proste pirogi

Od kilku dni chodzą za mną pierogi z jagodami mojej mamy - pyszne, z dużą ilościa nadzienia z jagód i cukru waniliowego, do tego łyżka śmietanki i ta chwila, kiedy z rozłupanego widelcem piroga Zobacz więcej
Zastanawiałam się nad wegańską propozycją pierogów na świąteczny stół, która jednocześnie będzie odpowiadała z osobom o nietolerancji glutenu oraz wszelkiego nabiału. Wymyśliłam! Pirogi są naprawdę Zobacz więcej
, smaczne a przy tym przygotowane z bardzo prostych składników: mąki, ziemniaków, kaszy gryczanej, cebuli, boczku i pysznego twarogu Zott. Dodatkowo wzbogaciłam go o cukinię, bo mamy właśnie na nią Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na regionalny przysmak, przy którym trzeba się troszkę napracować, ale smak w 100% odwdzięcza się za trud i czas poświęcony na przygotowanie. Dla tych, którzy jeszcze nie próbowali Zobacz więcej
masełku ... Pirogi nakładamy na talerz i polewamy je słodyczą masła. O to cała filozofia moich pierogów na dziś ! Mojej babci mega smakowały bo jak sama powiedziała " Są po prostu smaczne bo z Zobacz więcej
się ich smakiem podczas pobytu w Kijowie i sprowadził rarytas do Polski. Słowo “pierogi” pojawia się w drugiej połowie XVII w, często przyjmują formę “pirogi”. Jedna z hipotez wskazuje na rosyjskie Zobacz więcej
sosem karmelowym, które przygotowała Marlena. Były po prostu obłędne! Na stole pojawiły się jeszcze inne przysmaki. Były kanapki z pasta z grochu i wędzonym pstrągiem, sałatka jarzynowa, śledzie w Zobacz więcej
żyjmy swoim życiem. :) I cieszmy się nim! **************** Takie życiowe sytuacje ogarnęły moją głowę, gdy upiekłam piroga biłgorajskiego. Nie grzeszy on urodą, ale czy to znaczy, że jest niedobry? A Zobacz więcej
Nashelly
Nashelly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ginger Breath
Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski 476

0
to tylko pozostaje załamać ręce. A może to nie jest najgorsze. Może po prostu trzeba nauczyć się pogodzić. **************** Pisałam już kiedyś o swoim stosunku do kaszy gryczanej - nigdy za nią nie Zobacz więcej
, i mnóstwo wody z lodem ;-) A Wy jak radzicie sobie z taką pogodą? Macie sprawdzone sposoby? Składniki: szklanka mleka 400ml kremówki 1/2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym Snickers - ok Zobacz więcej
przygotowania pasty z kurczakiem, cukinią i migdałami, a to wszystko zatopione w hiperkalorycznym sosie śmietanowym :) O jednym niewątpliwie się przekonałam: gdy nie gotuję po prostu jestem Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jaglanka na słono

Jaglanka na słono 48

1
na blogu (wcześniej pokazywałam już Barszcz na zakwasie kresowy , Proziak Budyń jaglany czekoladowy Budyń jaglany czekoladowy to propozycja na zdrowe, sycące i smaczne śniadanie. Nie jest trudny do Zobacz więcej
, danie szybkie, proste a dla miłośników kaszy gryczanej bardzo smaczne. Dziękuję za gratulacje. Aniado jak widzę danie nie jest Ci obce. Bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz. Od czasu kiedy powstał Zobacz więcej
Lublin to kulinarny tygiel, w którym z gracją mieszają się historyczne międzynarodowe wpływy. Miasto jest więc naturalną scenerią dla Europejskiego Festiwalu Smaku.To w Lublinie wciąż serwują Zobacz więcej
Kuchnia z wschodnich rejonów Polski charakteryzuje się tym, że jest bardzo sycąca i składa się z prostych składników. Jednym słowem coś co tygryski lubią najbardziej. O pirogu biłgorajskim słyszałam Zobacz więcej
hamburgera wydaje się oczywiste, a jednak oczywiste nie jest. Po prostu trzeba wiedzieć, jak wszystko złożyć, aby hamburger się trzymał i był smaczny. Mnie składania hamburgerów nauczył mąż. Podaję Zobacz więcej
Niedawno dostałem zaproszenie do wzięcia udziału w akcji Regionalne Smaki, prowadzonej przez Renatę z blogaCodziennik Kuchenny. Akcja popularyzuje tradycyjne potrawy z różnych regionów Polski. Były Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Parnik

Parnik 176

0
, lekko pikantne ze słodko- kwaśnym posmakiem to proste i... More Pokaż wszystkie Archiwa Luty 2015(2) Styczeń 2015(6) Grudzień 2014(4) Listopad 2014(11) Październik 2014(5) Wrzesień 2014(10) Sierpień Zobacz więcej
czasu znajduje się na moim stole. Jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu. Pieróg Biłgorajski w dniu 28 września 2005r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii wyroby Piekarnicze i Zobacz więcej
zamysł: „nie jest to książka kucharska w ścisłym znaczeniu tego słowa. Nie jestem bowiem zawodową kucharką, mimo że mój sześcioletni syn jest święcie przekonany, iż jego mama taki właśnie ma zawód. Zobacz więcej