przepis na likier daktylowy

świeżej mięty 1 dojrzałe awokado (po obraniu ok.120-140g) 2 łyżeczki korabu (lub kakao) 1 łyżka płynnego miodu lub syropu daktylowego 30 g zmielonych migdałów wersja dla dorosłych: + 50 g likieru Zobacz więcej
tych robionych w domu). 3 banany pokrojone w plasterki (około 280 g po obraniu) 3 łyżki wody 1 łyżeczka jasnego brązowego cukru 4 suszone daktyle 1/2 szklanki chudego mleka 2 łyżki dobrej jakości Zobacz więcej
Kokilka
Kokilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kokilka
Dacquoise Latte

Dacquoise Latte 281

1
mega słodkich ciast! Efekty mojej pracy? Dacquoise Latte (1 porcja) 200 ml mleka 3,2% 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3-4 bezy likier daktylowy lub garść suszonych daktyli cukier puder / słodzik - Zobacz więcej
:) Trufle daktylowe zagoszczą w tym roku na naszym stole świątecznym :) Podaję naszą wersję :) Składniki: 1 kg wydrylowanych daktyli kilka łyżek likieru pomarańczowego kilka łyżek soku pomarańczowego Zobacz więcej
Mój faworyt wśród szybkich słodkości, ale wykonany ze zdrowych zamienników. Aby było już tak na pewno zdrowo to zastanawiam się, jakim innym składnikiem podmienićlikier amaretto? Będę wdzięczna za Zobacz więcej
Mój faworyt wśród szybkich słodkości, ale wykonany ze zdrowych zamienników. Aby było już tak na pewno zdrowo to zastanawiam się, jakim innym składnikiem podmienićlikier amaretto? Będę wdzięczna za Zobacz więcej
: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła 100 g smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki likieru amaretto Nadzienie: 45 dag suszonych daktyli bez pestek 1/2 Zobacz więcej
! Pozwólcie, że podzielę się z Wami garstką wspomnień z chorwackiej wyprawy - głównie tych około-kulinarnych. Roślinność jest niezwykle bujna - nie tylko ta w przydomowych ogrodach. Można natknąć się Zobacz więcej
: 3 łyżki likieru (np. amaretto, baileys), szkl. mocnej, ostudzonej kawy, kakao do posypania. Przygotowanie: Nerkowce i migdały namaczamy w gorącej wodzie na 8-10 godzin lub najwygodniej na noc. Zobacz więcej
Persymona, zwana też kaki, szaronem, hebanowcem, hurmą, śliwką daktylową... to słodki i galaretowaty owoc. Mało wyczuwalne aromaty dobrze łączą się z innymi owocami w deserach, sałatkach lub dżemach. Zobacz więcej
łyżek lubianego likieru czy ekstraktu z wanilii, można też wzbogacić ich smak lubianymi przyprawami jak sproszkowany imbir, cynamon, może kardamon (?) czy zaostrzyć dodatkiem zmielonego pieprzu lub Zobacz więcej
masę. Pełną maku, suszonych owoców, orzechów, skórki pomarańczowej. Obok maku, ważne są migdały. To one nadają charakterystycznego smaku i zapachu masie. Ja dodaję jeszcze odrobinę likieru amaretto i Zobacz więcej
Deser wegański jest pyszny, mogę go polecić z ręką na sercu! Chrupiący spód, zapach likieru i migdały.. to wszystko w jednym małym krążku..spróbujcie a nie pożałujecie :-) Wegański mus czekoladowy na Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erVegan
Ciastka marchewkowe

Ciastka marchewkowe 112

4
(opcjonalnie) spora szczypta soli szczypta pieprzu dopodania: syrop daktylowy, krem znerkowców, bita śmietana Note: There is a print link embedded within this post, please visit this post to print Zobacz więcej
lilakową marchwią, podane na chipsach selerowych z sosami pomarańczowymi w dwóch odsłonach, sałatką z fenkuła, frytkami marchwiowymi oraz puree dyniowo-batatowym. Przepis na 2 porcje Sos Zobacz więcej
twierdzą, że tutejsza oliwa jest najsmaczniejsza. Dostępna w wielu wersjach smakowych, np. z ziołami, z czosnkiem, z ostrą papryczką. W Tunezji pije się dużo herbaty, zazwyczaj bardzo słodkiej, z Zobacz więcej
Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.2 kuchenne fascynacje Blog > Komentarze do wpisu « Akcja domowy wyrób - ... Akcja domowy wyrób - ... » Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.2 Alkohole : Zobacz więcej
sok z cytryny oraz gin. LANNISTER Przepis: Składniki: - 20 ml grenadyny - 100 ml soku z mango - 70 ml jasnego rumu - lód Do dekoracji: - 100 g cukru - 50 ml syropu daktylowego - 20 ml wody Do Zobacz więcej
Zainspirowane tym przepisem SKŁADNIKI ( 2 porcje): 1 szklanka wydrylowanych wiśni (ok. 250 g) 1 szklanka wody (250 ml) 1 łyżka syropu daktylowego 1 łyżka likieru Amaretto (opcjonalnie) 2 łyżki skrobi Zobacz więcej