przepis grzyby marnowane

{{headerMessage}}
Marnowane podgrzybki i maślaki, czyli weki na zimę. Przepis na te marnowane grzybki mam od mojej teściowej :) Polecam, bo są pyszne! Potrzebne składniki: podgrzybki albo maślaki cebula pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo szybki i prosty żurek z cyklu u mnie w kuchni nic się nie marnuje. Tak i woda z ogórków kiszonych może być doskonałą i pyszną podstawą na zupę i to w błyskawicznej wersji! 1 litr wody 0,5 litra Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie dania resztkowe? Ja tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje. To danie jest tego przykładem. Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem płatków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, wiem, jeśli krokiety, to albo z kapustą i grzybami, albo z mięsem... Ale, że potrzebowałamzrobićokoło 12 krokietów, a nie miałam ani na tyle mięsa, ani na tyle kapusty (o grzybach nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Duże grono ludzi nie lubi surowego mięsa ... nie dziwie im się, ale czy tatar jest tak na prawdę surowy, nie gryziemy kawałka mięsa jak to kiedyś przed nami się działo. Zapraszam Was do BEFSZTYKA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
' lub wersję light :) Składniki (na 2 porcje): makaron - garść pełnoziarnistego i garść 'kokardek', brokuły mrożone, kulka mozarelli, resztki z wczorajszego obiadu: grzyby smażone z cebulką, upieczone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzyby w sosie paprykowo – cebulowym na zimę do słoika Grzyby się marynuje lub marnuje ..albo jak się ich nie zna, to się nawet człowiek nimi zatruje , a ja proponuję coś innego -nie wiem czy lepszego Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Goloneczki i żeberka w piwie

Goloneczki i żeberka w piwie 95

0
{{headerMessage}}
Będąc w sklepie zauważyłam małe goloneczki, nie mogłam się oprzeć aby ich nie kupić. Po przyjściu do domu doszłam do wniosku, że robienie tylko tych dwóch małych goloneczek, byłoby marnowaniem Zobacz więcej
gosiabrooks
gosiabrooks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczni Przyjaciele
Kwasówka

Kwasówka 741

4
{{headerMessage}}
To jest troszkę wzbogacona wersja kujawskiej kwasówki. Zupa kwasówka zwana także kwasem czy kwaskówką pochodzi z rejonu kujawskiego. Dawniej gospodynie domowe nie lubiły marnować żadnego jedzenia a że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio kupiłam całkiem sporą kaczkę i wyszedł z niej przepyszny rosół. Nie lubię niczego ani wyrzucać, ani marnować dlatego postanowiłam upiec pasztet z reszty mięsa pozostałego po rosole. Warzywa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy przygotowywałam drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybamizostało mi trochę ciasta. Nie chcąc go marnować, wykorzystałam je do przyrządzenia bułeczek z dżemem. Doskonale smakowały na kolację, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) i zmiksować na gładką, niezbyt twardą masę. Jeśli pasztet ma być z jajkiem, to teraz należy je dodać i dobrze wymieszać. Doprawić. Słoiki wysmarować tłuszczem i nałożyć do nich, do 2/3 wysokości, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podczas ostatniej publikacji z cyklu „Przepisy z zapasów” razem z chłopakami z bloga o domowym survivalu pokazaliśmy Wam jak w warunkach domowych przygotować placki tortilla. Ponieważ nie lubimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis, niecozmienionypochodzi z dodatku Kuchnia jak u Sowy, dołączonego do jednej z plotkarskich gazet. Normalnie tego typu pracy nie kupuję, bo uważam, ze to marnowanie papieru i dziś wystarczą w Zobacz więcej
PinkHungry
PinkHungry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Hungry
Aksamitny sos grzybowy

Aksamitny sos grzybowy 147

0
{{headerMessage}}
Sos grzybowy bez grzybów powstał spontanicznie w tą Wigilię, kiedy zostało mi sporo wody, w której wcześniej moczyłam grzyby na pasztet. Woda wyciąga smaki z grzybów i jest bardzo aromatyczna, jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj wpis szybki, na zasadzie przypominajki spod znaku „nie marnujemy jedzenia”. Zaczęło się od tego, że był sobie ten barszcz, z którego zostały ugotowane jarzyny. Miałam ochotę na jakiś dodatek – Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Kartoflanka z dyniową wyspą

Kartoflanka z dyniową wyspą 45

0
{{headerMessage}}
U mnie wciąż dynia króluje. Moje zapasy wciąż sa spore a za kilka miesięcy zaczną rosnąć nowe. Wiecie, że u mnie raczej nic się nie marnuje, więc staram się wymyślać coraz to nowe propozycje dyniowe. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zazwyczaj naleśniki z pieczarkami robię na święta wielkanocne, są takim odpowiednikiem pierogów z kapustą i grzybami, które robimy na Boże Narodzenie. Ale ostatnio zostało mi trochę pieczarek więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie lubimy marnować jedzenia i kiedy zostało nam kilka kajzerek skorzystaliśmy z przepisu na knedle z bułek, czyli Semmelknödel. Są popularne w Bawarii i Austrii, gdzie między innymi podawane są do Zobacz więcej
PatiGotuje
PatiGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PatiGotuje
Sos tatarski

Sos tatarski 41

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj mam dla Was klasyczny pomysł na Wielkanoc. Sos tatarski od lat króluje na moim świątecznym stole. Główną bazę sosu stanowią marynowane warzywa i majonez. W zależności od kraju można spotkać Zobacz więcej