prosty chleb drożdze

{{headerMessage}}
Kiedy trafiłam na przepis na ten chlebek, wiedziałam że muszę go wypróbować :). Wszystko wydawało się takie... proste, w porównaniu do przepisów, które wykorzystuję na co dzień. No bo ani tu długiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Weka w Krakowskiem, to po prostu bułka paryska, bułka wrocławska, górnośląski francuz, łódzka angielka, poznańska kawiorka, kujawski baton lub bułka wyborowa, albo też bułka kielecka, bina czy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny deser, iście letnią odsłonę pampuchów- jeśli wolicie buchtów, czy po prostu klusek gotowanych na parze. Zdecydowałam się na przepis, który być może nie jest fit, ale Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Lekki chlebek 2 x 1,5 h

Lekki chlebek 2 x 1,5 h  453

0
{{headerMessage}}
mnie ostatnio podrzędne. Nie wymyślam fajnych przepisów i nie lecę do sklepu po elementy do ich skonstruowania, na targu nie byłam od wielu dni. Przygotowuję w większości z tego, co zgromadziło się w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do piekła, a potem do chlebaka wpłynęły dwa chleby inspirowane krainami nad Morzem Śródziemnym. Jak na drożdżowe (gdyż wyżej stawiam jednak zakwasowce) były naprawdę pyszne. I co najlepsze – łatwe w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb z pszenicy to „pszenny", z jęczmienia to „jęczmienny", z żyta - „żytni", zaś z dodatkiem mąki z gryki nazywamy „gryczanym". Czy zatem chleb z prosem będziemy nazywać „prosianym"? :) Bo „chleb Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Schrzaniony chleb

Schrzaniony chleb 52

0
{{headerMessage}}
ilość płynów w przepisie. Ale i tak ciasto nadawało się na foremkowca. Podczas pieczenia w całej kuchni panował delikatny, jakby lekko kwaśno-słodkawy zapach chrzanu, który w chlebie pozostał Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spotykamy i z jakich przygotowujemy potrawy. Przygotowujemy z niego pyszne chleby, pizze, rogaliki, bułki, pyszne pizze, paszteciki czy owocowe drożdżówki lub te z kruszonką. Zastosowań jest bardzo Zobacz więcej
Marek&Beata
Marek&Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z niejednego garnka
Wegetariański bogracz

Wegetariański bogracz 878

0
{{headerMessage}}
niepowszedni Sałatki Zupy Pasta Dania główne Na słodko Pyszne podróże Porady Wyszukiwarka Rodzaj dania Chleb niepowszedni Dania Główne Napoje Na słodko Pasta Porady Przystawki Pyszne podróże Sałatki Zobacz więcej
Marek&Beata
Marek&Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z niejednego garnka
Kalafior na orzechowo

Kalafior na orzechowo 411

0
{{headerMessage}}
bataty bazylia biała czekolada białe szparagi białe wino białka jajek biały ser biszkopty borowiki boćwinka brandy brokuł brokuł gałązkowy brokuły brukiew brukselka bryndza budyń bulion bulion Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleby robione z wykorzystaniem metody Tang Zhong mają dla mnie dwie ogromne zalety. Po pierwsze są niesamowicie miękkie i puszyste, delikatnie wilgotne i dłużej pozostają świeże. Po drugie zawsze się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bulion warzywny burak buraki bułka bułka tarta bób cebula cebula fioletowa cebulka dymka chilli chleb chlebek pita chlebki pita cieciorka cukier cukier puder cukier trzcinowy cukier waniliowy cukinia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
buraki bułka bułka tarta bób cebula cebula fioletowa cebulka dymka chilli chleb chlebek pita chlebki pita cieciorka cukier cukier puder cukier trzcinowy cukier waniliowy cukinia curry cydr cynamon Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w której się piekł. Posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do lodówki na ok. godziny, żeby galaretka stężała. Dodaj nowy komentarz Twój Nick: Treść komentarza: Podaj wynik równania: 5 + 1 Brak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka babska próba: Czekoladowe ciasto z czereśniami Taka babska próba ... zobaczymy co się uda... ? Strony Strona główna Spis treści Sprzedam kategorie chleb ciasteczka ciasto napoje obiad przekąski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lakoniczne W tym roku użyłam oryginalnych matijasów, które pocięłam na małe kawałki bez uprzedniego namaczania, dla mnie są idealnie wysolone. Klayczne sklepowe matijasy namoczyłabym w mleku. zalewa: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fast food . W wersji podstawowej jest to płaski placek z wytrawnego ciasta makaronowego ; znacznie później zaczęto także używać ciasta drożdżowego (focaccia) . Pizza pieczona jest w bardzo mocno Zobacz więcej