przepis na mocny bimber

{{headerMessage}}
słoik powiedzmy 0,5 litra Krok 2: wrzucamy do środka 2 garści ostrych małych papryczek (świeżych nie suszonych) Krok 3: dodajemy 1 ząbek czosnku i 1 małą łyżeczkę soli Krok 4: zalewamy słoik miksturą Zobacz więcej
mania179
mania179 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie Inspiracje
Babeczki dla dorosłych ;)

Babeczki dla dorosłych ;) 294

0
{{headerMessage}}
Dla dorosłych, bo z odrobiną alkoholu, w którym należy namoczyć suszoną żurawinę. Ja wykorzystałam owoce z nalewki (na bimbrze, więc były bardzo mocno nasączone bardzo mocnym alkoholem ;)). Wierzch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: dziczyzna marynuje się co najmniej 2 dni !!! składniki: 1 kg żeberek z dzika 2 łyżki ostrej musztardy łyżka miodu marynata: 1/3 szklanki oliwy z oliwek pieprz kolorowy liść laurowy czosnek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się wskazówek Anthony, jedynie zwiększyłam ilość cytryny - nie wiem czemu, po prostu wydawało mi się, że tak będzie lepiej. Likier jest cholernie mocny i zdradziecki, bo prawie nie czuć alkoholu... Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Modern Taste
Deserowy likier kokosowy

Deserowy likier kokosowy 1680

1
{{headerMessage}}
Coconut liquor Scroll down for recipe in English Moje doświadczenie z produkcją alkoholu jest żadne. Jeśli chodzi o konsumpcję to różne rzeczy zdarzało mi sie degustować z różnymi osobami. Do dziś na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będzie dłużej stała tym gorzej. Nie. Będzie nabierała charakteru - w końcu to alkohol dojrzewający. Jednak już po kilku dniach jest na tyle dobra i przegryziona, by móc troszkę wypić. Nalewkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
transportowane w beczkach drogą rzeczną. Otóż na przełomieXV i XVI wieku podczas wojny 100- letniej zostały nałożone restrykcję handlowe miedzy Anglią, a Francją i wino transportowano drogą wodną z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będzie dłużej stała tym gorzej. Nie. Będzie nabierała charakteru - w końcu to alkohol dojrzewający. Jednak już po kilku dniach jest na tyle dobra i przegryziona, by móc troszkę wypić. Nalewkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierwsza bomba zdążyła już na mnie spaść wraz z ogromem spraw i obowiązków, którym bardzo cieżko jest mi podołać. Wyjść mam kilka. Mogę rzucić wszystko i rozbić namiot na karaibskiej plaży, mogę też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) przezroczysty alkohol, który w połączeniu z wodą mętnieje i staje się biały. Tradycyjnie podaje sie go właśnie z wodą. Składniki na 12 ciastek: 1/2 kg mąki pszennej, przesianej 25 g mocnego alkoholu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najwięcej kulinarnych wspomnień mam z Grecją. Tutaj królowa prawdziwa feta i świeże oliwki. Moim ulubionym posiłkiem na stołówce były podłużne papryki faszerowane serem. Zjadłam tam też ogromne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z mocną grecką kawą, w której smaku i aromacie się zakochałam. CO PRZYWIEŹĆ Z RODOS? Rodos słynie z miodów, szczególnie tymiankowego, piniowego i z wrzośca o nazwie Erica, oliwy z oliwek oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
adżiką), ale jest pikantna w znośny dla mnie sposób, nie wypala kubków smakowych i poza pikanterią czuć jeszcze pozostałe smaki ;) Pyszne charczo. Kilka razy jedliśmy też na przystawkę grillowane Zobacz więcej
Pracownia nalewek
Pracownia nalewek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pracownia nalewek
"Samogon"

"Samogon" 180

0
{{headerMessage}}
zawierającą sporą garść praktycznych informacji odnośnie produkcji tego alkoholu. Niekoniecznie z łajna. Samogon. Historia i sposób jego przyrządzania w warunkach domowych to interesująca książka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zioła, owoce, alkohol.. Nalewki można przygotowywać niemalże na wszystkim (podobnie jak bimber u Sapkowskiego:Bimber zawsze będzie bimbrem, pędzić go można nawet z szaleju, pokrzywy, rybich łusek i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
życie prywatne i wyjazd tego typu musi mieć mocne uzasadnienie i konkretną argumentację. Dodatkową trudnością jest obiegowa opinia, że szefowie z konkurujących restauracji się nie lubią. Swołowo 2014 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie sądziliśmy abyśmy kiedykolwiek zdecydowali się spróbować. Kiedyś wgórach w Tajlandii kupiliśmy z ciekawości wioskowej prudukcji mętny bimber,którego niestety nie dało sie pić. Ta filipińska Zobacz więcej
Pracownia nalewek
Pracownia nalewek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pracownia nalewek
Moc

Moc 729

0
{{headerMessage}}
, są nalewki, jakie nastawiam na ziołach lub skórkach owoców cytrusowych. Przy tych surowcach nie trzeba się obawiać ich spalenia przez spirytus, ba większa moc nastawu może przełożyć się na lepszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trunkiem jej własnego wyrobu, czyli zwyczajnym bimbrem. Pozwólcie, że nie będę się rozpisywać na temat jego walorów smakowych, bo musiałabym zmyślać ;) Niedziela przywitała nas nieprzyzwoicie piękną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie mam wspomnień związanych z pączkiem. Jak rodzina liczna i rozsiana po świecie, królowały u nas faworki. Wielu nie wahało się pędzić samodzielnie bimbru, co by dodać go do delikatnych chruścików Zobacz więcej