przepis na konserwowanie fasolki

{{headerMessage}}
Domowe przetwory są smaczne i zdrowe. Są bezkonkurencyjne! Sezonowe warzywa i owocedają ogromne pole do popisu. Możemy przygotowywać z nich dżemy, sosy, konfitury, nalewki, soki i przeciery. Warto Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Jedzonko do pracy #10

Jedzonko do pracy #10 343

0
{{headerMessage}}
majonezu;)). Polecam! Śniadanie: Serek wiejski z ananasem i curry. Żółta papryka na przekąskę. Lunch: Sałatka fasolowa - fasolka czerwona, fasolka "czarne oczko", ogórki konserwowane, koperek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1/2 opak newelli (klasycznej) 100 g wędzonego łososia 1/2 sałaty lodowej 1 duży ogórek szklarniowy 1 duży pomidor 1/2 puszki groszku konserwowanego 1/2 puszki fasolki szparagowej 10-15 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaczal sie sezon na fasolke--wiec do roboty!!! Dzisiaj przygotowalam pyszne penne z dodatkiem fasolki zielonej w sosie pomidorowym. Wszystko co swieze i mlode smakuje inaczej niz warzywa mrozone Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 6706

1
{{headerMessage}}
Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka powstała z produktów, które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasta, lub też pasztet sojowy, gościł na moich kanapkach bardzo często w czasach kiedy nie jadłam mięcha. Jest to niestety dość drogi rarytas, szczególnie dobrej jakości, dlatego też postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj W KUCHENNYM OKNIE przedstawiam Wam przepis na fasolkę szparagową w słoikach na zimę. Konserwując corocznie tę fasolkę opieram się na przepisie zameszczonym w niepokaźnej ksążce Siostry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 2 ćwiartki z kurczaka 2 marchewki pół selera 2 pietruszki pół małego kalafiora 150g fasolki szparagowej zielonej 200g groszku świeżego lub mała puszka konserwowanego 3 ziemniaki 150g białej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
puszka konserwowanego groszku ewentualnie zielonej fasolki/ kukurydzy 250 g tuńczyka z puszki mała cebulka kilka łyżek konserwowanego bobu (opcjonalnie) 1/2 słoiczka majonezu sól, pieprz do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio często przygotowywaliśmy obiady z kasz, a gotowanego pęczaku, po zrobieniu kotletów, została nam jeszcze spora ilość. Po rozejrzeniu się wśród naszych zapasów, wyjęliśmy puszkę fasolki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczna zupa, mocno pikantna dzięki dodatkowi czerwonej pasty curry. Całość delikatnie łagodzi mleczko kokosowe. Przepis na zupę pochodzi z kuchni azjatyckiej. Poza typowymi dla tej kuchni przyprawami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Arabska zupa-krem z okrą Dziś przepis na zupę pomidorowa, ale nieco inaczej. Bardzo podobną jadłam kiedyś w arabskiej knajpce, jako przystawkę. Po raz pierwszy jadłam też wtedy okrę, bardzo mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(16.03.2012) Kategorie wszystkie | chleb | ciasta | desery | drób | jarskie | makarony | mięsne | mączne | przetwory | ryba | sałatki | surówki | zupy zupa szczawiowa sobota, 26 lipca 2008 10:24 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto przepis naszej ulubionej babci Marysi na świeże warzywa przez cały rok. Jest banalnie prosty, tani i wydaje się, że po prostu genialny. Wszystkie warzywa, jakie lubimy i najczęściej używamy do zup Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dżem z czerwonej porzeczki Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem słodkiego jabłka to eksperyment ostatnich dni. Jabłko skutecznie niweluje kwaskowy charakter porzeczki, a sam dżem porzeczkowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, najbardziej aromatyczne wersje sosów przygotowywane są naprawdę z wielką pieczołowitością, bardzo często sos gotowany jest przez wiele godzin, coś jak fasolka po bretońsku, z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ramen | wieprzowina chashu, wodorosty wakame, dymka, prażony czosnek, kiełki fasoli mung, nori, sezam | cena: 21 zł Imoto Ramen | szpinak, por, imbir marynowany, kiełki fasoli mung, pędy bambusa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Nie będę ich czarować i utwierdzać w przekonaniu, że bez warzyw można mówić o zdrowej diecie. Powiem im natomiast tak: "Jeśli wizja rozgotowanego szpinaku przyprawia Cię o mdłości, poszukaj innej Zobacz więcej
Pawel Hadrian
Pawel Hadrian Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zdrowsze Jedzenie
Sos chili. Po prostu

Sos chili. Po prostu 248

0
{{headerMessage}}
składnikiem wielu popularnych sosów takich jak majonez, musztarda i ketchup. Powszechnie używany jest do konserwowania owoców i warzyw. Składniki 150 g czerwonych papryczek chili 4 łyżki octu winnego Zobacz więcej