przepis na konserwowanie fasolki

Domowe przetwory są smaczne i zdrowe. Są bezkonkurencyjne! Sezonowe warzywa i owocedają ogromne pole do popisu. Możemy przygotowywać z nich dżemy, sosy, konfitury, nalewki, soki i przeciery. Warto Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Jedzonko do pracy #10

Jedzonko do pracy #10 281

0
majonezu;)). Polecam! Śniadanie: Serek wiejski z ananasem i curry. Żółta papryka na przekąskę. Lunch: Sałatka fasolowa - fasolka czerwona, fasolka "czarne oczko", ogórki konserwowane, koperek, Zobacz więcej
Składniki: 1/2 opak newelli (klasycznej) 100 g wędzonego łososia 1/2 sałaty lodowej 1 duży ogórek szklarniowy 1 duży pomidor 1/2 puszki groszku konserwowanego 1/2 puszki fasolki szparagowej 10-15 Zobacz więcej
Zaczal sie sezon na fasolke--wiec do roboty!!! Dzisiaj przygotowalam pyszne penne z dodatkiem fasolki zielonej w sosie pomidorowym. Wszystko co swieze i mlode smakuje inaczej niz warzywa mrozone Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
Sałatka powstała z produktów, które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z Zobacz więcej
Pasta, lub też pasztet sojowy, gościł na moich kanapkach bardzo często w czasach kiedy nie jadłam mięcha. Jest to niestety dość drogi rarytas, szczególnie dobrej jakości, dlatego też postanowiłam Zobacz więcej
Dzisiaj W KUCHENNYM OKNIE przedstawiam Wam przepis na fasolkę szparagową w słoikach na zimę. Konserwując corocznie tę fasolkę opieram się na przepisie zameszczonym w niepokaźnej ksążce Siostry Zobacz więcej
Skład: 2 ćwiartki z kurczaka 2 marchewki pół selera 2 pietruszki pół małego kalafiora 150g fasolki szparagowej zielonej 200g groszku świeżego lub mała puszka konserwowanego 3 ziemniaki 150g białej Zobacz więcej
puszka konserwowanego groszku ewentualnie zielonej fasolki/ kukurydzy 250 g tuńczyka z puszki mała cebulka kilka łyżek konserwowanego bobu (opcjonalnie) 1/2 słoiczka majonezu sól, pieprz do Zobacz więcej
Ostatnio często przygotowywaliśmy obiady z kasz, a gotowanego pęczaku, po zrobieniu kotletów, została nam jeszcze spora ilość. Po rozejrzeniu się wśród naszych zapasów, wyjęliśmy puszkę fasolki, Zobacz więcej
Smaczna zupa, mocno pikantna dzięki dodatkowi czerwonej pasty curry. Całość delikatnie łagodzi mleczko kokosowe. Przepis na zupę pochodzi z kuchni azjatyckiej. Poza typowymi dla tej kuchni przyprawami Zobacz więcej
nieznana, a szkoda, bo jest naprawdę ciekawym i wartościowym warzywem. Okra ma zielone, troszkę kosmate owoce -wielokątne, zwężające się do dołu torebki. Zbiera się ją zieloną i niedojrzałą, wtedy Zobacz więcej
(03.01.2014)LECZO (22.07.2012)RACUCHY SEROWE ZE ŚLIWKAMI (21.07.2012)ZUPA WIŚNIOWA (17.07.2012)sos tzaziki (17.07.2012)ziemniaczki z piekarnika (17.07.2012)nowości na blogu (17.07.2012)piramidki Zobacz więcej
Oto przepis naszej ulubionej babci Marysi na świeże warzywa przez cały rok. Jest banalnie prosty, tani i wydaje się, że po prostu genialny. Wszystkie warzywa, jakie lubimy i najczęściej używamy do zup Zobacz więcej
Dżem z czerwonej porzeczki Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem słodkiego jabłka to eksperyment ostatnich dni. Jabłko skutecznie niweluje kwaskowy charakter porzeczki, a sam dżem porzeczkowy Zobacz więcej
, najbardziej aromatyczne wersje sosów przygotowywane są naprawdę z wielką pieczołowitością, bardzo często sos gotowany jest przez wiele godzin, coś jak fasolka po bretońsku, z dodatkiem Zobacz więcej
Ramen | wieprzowina chashu, wodorosty wakame, dymka, prażony czosnek, kiełki fasoli mung, nori, sezam | cena: 21 zł Imoto Ramen | szpinak, por, imbir marynowany, kiełki fasoli mung, pędy bambusa, Zobacz więcej
). Nie będę ich czarować i utwierdzać w przekonaniu, że bez warzyw można mówić o zdrowej diecie. Powiem im natomiast tak: "Jeśli wizja rozgotowanego szpinaku przyprawia Cię o mdłości, poszukaj innej Zobacz więcej
składnikiem wielu popularnych sosów takich jak majonez, musztarda i ketchup. Powszechnie używany jest do konserwowania owoców i warzyw. Składniki 150 g czerwonych papryczek chili 4 łyżki octu winnego Zobacz więcej