przepis na patisony smażone

Nigra
Nigra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Nigry czyli knuję i gotuję
Smażone patisony

Smażone patisony 1203

0,5 kg małych patisonów 2 jajka bułka tarta ulubione zioła sól, pieprz olej Patisony umyłam i odcięłam górna i dolną końcówkę. Panierowałam w rozbełtanym jajku z dodatkiem ziół, soli i pierzu a Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" To jest najlepszy przepis na smażone sajgonki, podparty latami praktyki, podróżą do Wietnamu i radami mojej wietnamskiej przyjaciółki Thanh. Sajgonki … Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Smażone patisony

Smażone patisony 5215

Dań z patisonem ciąg dalszy. Tym razem w wersji smażonej z czosnkiem - prosty, lecz pyszny dodatek do głównego dania lub samodzielna kolacja. Patisony pieprz ziołowy sól 2 ząbki czosnku olej do Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Rydze smażone na maśle

Rydze smażone na maśle 3070

Najprostszy przepis na pyszne rydze smażone na maśle. Dodatek czosnku i cebuli doda pikantności . Warto pamiętać, aby po umyciu rydze osuszyć i doprawić jedynie solą i pieprzem pod koniec smażenia. Zobacz więcej
placydia
placydia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzz, czyli zapraszam do stołu
Smażone patisony

Smażone patisony 4034

Jaką alternatywę macie u siebie dla kotletów schabowych? U mnie były już różne próby, ale zawsze z niecierpliwością czekam, aż w ogrodzie pojawią się patisony. A kiedy już są, rosną w zaskakującym Zobacz więcej
Ostatnio ktoś pytał mnie, czy borowiki smażę podgotowane czy surowe. Oczywiście, że surowe, po co wygotowywać ich wyjątkowy smak do wody? Zamiast tradycyjnego masła od kilku lat używam oleju Zobacz więcej
Łucja
Łucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
777 przepisów mostownicy Łucji
Smażone patisony

Smażone patisony 2905

5 sierpnia 2011&nbsp/ Wpisany w Warzywnie, Wegetariańskie Smażone patisony to smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Gdy spędzałam część wakacji na wsi u rodzinki, to zawsze trafiło się na patisona. Zobacz więcej
Grzyby ubóstwiam od zawsze. Przyjemność sprawia mi zarówno zbieranie ich w lesie, jak i ich jedzenie. Otwarty słoik grzybków marynowanych znika u mnie w oka mgnieniu, jak u innych paczka chipsów. Na Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 125

Faszerowane patisony. Patison do niedawna kojarzył mi się wyłącznie ze śmiesznym, przypominającym ufo warzywem, które zamyka się na zimę w słoiku. Okazało się jednak, że całkiem dobrze smakuje również Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki: 2 kotlety schabowe, zioła prowansalskie, curry, papryka słodka, sól, odrobina Zobacz więcej
akademia.ciastek
akademia.ciastek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akademia ciastek
Marynowane patisony

Marynowane patisony 741

Marynowane patisony mogą być dodatkiem do sałatek, czy kanapek. Mogą również same w sobie stanowić ciekawą przekąskę. Do marynaty używamy młode, niewielkie patisony o średnicy kilku centymetrów. Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
PATISONY NA ZIMĘ – PRZEPIS

PATISONY NA ZIMĘ – PRZEPIS 1617

PATISONY NA ZIMĘ – PRZEPIS – pyszne patisony w słoiczkach, którymi możemy cieszyć się przez cały rok. PATISONY NA ZIMĘ – PRZEPIS Składniki: 1 kg patisonów 2 czerwone papryki Składniki na zalewę: 3 Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 420

Patison to trochę niedoceniane warzywo, zarówno przeze mnie, jak i przez resztę społeczeństwa (a przynajmniej tego, z którym ja mam do czynienia ;p), więc postanowiłam coś w końcu z niego przyrządzić. Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 344

Patison to trochę niedoceniane warzywo, zarówno przeze mnie, jak i przez resztę społeczeństwa (a przynajmniej tego, z którym ja mam do czynienia ;p), więc postanowiłam coś w końcu z niego przyrządzić. Zobacz więcej
Rydze znam z gór. Kropka. Jadła je kilkakrotnie w góralskich karczmach i zawsze pozostawały w moim sercu jako cudowny, regionalny przysmak. Dlatego kiedy moja Mama dziś przyniosła mi świeżo zebrane Zobacz więcej
Nie używam już określeń typu "kuchnia chińska", jeśli robię coś według własnego gustu. Nie byłam w Chinach, a potrawy niby chińskie jadłam w restauracjach w Polsce , ale po tych kilku latach czytania Zobacz więcej
Rzodkiewki zazwyczaj jemy na surowo, ale doskonale smakują również po usmażeniu. Taka smażona rzodkiewka na masełku to świetny dodatek zarówno na kanapki, jak i do dania obiadowego. Jest pyszna ;) . Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Bułeczki smażone na patelni.

Bułeczki smażone na patelni. 2306

Kto czytuje tego bloga ten wie, że moim hasłem przewodnim (nie tylko w kuchni!) jest "w prostocie siła". Gotuję prosto, szukam pomysłów na dania, które nie wymagają wielkiego nakładu pracy i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Brukselki i patisony smażone na maśle

Brukselki i patisony smażone na maśle 140

Patison, to bardzo atrakcyjne wizualnie warzywo, które tak naprawdę, z botanicznego punktu widzenia, jest owocem. Jego dużą zaletą, prócz walorów smakowych, jest fakt, że można go przygotowywać na Zobacz więcej
Z pozostałych w lodówce warzyw można przygotować przepyszne danie. Nie musi to być koniecznie zupa. Warto zrobić szybkie danie z ziołami. Oczywiście takie smażone warzywa mogą być podstawą kremowej Zobacz więcej