proste pirogi

{{headerMessage}}
Od kilku dni chodzą za mną pierogi z jagodami mojej mamy - pyszne, z dużą ilościa nadzienia z jagód i cukru waniliowego, do tego łyżka śmietanki i ta chwila, kiedy z rozłupanego widelcem piroga Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FOODMANIA
PIECZONE PIEROŻKI Z SOCZEWICĄ

PIECZONE PIEROŻKI Z SOCZEWICĄ 197

2
{{headerMessage}}
Zastanawiałam się nad wegańską propozycją pierogów na świąteczny stół, która jednocześnie będzie odpowiadała z osobom o nietolerancji glutenu oraz wszelkiego nabiału. Wymyśliłam! Pirogi są naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, smaczne a przy tym przygotowane z bardzo prostych składników: mąki, ziemniaków, kaszy gryczanej, cebuli, boczku i pysznego twarogu Zott. Dodatkowo wzbogaciłam go o cukinię, bo mamy właśnie na nią Zobacz więcej
Bożenka
Bożenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko i pikantnie
Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski 507

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis na regionalny przysmak, przy którym trzeba się troszkę napracować, ale smak w 100% odwdzięcza się za trud i czas poświęcony na przygotowanie. Dla tych, którzy jeszcze nie próbowali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masełku ... Pirogi nakładamy na talerz i polewamy je słodyczą masła. O to cała filozofia moich pierogów na dziś ! Mojej babci mega smakowały bo jak sama powiedziała " Są po prostu smaczne bo z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się ich smakiem podczas pobytu w Kijowie i sprowadził rarytas do Polski. Słowo “pierogi” pojawia się w drugiej połowie XVII w, często przyjmują formę “pirogi”. Jedna z hipotez wskazuje na rosyjskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mogliśmy spróbować serwowanych ze strony restauracji zup wigilijnych, konkretnie czystego czerwonego barszczu, grzybowej i kremu chrzanowego oraz kompotu z suszu. Osobiście byłam dość sceptycznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
żyjmy swoim życiem. :) I cieszmy się nim! **************** Takie życiowe sytuacje ogarnęły moją głowę, gdy upiekłam piroga biłgorajskiego. Nie grzeszy on urodą, ale czy to znaczy, że jest niedobry? A Zobacz więcej
Nashelly
Nashelly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ginger Breath
Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski 504

0
{{headerMessage}}
to tylko pozostaje załamać ręce. A może to nie jest najgorsze. Może po prostu trzeba nauczyć się pogodzić. **************** Pisałam już kiedyś o swoim stosunku do kaszy gryczanej - nigdy za nią nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, i mnóstwo wody z lodem ;-) A Wy jak radzicie sobie z taką pogodą? Macie sprawdzone sposoby? Składniki: szklanka mleka 400ml kremówki 1/2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym Snickers - ok Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowania pasty z kurczakiem, cukinią i migdałami, a to wszystko zatopione w hiperkalorycznym sosie śmietanowym :) O jednym niewątpliwie się przekonałam: gdy nie gotuję po prostu jestem Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jaglanka na słono

Jaglanka na słono 83

1
{{headerMessage}}
na blogu (wcześniej pokazywałam już Barszcz na zakwasie kresowy , Proziak Budyń jaglany czekoladowy Budyń jaglany czekoladowy to propozycja na zdrowe, sycące i smaczne śniadanie. Nie jest trudny do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, danie szybkie, proste a dla miłośników kaszy gryczanej bardzo smaczne. Dziękuję za gratulacje. Aniado jak widzę danie nie jest Ci obce. Bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz. Od czasu kiedy powstał Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lublin to kulinarny tygiel, w którym z gracją mieszają się historyczne międzynarodowe wpływy. Miasto jest więc naturalną scenerią dla Europejskiego Festiwalu Smaku.To w Lublinie wciąż serwują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia z wschodnich rejonów Polski charakteryzuje się tym, że jest bardzo sycąca i składa się z prostych składników. Jednym słowem coś co tygryski lubią najbardziej. O pirogu biłgorajskim słyszałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) koktajle i napoje(4) kuchnia amerykańska(18) kuchnia polska(11) kuchnia skandynawska(1) kurczak(1) lunch(8) obiad(15) pieczywo(2) ryby(3) sałatki(2) surówki(3) słodkie(1) Warzywa(18) wiadomości(6) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawno dostałem zaproszenie do wzięcia udziału w akcji Regionalne Smaki, prowadzonej przez Renatę z blogaCodziennik Kuchenny. Akcja popularyzuje tradycyjne potrawy z różnych regionów Polski. Były Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Parnik

Parnik 195

0
{{headerMessage}}
, lekko pikantne ze słodko- kwaśnym posmakiem to proste i... More Pokaż wszystkie Archiwa Luty 2015(2) Styczeń 2015(6) Grudzień 2014(4) Listopad 2014(11) Październik 2014(5) Wrzesień 2014(10) Sierpień Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czasu znajduje się na moim stole. Jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu. Pieróg Biłgorajski w dniu 28 września 2005r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii wyroby Piekarnicze i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zamysł: „nie jest to książka kucharska w ścisłym znaczeniu tego słowa. Nie jestem bowiem zawodową kucharką, mimo że mój sześcioletni syn jest święcie przekonany, iż jego mama taki właśnie ma zawód. Zobacz więcej