Przepis na profiterolki

dorota.w
dorota.w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daktyle w czekoladzie
Profiterolki

Profiterolki 87

Małe słodkości, z nadzieniem biało-czerwonym, idealne na kibicowanie ale też na zbliżający się Dzień Ojca :) Profiterolki to małe ptysie nadziewane przez szprycowanie, u mnie kremem budyniowym i Zobacz więcej
Pyszne profiterolki z przepisu wspaniałej Doroty Świątkowskiej :) Wbrew pozorom ich wykonanie nie jest trudne. Wspaniałe wypieki na tzw. kęs. Ciasto parzone 1 szklanka wody 125 g masła lub margaryny 1 Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Profiterolki z advocatem

Profiterolki z advocatem 285

Profiterolki to danie kuchni francuskiej, u nas powiedzielibyśmy miniptysie. Moje ciasteczka są wielkości orzecha włoskiego, nadziewam je advocatem i polewam czekoladą. Wspaniale nadają się na Zobacz więcej
Nazwa dla jednych doskonale znana,a dla innych zupełnie obca .Profiterolki,czylichrupiące, ptysie wypełnione przeróżnymikremami ,posypane cukrem lub z dodatkiem polewy czekoladowej. Nazwa pochodzi z Zobacz więcej
Profiterolki to rodzaj małych francuskich ciasteczek z ciasta ptysiowego, napełnianych za pomocą szprycy dowolnym kremem. U mnie jest to krem śmietankowo-budyniowy, który zawsze się udaje, a smakuje Zobacz więcej
Któż z nas nie wspomina smaków dzieciństwa. Ptysie, eklerki, profiterolki… mmmmm…..palce lizać, ale co zrobić kiedy pomimo starań wszystko legnie w gruzach przy każdej próbie zrobienia ciasta Zobacz więcej
Profiterolki to nic innego jak małe ptysie, najczęściej wypełnione po brzegi fantastycznym kremem. Idealne do popołudniowej kawy … Idealne jako deser na randkę … Idealne jako przekąska przed Zobacz więcej
Dla mnie najbardziej zgubne są małe ciasteczka, cukiereczki, trufelki czy mini bajaderki. Takie malutkie, po które sięga się za każdym razem gdy obok nich się przechodzi, które przyjemnie osładzają Zobacz więcej
Tak, tak, wiem, że profiteroles to ptysiowe ciasteczka, ale gdy zrobiłam dzisiejszy obiad z PROFI i zastanawiałam się, do czego można go przyrównać, przychodziło mi do głowy wszystko, co nadziewane. Zobacz więcej
Niedawno przedstawiałam przepis z bardzo podobnymi częściami składowymi - była to najlepsza karpatka z kremem budyniowo-maślanym. Dzisiaj - podobny deser w nieco innej wersji ;). Malutkie, urocze Zobacz więcej
sweet cherimoya
sweet cherimoya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sweet cherimoya
Karnawałowe profiterolki

Karnawałowe profiterolki 27

W tym roku Karnawał jest dość długi, więc zaczęłam planować co też pysznego Wam w tym sezonie pokażę. Wiadomo, że karnawał bez pączków by nie istniał, więc przynajmniej jeden przepis na te kaloryczne Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Profiterolki

Profiterolki 109

Profiterolki, to niewielkie ciastka z ciasta ptysiowego, wypiekane na blasze. Opcjonalnie wypełnione bitą śmietaną, lodamilub innym kremem. „Ciasto ptysiowe wynaleziono najprawdopodobniej w połowie Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Profiterolki z ajerkoniakiem

Profiterolki z ajerkoniakiem 93

Profiterolki to popularny francuski deser z ciasta parzonego. Nazwa jak najbardziej światowa, ale to w sumie taka miniaturowa odmiana naszych polskich ptysi. Można je nadziewać dowolnym kremem za Zobacz więcej
Ciasto ptysiowe, z których piecze się nie tylko profiterolki, ale także eklery, groszek ptysiowy, karpatkę i mnóstwo innych rzeczy, jest łatwe i nie może się nie udać. Jeśli zostanie przygotowane w Zobacz więcej
Co Gotuje Kasia
Co Gotuje Kasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co Gotuje Kasia
Słodkie profiterolki

Słodkie profiterolki 65

Profiterole, lub bardziej zdrobniale – w związku z ich słodkością i niewielkimi rozmiarami – profiterolki, to takie nasze ptysie. Co je odróżnia od nich to nadzienie i wymiary. Jedną z częstszych Zobacz więcej
jacobtastes
jacobtastes Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JacobTastes
Profiterolki

Profiterolki 32

Ciasto parzone należy chyba do jednego z najbardziej uniwersalnych ciast. Możemy je wykorzystać jako bazę pod desery – ptysie, eklery, karpatkę, jak również wykonać z nich dania wytrawne faszerując Zobacz więcej
Profiterolki czyli nasze mini - ptysie to niewielkich rozmiarów ciastka przygotowane z ciasta parzonego (ptysiowego) i wypełnione nadzieniem - najczęściej bitą śmietaną. Malutkie, takie na jeden, dwa Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
profiterolki z cytrynowym kremem

profiterolki z cytrynowym kremem 74

Profiterolki to znany na cały świat deser z ciasta parzonego, można je nadziewać dowolnymi kremami, bitą śmietaną, lodami lub nawet nadzieniem wytrawnym. Oryginalnie po upieczeniu nie są przecinane na Zobacz więcej
Profiterolki to chrupiące ciasteczka francuskie – podawane z kremami lub zwykłą bitą śmietaną, tak jak ja pokażę Wam dzisiaj. : ) Przepis na nie znalazłam na blogu Moje Wypieki, zdecydowałam się tylko Zobacz więcej
magnolia0joaska
magnolia0joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
magnolia0joaska kuchennie
Profiterolki

Profiterolki 107

Dzisiaj zapraszam na profiterolki z nadzieniem śmietankowo - pomarańczowym według przepisu Jamie'go Martina Składniki: ciasto ptysiowe: 200g zimnej wody 3 łyżeczki cukru pudru 85g masła 115g mąki Zobacz więcej