przechowanie

Pomidorki przepyszne z letniej grządki zamknięte zostały w słoikach na gorsze czasy (trudne czasy, ciężkie czasy panie mój, przyszło nam zostawić wszystko wdziać wędrowny strój, i kapelusz pełen myśli Zobacz więcej
Pyszne pierniczki które z każdym dniem nabierają cudownego smaku i aromatu. Można je przechowywać do 3 tygodni. Trzeba tylko uważać żeby ich wcześniej nie zjeść:) Przepis pochodzi z blogu Anyżkowo. Zobacz więcej
Uprawianie ogródka to ogromna radość i zarazem relaks. Prawda? Co roku miałam jednak problem z przechowaniem na zimę zielonych przypraw/ziół, które wyrosły w ogrodzie (bazylia, koperek, itp.) Może Zobacz więcej
JAK PRZECHOWAĆ POTRAWY PRZYGOTOWANE NA ŚWIĘTA? – to pytanie zadaje mi wiele osób. Prawda jest taka, że w wielu domach zostaje bardzo dużo jedzenia po świętach, dużą część da się zabezpieczyć i Zobacz więcej
Majeranek – jak przechować go na zimę? | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Skip to content Przepisy na zdrowe i smaczne dania Menu Anka na jutjubie Zioła i przyprawy Majeranek – jak przechować go Zobacz więcej
Lubię kupować cytrynę w siatkach najlepiej ekologiczą ale nie zawsze uda mi się szybko ją zużyć. Wtedy stosuję metodę mojej babci. Cytrynę która mi zostaje szoruje pod bieżącą wodą szczoteczką, Zobacz więcej
Zastanawiasz się, czy możesz zmiksować koktajl jednego dnia a drugiego wziąć go do pracy czy szkoły oraz w co go zapakować, aby ten transport przetrwał ? Czytaj więcej » Zobacz więcej
Kolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Zobacz więcej
Kolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Zobacz więcej
zapomnianych smaków. Pasztet domowy (Blog Alergia) Bardzo fainy pomysł na przechowanie domowego pasztetu. Jagodowe ciasto czekoladowe z burakami (Kafetiera) Widziałam już ciasta z marchwią, Zobacz więcej
Spiżarnia pełna słoiczków. Dżemy i kompoty gotowe na cały rok bez truskawek. Ale jest jeszcze inny sposób na przechowanie owoców i to bez dodawania cukru. Truskawki możemy zamrozić. Trochę z tym Zobacz więcej
Utarcie aromatycznych kwiatów z cukrem to jeden z najprostszych sposobów przetworzenia i przechowania ich na później. Garniec fiołków utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny. Proporcje są dość dowolne, Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Tarta grzybowa

Tarta grzybowa 137

0
Niezawodna na wiele okazji - na śniadanie, obiad do pracy czy wizytę przyjaciół. Łatwe do zrobienia i przechowania, zachowują świeżość i smak przez wiele dni. Takie właśnie są tarty dlatego warto mieć Zobacz więcej
Biała - doskonała zarówno do gotowania jak też na surówki, do kiszenia oraz bigosu (zarówno młoda jak i "stara"). Czerwona - wspaniała do duszenia, można z niej przygotować smaczne surówki, a nawet Zobacz więcej
W pełni sezonu szparagowego przyszła mi do głowy myśl, abyprzyrządzić z ich udziałem jakiś fajny piknikowy smakołyk. Coś konkretnego, co pozwoli nabrać energii w trakcie dnia spędzanego na świeżym Zobacz więcej
Teraz chciałam Wam pokazać najprostszy i super smaczny sposób na przechowanie truskawek. Nie wymaga wiele pracy a zimą jest smacznym rarytaskiem. Truskawki w sosie własnym - 2 kilo truskawek, umytych Zobacz więcej
Ten rok obfitował w piękne owoce. Żal było nie skorzystać i nie zrobić zapasów na zimę. Zamrażarka jest pełna woreczków z poziomkami i borówką amerykańską, a śliwki powędrowały do słoja. Na razie 6 kg Zobacz więcej
Gruszki to kolejne owoce warte przechowania na zimowe wieczory. Szczególnie, jeśli zima jest mroźna i nie ma naszych rodzimych owoców, poza tymi, które przetworzymy na dżemy, soki, czy kompoty lub Zobacz więcej
Bardzo prosta i wygodna metoda na przechowanie ziół. Oliwne, ziołowe kostki, są idealne dosmażenialub jako dodatek do dań czy zup. Polecam. składniki świeży rozmaryn liście szałwi oliwa z oliwek Zobacz więcej
stopni na pewien krótki czas, aby przyśpieszyć suszenie. Wędzimy przez 2-3, czasem może być potrzeba nawet 4 dni z przerwami, tj. pomiędzy wędzeniami robimy dzień przerwy i dajemy śliwkom obeschnąć Zobacz więcej