przegrzebki na liściach szpinaku

Pierwszy z przepisów, które miałam okazję poznać podczas warsztatów z Twojkucharz.pl.Uwielbiam przegrzebki ( znane również jako Małże Św. Jakuba) więc tym bardziej się cieszę, że wiem jak je Zobacz więcej
ugotować i ostudzić bób (także zimny jest bardzo smaczny), a pomidorki koktajlowe i agrest nie wymagają żadnej obróbki. Wymieszałem rukiew wodną, endywię i rukolę, możesz jednak użyć również np. Zobacz więcej
sera Gruyere 15 posiekanych listków świeżej szałwii 300 g liści świeżego szpinaku umytych i osuszonych 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku masło klarowane 12 małży św. Jakuba wyjętych z muszli, Zobacz więcej
sera Gruyere 15 posiekanych listków świeżej szałwii 300 g liści świeżego szpinaku umytych i osuszonych 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku masło klarowane 12 małży św. Jakuba wyjętych z muszli, Zobacz więcej
Mięso na parze czas gotowania (parowania) Pierś z kurczaka na parze 10-20 min. (im drobniejsze kawałki tym krótszy czas gotowania na parze, filet w całości gotujemy 20 minut) Podudzia kurczaków świeże Zobacz więcej
na przepis. Składniki (na 2porcje): 6 małży św.Jjakuba 1 serek kremowy Apetina pesto i rukola płatki kukurydziane szczypta szafranu 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka mąki pszennej roztrzepane jajko sól i Zobacz więcej
Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach, na których większość potraw przygotowywanych było metodą sous-vide. Szczerze powiem, że trochę byłam rozczarowana. Dlaczego? Bo nie widziałam nadziei na Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Orcia
Miód Malina - Kraków

Miód Malina - Kraków 93

0
, ciasto filo oczywiście bardzo chrupiące tak jak powinno być, roszponka, granat i figa idealnie komponowały się w tym daniu. Wszystko smyrgnięte sosem balsamicznym. Bardzo dobre połączenie smaków, Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Między Ustami

Między Ustami 111

0
wątróbka/koniak/burak/tymianek” nie wiem czy dostanę pasztet, barszcz czy może wkieliszku koniaku pływać będą pozostałe składniki. Mimo ostrzeżeń obsługi podanie zestawu rybnego zajęło im raptem z Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Brytyjskie inspiracje

Brytyjskie inspiracje 252

0
dostać, lub są droższe. Liście kafiru, suszona trawa cytrynowa, srebrne groszki do ozdabiania wypieków, niesolone pistacje, tanie orzeszki pinii, oczywiście twinnings, zapas suszonych drożdży, Zobacz więcej
kuchni był wówczas świeżo przybyły z brytyjskiej emigracji Radosław Kuczyński, adept kulinarnej szkoły restauracji The Artichoke, jednej z najlepszych w Wielkiej Brytanii, który objął restaurację po Zobacz więcej
w sosie chrzanowym Podanie o słońce, oraz sernik z brzoskwiniami (z ... Serowa zupa z cieciorki Pikantna pasta z tuńczykiem Mus marchewkowy z brukselką w liściach pora Pierniczki z waflem Kotlety z Zobacz więcej
kulinarnie, często eksperymentującym, szukającym zupełnie nowych pomysłów, książka ta raczej nie przypadnie do gustu. Za dużo tu klasyki iprostoty, nawet jeśli w prostocie tkwi największa siła. Za Zobacz więcej
kulinarnie, często eksperymentującym, szukającym zupełnie nowych pomysłów, książka ta raczej nie przypadnie do gustu. Za dużo tu klasyki iprostoty, nawet jeśli w prostocie tkwi największa siła. Za Zobacz więcej
się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść?" "Pysznym chwastom" udzieliły rekomendacji m.in. Ewa Wachowicz, Agnieszka Maciąg i Maryla Musidłowska. Przy okazji Zobacz więcej
przepisach" (klik). Jeśli myślicie, że to nie jest książka dla Was, bo nie macie gdzie pozrywać chwastów, to powiem, że z powodzeniem możecie z niej korzystać jako inspiracji do potraw z bardziej Zobacz więcej