przepiórki w naczyniu żaroodpornym

{{headerMessage}}
: Każdą przepiórkę dokładnie nacieramy marynatą (wszystkie wyżej wymienione składniki łączymy i mieszamy), owijamy plastrem wędzonego boczku i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 35-40 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świeżych daktyli ale myślę, że z suszonymi będzie równie smaczna kilka gałązek rozmarynu sól przyprawa pomarańcza-jabłko Przepiórki umyłam, natarłam solą i przyprawą wewnątrz i na zewnątrz, do każdej Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Przepiórki w boczku

Przepiórki w boczku 2172

0
{{headerMessage}}
do mięsa lub wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub oliwą, przełożyć przepiórki i piec 10 minut w 180′C. Następnie dolać wino i piec około 30 minut (do miękkości mięsa), co jakiś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieprzem. Do środka każdej wkładamy ćwiartkę cytryny oraz owijamy w szynkę dojrzewającą. Tak przygotowanie układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sokiem z cytryny oraz winem (połowa szklanki). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Przepiórki wyjmujemy z marynaty, przyciskamy do tuszki udka i skrzydełka, owijamy mocno boczkiem i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Obsmażamy przepiórki z każdej strony aż się Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Przepiórki z figami

Przepiórki z figami 47

0
{{headerMessage}}
figi na krzyż i włóż do nich po porcji wymieszanego masła z miodem. Przypraw przepiórki od środka solą i pieprzem a wierzch posyp rozkruszonym jałowcem. Rozpuść pozostałe masło w dużej patelni na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepiórki.Otwórktórym wkładaliśmy nadzienie do przepiórek zatykamy całym daktylem :) Przepiórki obsmażamy na patelni. Następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy piwem i wkładamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rozmarynu i 1/2 łyżki skórek z cytryny. Na każdej przepiórce układamy po 2 listki szałwii (z góry i dołu przepiórki). Każdą przepiórkę owijamy 2 plastrami boczku, który owijamy nitką, aby się nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będzie nam jeść miąższ). Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Podsmażamy przepiórki z każdej strony. Odstawiamy z ognia. Dopiero po tej czynności solimy, pieprzymy, posypujemy rozmarynem. Do Zobacz więcej
milk_chocolate84
milk_chocolate84 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki z Pasją
Przepiórka pieczona

Przepiórka pieczona 3275

1
{{headerMessage}}
z octem i solą. Przepiórki dokładnie opłukać, głównie w środku. Włożyć je do marynaty, dokładnie nią wysmarować, przykryć i odstawić na kilka godzin (u mnie na noc+ do pory obiadowej). Po tym czasie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Delikatne mięciutkie mięsko, u mnie pieczone z pomarańczami, najpierw delikatnie obsmażone na masełku klarowanym, z niewielką ilością białego wina, czosnkiem, tymiankiem i pomarańczą. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sznurkiem, by nie spadły w trakcie pieczenia. Piec 35 minut w przykrytym naczyniu żaroodpornym, w temperaturze 200 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotować purée: zamrożony groszek zalać niewielką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sznurka kuchennego, Patelnia, Naczynie żaroodporne, Piekarnik PRZYGOTOWANIE: 1. Usunąć resztki piór z przepiórki pęsetą. Przepiórki umyć i osuszyć. 2. Nadziać przepiórkę jabłkiem pokrojonym w ósemki Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Przepiórki Sinatry

Przepiórki Sinatry 1249

0
{{headerMessage}}
pieprz Wartości odżywcze i kalorie Niestety brak danych o kaloriach dla tego przepisu Piekarnik nagrzać do 190 stopni C . Posiekane pomidory i szynkę wymieszać ze sobą i do środka każdej przepiórki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kaczkę marynujemy dzień wcześniej i chowamy do lodówki. Przed włożeniem do marynaty nacieramy ją mocno solą i pieprzem. Następnego dnia przygotowanie obiadu zaczynamy od ziemniaków. Obieramy i kroimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Włóż po jednej cząstce cytryny i 1/4 części masła do każdej przepiórki. Przyciśnij udka do tuszki i owiń mocno boczkiem. Włóż przepiórki do żaroodpornego naczynia, polej łyżka wina i sokiem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatkami i sałatką. Smacznego! * jeśli nie masz żeliwnej kokotki, która nadaje się zarówno do gotowania na kuchence, jak i do piekarnika, najpierw przygotuj danie w zwykłym garnku, a potem przełóż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
może powodować goryczkę. Mieszamy z żurawiną i gałązkami rozmarynu i farsz gotowy: Po wyjęciu perliczki z lodówki upychamy farsz owocowy do jej środka a następnie związujemy tak by skrzydełka i nogi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaku oliwa z oliwek do smażenia SPRZĘT: Pęseta kuchenna, Kuchenny ręcznik papierowy, Ostry nóż do siekania owoców i warzyw, Deska do krojenia, Wykałaczki, Patelnia, Naczynie żaroodporne z pokrywą, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogniu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso zaczynając od obu boków. Następnie brązowimy im biusty. W niewielkim żaroodpornym naczyniu umieszczamy podsmażone przepiórki. Przed polaniem sosem możemy Zobacz więcej