles to ptysiowe ciasteczka, ale gdy zrobiłam dzisiejszy obiad z PROFI i zastanawiałam się, do czego można go przyrównać, przychodziło mi do głowy wszystko, co nadziewane. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: