przechowywanie pierników

Anulawkuchni
Anulawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula w kuchni
Pierniczki miękkie

Pierniczki miękkie 4876

0
Takiego przepisu jak ten dawno szukałam, pierniczki idealne na święta, mięciutkie zaraz po upieczeniu, które nie wymagają przechowywania długo przed świętami. Smakują wybornie, w niczym nie odróżniają Zobacz więcej
Co roku przed świętami piekę Pepperkakor - cieniutkie pierniczki, które idealnie nadają się do lukrowania. Dzięki małej ilości proszku do pieczenia niewiele rosną, są kruche i mocno korzenne. Można je Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
migdałowe pierniczki

migdałowe pierniczki 156

0
Migdałowe pierniczki z dużą ilością migdałów. Idealne do przechowywania w szczelnie zamkniętym pojemniku, stają się dzięki temu miękkie i bardzo aromatyczne. Przepis na pierniczki z bloga Moje Zobacz więcej
piernik upiekłam w dużej blaszce piekarnikowej. Do przełożenia użyłam domowych powideł śliwkowych. Następnie przekroiłam piernik na trzy części. Tak powstały trzy duże pierniki, które oblałam polewą Zobacz więcej
Ansia
Ansia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pin-up Cake
Ciasto na piernik staropolski

Ciasto na piernik staropolski 106

0
się do dłuższego przechowywania. Zdaję sobie sprawę, że po internecie krąży mnóstwo przepisów na piernik staropolski i może umieszczanie kolejnego jest zbędne, ale robię to też dla siebie, żeby w Zobacz więcej
Dolina smaków
Dolina smaków Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dolina smaków
Pierniczki!

Pierniczki! 227

0
SEZON PIERNICZKOWY UWAŻAM ZA ROZPOCZĘTY!!! Moje pierwsze pierniczki już czekają na święta! Przepis pochodzi ze strony Moje wypiekii jest bardzo szybki i prosty! Jedyne co zmieniłam w oryginalnym Zobacz więcej
Nanaly
Nanaly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mix smaku
Miękkie pierniczki

Miękkie pierniczki 615

1
na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w temp 180, ok. 10 min. (w zależności od grubości rozwałkowanego ciasta). Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika układać na kratce do wystudzenia. Zobacz więcej
włożę je do zamkniętego pojemnika i będą czekać na święta! Mam nadzieję, że zmiękną. A może Wy macie jakieś porady odnośnie przechowywania pierników?:) Pozdrawiam i życzę miłego weekendu! :) Zobacz więcej
Wczoraj pokazywałam Wam jak przygotować Domową przyprawę korzenną do pierników a dzisiaj efekt pracy z nią :) Idealne dla dzieci, które od razu chcą skubnąć ciasteczko. Miękkie, niezbyt słodkie. Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
PIERNICZKI

PIERNICZKI 551

1
upieczeniu sa miękkie pózniej robia się bardzo twarde, po ok tygodniu przechowywania w blaszanej puszczesą znowumiękkie :) Witrażyki w pierniczkach robię z potłuczonych landrynek na jedno ciastko Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Piernik dojrzewający

Piernik dojrzewający 294

0
Ten przepis jest u nas wykorzystywany od wielu lat. Piernik pięknie pachnie przyprawami korzennymi, nie kruszy się, można go kroić na cienkie plastry. Trzeba jedynie pamiętać o jego wcześniejszym Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Pierniczki.

Pierniczki. 357

0
modyfikacjami, ale odsyłam do oryginału, gdzie autorka zamieszcza bardzo ważne uwagi odnośnie grubości ciasta na pierniki, pieczenia oraz przechowywania. *domowa przyprawa piernikowa: 1,5 opakowania Zobacz więcej
/. Jeszcze raz wyrabiamy ciasto, odrywamy kawałek i rozwałkowujemy na cienki placek, czasami trzeba wałkować kilka razy, poklepać, powałkować, pobawić się, żeby ciasto było gładkie. Foremkami o Zobacz więcej
dodać mąkę, jajka, sodę rozpuszczoną w chłodnym mleku, szczyptę soli oraz przyprawy korzenne. Wymieszać ręcznie lub przy pomocy miksera z hakami na jednolitą masę (będzie dość rzadka - zgęstnieje Zobacz więcej
miętowych (aptecznych) - do smaku Ciepłą wodę utrzeć z cukrem i kroplami miętowymi na niezbyt gęsty lukier. Gęstość lukru regulować wodą lub cukrem. Glazurować pierniki od razu po wyjęciu z Zobacz więcej
i wsypujemy drobno pokruszone landrynki. Piec ok 5-8 minut do lekkiego zarumienienia. Ostudzić. Gorące pierniczki łatwo się odkształcają i są miękkie, trzeba je studzić na płaskiej powierzchni. Zobacz więcej
Dziś przepis na bardzo miękkie pierniczki, nadające się zarówno do przechowywania, jak i do bezpośredniego spożycia zaraz po upieczeniu. Najfajniejsze w nich jest to że można je jeść od razu nie Zobacz więcej
Moniku
Moniku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne fantazje
Świąteczne pierniczki

Świąteczne pierniczki 2378

0
matą do pieczenia) blaszce i piecz w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 8-12 minut. Pierniki są miękkie po upieczeniu, twardnieją podczas studzenia i znów miękną podczas przechowywania w szczelnym Zobacz więcej
skrzydła. Wcześniej testowałam ciasta na pierniczki, ale nie spełniły moich oczekiwań. Może dlatego, że nie lubię suchych i twardych ciastek. Kilkakrotnie zmieniałam proporcje, by uzyskać odpowiednie Zobacz więcej