Truskawkowa prostota | imagineyourcooking imagineyourcooking .. kulinarne wyobrażenia .. RSS Truskawkowa prostota 13 maj Truskawkowa prostota na dużą blachę Nie piekę ciast, bo nie ma ich kto jeść,
Zobacz więcej
bento lunch w polskiej wersji Pochwała prostoty Serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewką, jako dodatek niewidoczny chlebek ryżowy. Deser to arbuz, winogrona, truskawki i bunc - według mnie jest tak
Zobacz więcej
Tradycyjne szkockie ciasteczka ujęły mnie swoją prostotą. Potrzebne są praktycznie trzy, cztery składniki. Żadnych ulepszaczy, aromatów, wyszukanych dodatków. Są bardzo kruche (wymagają kursu
Zobacz więcej
Upały doskwierają nam wszystkim i dzisiaj, jak pewnie większości z Was, odechciało się tłustych smażenin. Postawiłam więc na zupełną prostotę- najłatwiejsze ever spaghetti. Uwielbiam kuchnię włoską za
Zobacz więcej
Jeśli lubicie różnego rodzaju sosy, dipy, smarowidełka do pieczywa, to spodoba się wam ten przepis. Jeśli lubicie przepisy proste i nie wymagające godzin przygotowań, to jeszcze bardziej spodoba się
Zobacz więcej
Detoksem rządzi prostota. Kombinacje są dobre, ale od święta. Nastawić bulion w niedzielę znaczy tyle co mieć obiad na trzy dni. Dania mają być proste i szybkie. Składniki w moim odczuciu jak najmniej
Zobacz więcej
Chciałabym się dziś z Wami podzielić niebywałym odkryciem,a mianowicie wywiadem z autorką fascynującej książkiSztuka prostotyDominique Loreau. Dziękiprostemu blogowimogę cieszyć zmysły czytając tych
Zobacz więcej
Zachwyciłam się prostotą tego ciasta, którego przygotowanie nie wymaga użycia wymyślnych miarek, specjalistycznych przyrządów, czy „samowyrabiających” misek. Wystarczy tradycyjna łyżka stołowa i
Zobacz więcej
„Less is more”–ta maksyma sprawdza się w niemal każdej dziedzinie życia: w modzie (klasyczna elegancja kostiumów od Coco Chanel), wystroju wnętrz (jasne, przestronne pokoje w szwedzkich katalogach)
Zobacz więcej
Wołowina to chyba moje ulubione mięso. Ostatnio kupiliśmy duży kawał pięknej polędwicy wołowej i na pierwszy rzut poszły najprostsze na świecie steki. Składniki: plastry polędwicy wołowej, mniej
Zobacz więcej
Najsmaczniejsze, najzdrowsze, najładniejsze – warzywa z własnego ogródka. Młodziutkie, chrupiące, słodziutkie i pełne smaku. Chętnie jedzone na surowo prosto z grządki, ale równie chętnie smażone na
Zobacz więcej
Jeśli lubicie różnego rodzaju sosy, dipy, smarowidełka do pieczywa, to spodoba się wam ten przepis. Jeśli lubicie przepisy proste i nie wymagające godzin przygotowań, to jeszcze bardziej spodoba się
Zobacz więcej
Już dawno zostały wypowiedziane słowa "mniej, znaczy więcej". Nie ważne, że w zupelnie innym kontekscie niż kulinaria, ale z powodzeniem można te słowa zestawiac z róznymi sytuacjami życiowymi.
Zobacz więcej
Kiedy myślimy o szybkim śniadaniu pierwsze co przychodzi nam do głowy to jajecznica. Bo banalne. Tylko wlać jaja na patelnię i prawie sama się robi. Ale tak naprawdę zrobić dobrą jajecznicę to też
Zobacz więcej
Brytyjski pisarz Sir William Golding napisał kiedyś, że największe pomysły cechuje prostota. Prostym, a zarazem nadzwyczaj oryginalnym, luksusem jest smak zielonego awokado w połączeniu z delikatnie
Zobacz więcej
Jeśli lubicie różnego rodzaju sosy, dipy, smarowidełka do pieczywa, to spodoba się wam ten przepis. Jeśli lubicie przepisy proste i nie wymagające godzin przygotowań, to jeszcze bardziej spodoba się
Zobacz więcej
Dzisiejsze danie to kwintesencja tego co cenię w kuchni. Prostota gdzie każdy składnik jest po to by podkreślić smak pozostałych. Kompozycja idealna. Nie ma nic zbędnego a całość smakuje niezwykle
Zobacz więcej
Blog > Komentarze do wpisu « Prosto i pysznie Fasolka po bretonsku. Pyszna! » Prostota góra :) Bo najlepsze sa zawsze najprostsze rzeczy! Takie, jak salatka jarzynowa :) Robi sie ja szybko i jest
Zobacz więcej
Prostota- pychota! Muszę przyznać, że nigdy wcześniej nie jadłam kaszy pęczak. W ogóle w dzieciństwie moja znajomość kasz ograniczała się do jęczmiennej w krupniku i gryczanej w gulaszu. Jak się
Zobacz więcej
bento lunch w polskiej wersji Prostota Brak dzisiaj czasu na cuda, dlatego jutro: bulgur z fetą i szczypiorkiem... z młodą botwinką.Dodatkiem jest prawie caprese. Zamiast mozzarelli ser "typu
Zobacz więcej