przegrzebki z puree z groszku

Momo Restauracja Poznań- love at first bite- ul. Szewska 2; POLECAM: Restauracja z owocami morza Przystawka- Przegrzebek na puree z zielonego groszku z jajkiem poche: Danie główne: Grillowany Zobacz więcej
groszek, aż będzie miękki. Dodaj śmietanę i zmiksuj całość na puree. Osuszony makaron usmaż na chrupko na oleju rzepakowym. Odsącz na ręczniku papierowym. Przegrzebki także usmaż na oleju rzepakowym, Zobacz więcej
Ostatnio wertowałam książkę Gordona Ramsay'a i na dłuższą chwilę zatrzymałam się przy przepisie na przegrzebki na puree z zielonego groszku aromatyzowanego trawą cytrynową. Danie wyglądało tak Zobacz więcej
, 2013. Ryby w wykonaniu Ernesta Jagodzińskiego smakują mi wyjątkowo. Widać, że wyprawa kulinarna do Japonii przyniosła ciekawe efekty. Delikatnie upieczony halibut , prosto przyprawiony solą został Zobacz więcej
przygotowane – usmażone i podane np. z sosem z masła ziołowego. Chciałam jednak przygotować je niebanalnie. Po niekrótkim przemyśleniu postawiłam na szaszłyki z przegrzebków owinięte w wędzony Zobacz więcej
jest w przegrzebkach to, że nie wymagają dużego nakładu pracy - smaży się je z przyprawami dosłownie chwilę z każdej strony. Dodatki też nie są wymagające. W klasycznej wersji to puree z groszku lub Zobacz więcej
wyrazista pasta z pieczonego bakłażana, którą na pewno przygotuję w domu :) Espuma była raczej rodzajem żurawinowo-alkoholowego musu, ale fajnie komponowała się z pozostałymi składnikami. Minus za Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Dzisiaj zjemy w DOMu

Dzisiaj zjemy w DOMu 109

0
dawką tymianku, przegrzebki z puree z kalafiora i brukselką,a śniadaniowo placuszki z ricottą (więcej ricotty, proszę), jajka po benedyktyńsku na wypiekanych domowo angielskich muffinach(nie mylić z Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Dzisiaj zjemy w DOMu

Dzisiaj zjemy w DOMu 115

0
i dyniowym olejem, policzki wołowe po burgundzku z szalotkami i solidną dawką tymianku, przegrzebki z puree z kalafiora i brukselką,a śniadaniowo placuszki z ricottą (więcej ricotty, proszę), jajka Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Między Ustami

Między Ustami 111

0
majonez kaparowy – domowej roboty majonez idealnie złamany smakiem kaparów. Poezja. „śledź / śliwka / jabłko / szalotka” Lubię połączenie śledzia ześliwką, choć przyznam, żepierwszy raz była to Zobacz więcej
prawie wszystko dziś na główne danie wybrałem polędwicę wołową z sosem z whiskey, smażoną sałatą rzymską, mille feuille z ciasta francuskiego i duszonego policzka wołowego orazpuree z zielonego Zobacz więcej
się bardziej 'profesjonalnie' dostaliśmy prawdziwe czapki kucharskie oraz wygodne fartuszki. Po raz pierwszy spróbowałam przesławnych przegrzebków, doskonałą żabnicę oraz barwenę. Byłam zachwycona Zobacz więcej
połączone zostało w tatarze z miąższem pomidora pokrojonym w kostkę tej samej wielkości. Pomidor nie tylko dobrze pasuje tu kolorystycznie, ale przede wszystkim smakowo, wprowadzając do przystawki Zobacz więcej
prezentów na mecie była niczego sobie. Byłoby dużo fajniej, gdyby więcej osób zdecydowało się wystartować. A dlaczego frekwencja była taka niska? Gdybym miała obstawiać, powiedziałabym, że to wina Zobacz więcej
Propozycja lokalu to carpaccio z przegrzebków – idealnie skomponowany tapa pod klimat i nazwę lokalu. W Hiszpanii w gastrobarach podaje się tapasy w nowoczesnej odsłonie fusion i właśnie taką Zobacz więcej
ciasto z zatopiony... Mięsne danie z fasolą i j... Tajskie przekąski Stek wołowy w wykwintnym ... Dynia zapiekana z soczewi... Zimowa zupa z jarmużem Zapiekane gruszki z czeko... Dorsz zapiekany z Zobacz więcej
. Nie pamiętam już kto, w każdym razie jakiś gwiazdkowy francuski szef zjechał to hiszpańskie foie gras. Twierdził, że była to profanacja tego francuskiego i że niewiele ma wspólnego z oryginałem. Zobacz więcej